Foodsglamz l#l Tropicana Garden Food Garden, East Coast Mall

/
22 Comments
November 12, 2014
Assalamualaikum

Kalau sebut ECM. Papaglamz 'gerenti' orang-orang Pantai Timur mesti tau apakah tempat itu. Betul tak? Betul tak? East Coast Mall ni adalah tempat untuk mereka-mereka yang suka shopping. Dan agak terkenal sebenarnya. Sebab di Kuantan ni ad dua je shoping mall yang ala-ala grand gitu. Salah satunya ECM ni la. 

Macam-macam ade. Dari Parksonnya, Body Shopnya, kedai-kedai buku, kedai-kedai baju, kedai emas yang bergemerlapan dan banyak la. Haa tak lupa panggung wayang dan pusat karaoke. For sure la ni tempat paling fofular kat sini. Papaglamz pun suka. Hehehe. Dulu time bujang pernah je ke tempat itewww. Tapi sekarang ni macam nak cuci tangan dah. Hahahaha. Insyallah.

Ermm. Macam melalut jer. Okay okay. Dalam ECM ni ade satu food court yang popular 'Tropicana Food Garden'. Ye la ni je satu-satunye food court kat sini selain MCD dan KFC dan Chiken Rice Shop dan fast foood court yang lainya. Food court ni memang luas seluas mata memandang. Ala-ala penat nak mengira keluasanye okay. Hehe.

Ada something yang agak membuatkan Papaglamz terkesima tu style pembayaran kat sini. Macam touch and go. Kita ke kaunter, nanti customer akan dapat satu kad then kita kena la top up duit dalam kad tu. After that, boleh la kite ke mana-mana kaunter makanan yang ad di food court tu untuk membeli maknan.

Bermacam jenis makanan ade start dari timur, utara, selatan dan barat pun ade. Papaglamz dan sahabat (tibe x g ngan wife kan? hehehe) nak mem'western'kan diri ini. Kami order Lamb Chop bicara mani menghiris kalbu. Ok tak nama menu dia? Haaa ade sejarah. Better tak yah cerita sini. Nanti jadi mengumpat pulak. Hihihi. Siap order, kad pun di'swab'kan di mesin yang ad di kaunter order makanan tu. Tunggu la Lamb Chop bicara manis menghiris kalbu Papaglamz dan sahabat tu sampai siap. At last..... Siap. Maka melangkah lah dengan langkahan perwira kemeja makan nak 'menyentap' eh.. eh.. Nak bersantap. Maka makan la Papaglamz dengan sopan santunya. 

Bila makan je... Tetiba terasa Lamb Chop ni terpaksa bertukar nama. Papaglamz namakan Lamb Chop ampunkan aku. hahaha. Tak de la. Merapu je. Seriously sedap. Tak jadi nak SENTAP. Haha. So ok la. Sesiapa yang nak rasa lamb chop, Papaglamz suggest tempat ni. Jangan lupe. Bermulut manis la ketika bercakap. Tiba jaaaa. Hahaha.

Pintu masuk
Lamb Chop dan kad untuk swab.
Selepas. Licin kan?

 Tropicana Garden Food Garden East Coast Mall, Kuantan Pahang
09-560 9886
google map: http://maps.google.com/?cid=5861230500569792915&hl=en&gl=us

Eh lupe. Incase top up dalam kad tu masih ada. Nak balik time pulang kan kad tu balance duit akan di kembalikan
-sekian-







You may also like

22 ulasan:

  1. singgah kejap dri http://supergalaksi.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. sedapnyaaaa.. slalu jugak ke ecm :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa? Fatihah orang pahang ke?

      Padam
    2. saya tak pernah pergi.. huhuhuhu

      Padam
  3. saya belajar di sana skrng :)
    gmbang :)
    abg duduk area mana ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waaa.. Yeke? Papaglamz duduk di semambu. Dekat2 ngan poli. Kee in touch ye. Nnt blh wat gathering blogger2 area kuantan. Insyallah. Good luck study yer..

      Padam
    2. saya duduk Kluang.. hehehehe (ada orang tanya ke?)

      Padam
  4. insyaaAllah.. teha kt sana smpai bulan 5 je :)
    gathering ? waaa.. best2.. sebab k.ena pun uia . dia blogger femes gak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Owhh.... Insyallah.. One day will be..

      Padam
    2. hehehe.. nak join boleh.. hik hik hik

      Padam
  5. Tak penah cube lagi, nampak menarik je Lamb chop tuh. blh la cube pasni...:)
    kalau pg ECM Asiah slalu layan steamboat je kat Johny tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Owhh ye i see. Johny steamboat.. Penah lalu jer.. Hahajaha

      Padam
  6. lamb chop tu nampak mengancam laaaa

    BalasPadam