Tinta Papaglamz l#l Kesabaran dalam memberi kemaafan.

/
11 Comments
Oktober 29, 2014
Assalamualaikum...

Perkara paling susah untuk kita buat ialah memaafkn seseorang time kite ni tengah marah. Betul x? Papaglamz pun kekadang macam tu jugak. Itu la reality manusia yang ada nafsu dan akal. Kekadang iman kita berada di puncak, tapi ada kalanya juga iman kita di bawah. Papaglamz doa kan semoga Papaglamz dpat la maintainkan iman ini. Semoga Allah tetap iman Papaglamz. Aamiin. Nuat semua pembaca juga. Doa tau jangan tak doa. hehe



Marah, dendam, sakit hati, bergaduh dan seangkatan denganya itu la virus yang sangatlah bahaya dalam diri kita. Sebab ape? Sebabnya semua tu adalah hasutan syaitan.

Namun, virus yang bahaya ni ade ubat yang sangst mujarab kita boleh gunakan. Nak tau apa die? Moh Papaglamz habak mai. Tentunyalah MAAF @ SORRY. Betul x? Dengan memaakn seseoranglah hati kita ini akan tenang. Insyallah. Macam dalam quran pun ade Allah firman maksudnya:

"Dan jika kamu membalas kejahatan (pihak lawan), maka hendaklah kamu membalas dengan kejahatan yang sama seperti yang telah ditimpakan kepada kamu, dan jika kamu bersabar, (maka) sesungguhnya yang demikian itu adalah lebih baik bagi orang- orang yang sabar. " ( An-Nahl : 126 )

Faham tak? Kita lebih di sarankn untuk bersabar dan memaafkn kesalahan orang. Dengan ini insyallah kehidupan kita akan lebih harmoni dan aman. Lagi2 la hidup suami isteri. Dua jiwa yang berbeza hendak menjadi satu. Hidup bersama sampai la jujung nyawa. Ade rezeki insyallah kekal sampai ke syurga. Insyallah.

Memang Papaglamz setuju sangat2 dalam hidup berumah tangga, kita haruslah sentiasa meminta dan memberi kemaafan. Ingat bukan nak mintak maaf time hari raya je tau. Papaglamz bukan ape, sebab Papaglamz dah melalui okay. Yela sedangkan lidah lagikn tergigit ikan pula suami isteri kan?

Pengalaman Papaglamz, kalau ade sesuatu yang x puas hati ngan istri Papaglamz tu, rasa nak duduk pn x senang, ke sana ke sini pun x senang. Tapi, bila dah minta maaf tu, MASYALLAH ketenangan yang tuhan je la tahu dal hati ini. Tp yang bestnye bile dah mintak maaf ni, rasa sayang tu terlbih dah la pulak. Papaglamz cinta isteri ketat2 okay...!!! Huhu. Itu lah kuasa MAAF..

So.... Papaglamz nak mintak maaf pada semua kalau Papaglamz ade buat salah pada semua..

SEMOGA ANDA SEMUA MENEMUI SYURGA RUMAH TANGGA YANG DI IDAMKAN.






You may also like

11 ulasan:

  1. ...pergh...speecheless...boleh iouulss nk copy paste..(p/s: snang buat duit kn..hehehe)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe.. Org kata sharing is caring.. Copy le.. Cme x paham, senang wat duit celah mana tu?

      Padam
    2. benda baik memang patut dikongsi bersama

      Padam
  2. akhlak peribadi seseorang itu akan terserlah tatkala dia sedang marah..

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. kadangkala marah itu perlu.. asam garam kehidupan

      Padam
  4. pernah melalui macam ni... air mata jah ekin... hahahha....abang marah kita buat salah.... huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. lelaki lemah dengan air mata perempuan

      Padam