Semasa l#l Buli sana Buli sini

/
28 Comments
November 09, 2014
Assalamualaikum



Semua orang mesti perasan atau tahu atau termengetahui kisah yang sangat viral di media sekarang ni. Apa lagi kalau bukan kes buli kan? Papaglamz sure mesti ramai yang dah menonton video buli yang mamat bersinglet hitam tu hero die. Tak sanggup Papaglamz nak menonton berulang kali. Terlampau kejam. Memang otai tahap dewa la Papaglamz cakap. Macam dah kuat sangat je kan. Kalau la anak Papaglamz yang kena, Papaglamz memang cari sampai ke lubang cacing. Masih sekolah lagi dah macam tu. Masyallah.

Ok la, rentetan daripada peristiwa buli tu, banyak la rancangan televisyen yang mengupas tentang masalah buli khasnya dalam rancangan bual bicara la. Contohnya rancangan Assalamualaikum Tv al-hijrah. Perbincangan yang panjang lebar. Jadi Papaglamz nak kongsi siket kenapa boleh terjadinya kes buli. Antaranya dendam, tunjuk kekuatan seniority dan sebagainya. Yang Papaglamz tak boleh bla tu sebab buli berlaku, kerana sebagai satu suai kenal. Erkkkkkkk....??? TERKESIMA Papaglamz dengar. Halooooo.... Ko nak suai kenal dengan silat tomoi boxing restling tumbok tampar dan sepak segala bagai ape dah tak ade cara lain yang lebih elok ke? Tak tahu la Papaglamz nak kata ape.

p/s: nak suruh anak Papaglamz belajar Silat Cekak Malaysia la. Macam Papa die jugak. Buat keselamatan diri di kala emergency. Insyallah. Doakan semoga kita semua selamat di dunia dan akhirat. Picture atas tu Papaglamz pinjam kat uncle google. Tq.

-sekian-


You may also like

28 ulasan:

  1. Tidak berhati perut..perlu dibawa ke muka pengadilan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btul. Tp skrg ni phak berkuasa tengah siasat kn..

      Padam
    2. macamanakah baru dikira adil?

      Padam
  2. Salam blogwalking here :)

    budak2 skarang scaryyyyy >_<"

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam.. Selamat berkenalan ye Najla. Thankz datang sini..

      Padam
  3. sebab cikgu cikgu sekarang dah tak boleh nak ambil tindakan apa apa kat student kot sebab tu makin teruk masalah buli ni....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Agreed.. Plus parent semua lebih percaya anak2 diorang dari cikgu. Lain kan anak2 sekarang ni? Mengadu kt parent, terus ad lodge polis report.. Huhuhu

      Padam
    2. setiap masalah ada penyelesaiannya

      Padam
  4. Singgah ziarah sini pula.....
    Risau nak hantar anak masuk asrama nanti. huhuuu . . . .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq ziarah sini.. Kene ajar anak2 silat.. Hohohoh

      Padam
    2. tawakal.. kena percaya mereka boleh

      Padam
  5. Cabaran nih buat ibu bapa dalam mendidik anak-anak. Hmmm..teringat pulak masa zaman sekolah di asrama dolu-dolu.

    *Azie datang ziarah kembali*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thankz azi.. Tu la.. Anak Papaglamz kecik lagi.. Serious byk cabaran nk mmbesarkn si tecik nih..

      Padam
    2. zaman kita duk asrama dulu2 takde pulak kes buli..walaupun sekolah menengah

      Padam
    3. masa saya duduk asrama dah memang biasa buli nih.. macam kira tradisi

      Padam
  6. budak-budak sekarang ni papa.. terlalu banyak anasir luar .. malahan ada juga kes kanak2 sekolah rendak melakukan aksi seks. what a pity thing.. hmm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg kes seks kanak2 sekolah rendah tu buat Papaglamz TERKEDU je. Huhuhu. Kdang kn mungkin parent diorg sndri yg x mnjga anak mrke ni. X tunjuk tauladan yang baik. Ade yg x jga aurat sesame keluarga tu yg jadi cmni. Kes2 haruan makan anak tu semua lagi la sebab2 batas pergaulan tak di jaga la. Ni pendapat Papaglamz jela. Thank fatiha sudi melawat ke sini..

      Padam
    2. macam mane lah bakal anak saya nanti nak membesar kalau keadaan macam ni, kadang2 takut juga -_-

      Padam
    3. dunia nih ibarat roda.. benda yang berlaku sentiasa akan berulang kembali.. hilang timbul balik

      Padam
  7. Tak tau apa nak kata.Tapi sedihlah kes buli makin banyak pulak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita doa je.. Semoga x kena kat keluarga kita. Lebih2 lagi anak2 kite. Papaglamz pon risau jgak tgk keadaan skrg ni.

      Padam
    2. tawakal pada Allah.. perancangan Allah adalah sebaik-baik perancangan

      Padam
  8. suai kenal ni asalnya elok.. bergurau kasar untuk memupuk semangat kental hidup berasrama.. tapi banyak budak sekarang salah guna hingga jadi buli.. huhuhuhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. suai kenal cara kasar? hmmmm

      Padam
    2. gurau kasar dengan cara kasar amat berlainan.. gurau kasar niat memupuk semangat persaudaraan tinggi.. cara kasar tu buli namanya

      Padam
  9. orang yang jadi pembuli ni mungkin sebab ada masalah keluarga, Biasa tengok dalam drama macam tu lah, hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. kadangkala inilah tradisi kat asrama.. kat rumah takde masalah keluarga pun.. tapi bila dah senior.. dia akan buat apa yang senior lepas pernah buat.. huhuhuhu

      Padam