Foodsglamz |#| Kentang Goreng Biarlah Rahsia buat tetamu

/
13 Comments
November 19, 2014

Assalamualaikum

Di kala malam menjelma. Ade la seorang sahabat tibe-tibe nak datang rumah. Naseb baek la Papaglamz dah kemas rumah. So, dengan rasa hormat kasih sayangnya, Papaglamz pun "OK datang la".

Kalau time-time emergency ada tamu datang, dah tu kita ni sensorang je kat rumah, sesimple sajian boleh di sajikan ialah "Kentang Goreng Biarlah Rahsia". Biarlah rahsia simbolik pencarian kentang goreng memalam buta. Hehehe

Bahan:

Kentang goreng frozen yang ade di kedai runcit.

Cara buat:

Panaskan minyak.
Masukkan kentang.
Goreng dengan api yang perlahan untuk kentang yang lembut.
Siap dan hidang la.
Mudah kan?

Cantik tak food presentation Papaglamz? Hahaha

Ni lah dia orangnye
p/s : Tetamu yang datang ke rumah kita tu membawa barakah. Maka sambut lah mereka dengan sebaik mungkin. Semoga dengan kehadiran mereka akan membuka kan lagi pintu-pintu keampunan dan rezeki untuk tuan rumah. Insyallah.

-sekian-


You may also like

13 ulasan:

  1. haah, Allah bagi peluang kita buat banyak pahala lagi masa layan tetamu kat rumah kita :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau ziarah ke blog kita? Hehehe..
      Tq terjah entri Papaglamz ni..

      Padam
  2. Kemain lagi tajuk menu tu Papaglamz...hihi

    BalasPadam
  3. Asalamualaikum.. kentang goreng ada lagi? heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam.. Tuan rumah xde.. Tp utk kak eny, tuan rmh simpan kan.. Biarlah rahsia tau. Kita2 ajer.. Kekekeke

      Padam
  4. Amboi....bukan main lg nama nya.confirm special ni....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Ad kesahnye.. Tu yg nme cmtu. Kikiki

      Padam
  5. perghhh.. memang rahsia betul nih..

    BalasPadam