Foodsglamz l#l Bubur asyura rezeki di petang hari

/
13 Comments
November 08, 2014
Assalamualaikum



Baru hari tu drop komen kat blog Eny Yusnizar Abdullah entri tentang bubur asyura. Tetibe hari ni, jiran sebelah rumah bagi rezeki untuk merasa bunur asyura. Memandangkan jiran Papaglamz berketurunan kelantan, dia bagi bubur asyura versi Kelantan katanya. Mulanya jiran Papaglamz takut nak bagi sebab risau Papaglamz tak makan. Yela Papaglamz ni kan berdarah johor. Ayuh johor.. Ale ale ale.. Luaskan kuasamu.. Eh tibe.. Hehehe. By the way, Papaglamz sapu je semia makanan ni. Tolak batu n kayu je. Huhuhu. Untuk bubur asyura ni Papaglamz rasa sedap cuma macam terasa rempah die kuat sikit. And for your info, ni la first time makan bubur ni. Terima kasih Mak Cik jiran sebelah rumah bagi peluag Papaglamz dan family merasa. Alhamdulillah.

p/s: jangan lupe baca bismillah sebelum makan.

-sekian-


You may also like

13 ulasan:

  1. owh,saya tak pernah makan bubur asyura versi kelantan,saya makan bersi melaka je...hihi =)

    BalasPadam
  2. Sy suka versi utara...bubur asyura yg ada daging tu versi mana ek?versi lain tak pernah rasa lg...setiap versi mesti ada keistimewaan sendiri kan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg ade byk daging tu kelantan la Cik Iput..

      Padam
    2. saya makan aje.. tak tahu asal-usulnya hik hik hik

      Padam
  3. ooo ada rempah erk
    serius utk bubur asyura berempah ni tak pernah makan
    baru makan juga ahad lepas

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btul... Papaglamz pon ala-ala terkesima bila rsa. Papaglamz kn org johor. Bunur asyura kami ala-ala bubur lambuk jer..

      Padam
  4. hurmmmmm tak pernah rasa bubur versi ni

    BalasPadam
  5. duk mengidam nak makan asyura ni.... masa duk kelantan best dapat join buat sekali... duk kedah kempunan la kita...

    BalasPadam
  6. xpernah makan lagi bubur nie..huhu

    BalasPadam