Semasa |#| Harga rumah naik 3-4% menjelang GST

/
14 Comments
November 17, 2014

Assalamualaikum

Papaglamz pasti ramai yang dah tau pasal jangkaan kenaikan harga rumah sebanyak 3-4% bila GST mula di laksanakan 1 April 2015 nanti.

Papaglamz senyum yang teramat manis dan ikhlas sangat (tangan di bahu mata tengok atas) bila dengar berita ini. Hurmm, entah la. Tak nak komen lelaju nanti kang kene tangkap. Papaglamz baru nak bermanja2 plus berjinak2 dengan dunia blogging.

By the way, congratulation for those yang dah beli rumah awal-awal lgi. Macam mana la nasib generasi-generasi muda masa kini yang macam Papaglamz uang baru je nak memulakan tapak kehidupan dengan family. Masa ni pun kita dah rasa kesempitanya, apatah lagi anak cucu Papaglamz nanti.

Print screen dari utusan online
p/s : Rezeki Allah tu luas. Sebagai hambanya kita hendak berusaha sebaik mungkin. Disamping berusaha jangan lupa tanggungjawab kita sebagai hambanya. Doa juga supaya kos sara hidup akan berkurang, rezeki diCUKUPKAN. Insyallah. Mana tau tetibe belakang rumah terjumpa lubuk emas. Heheh

#Amek cangkul nak korek tanah kat taman permainan depan rumah cari harta

-sekian-


You may also like

14 ulasan:

  1. Alhamdulillah, mujur saya dah beli rumah semasa lepas grad dulu...memang tak dinafikan harga rumah memang naik mencanak-canak dah sekarang ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jeleess.. Hehehe.. Xpe la.. Tu rezeki akak kan.. Tuhan dh tetapkan rezeki stiap hambnya.. Usaha. Chayok..!!! Chayookk..!!
      Thankz ziarah papaglamz.

      Padam
    2. untungnyeee akak dah dapat beli rumah lepas grad, saya lepas grad masih lagi berkejar-kejar untuk stabilkan kewangan =)

      Padam
    3. Alhamdulillah.. saya juga dah beli rumah

      Padam
  2. Sebab tu la kita kena kuat dan teruskan usaha..semoga rezeki kita sekeluarg diberkati..aamin aamin..

    BalasPadam
  3. hurmmm tak payah tunggu GST harga rumah naik mencanak dah pun.. rumah saya yang saya beli pada harga RM110,000 dahulu.. kini rumah model yang sama dijual pemaju dengan harga RM190,000.. itu bukan naik 3 hingga 4 peratus lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mak aiii, mahalnyeeee..dah berapa lama beli rumah tu?

      Padam
    2. harga rumah sangat mahal sekarang

      Padam
  4. rumah tak beli lagi...macam mana ni? kena usaha lebih untuk beli rumah tapi kalau dah rezeki tak kemana juga kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. hurmm rumah sekaranh dah jadi barang mewah.. orang kebanyakkan dah tak mampu beli rumah.. menyewa sampai tua.. huhuhuhu

      Padam