Tinta Papaglamz l#l Imtiyaz dah nak jadi Kakak? TERKESIMA

/
16 Comments
November 15, 2014

Assalamualaikum

Maka bermula lah kisah. Di awal pagi subuh yang hening, wife Papaglamz memuntahkan segala isi perutnya. Pening-pening katanya. Masa tu tak de pape expectation pon. Buat-buat macam tak ade apa yang berlaku.

Tapi..... Kejadian yang sama berulang kembali sebanyak empat kali. Pukul 8, 10 dan 11 pagi... Oooooohhhh.... APAKAH....?!! Berdebar-debar jantungku. Ahakzz..!!!

Kami pegi la klinik sebab macam dah teruk sangat pening kepalanya. Sampai klinik masa dalam bilik doktor lelaki.

Doktor : Ye puan sakit ape?
Wife : Saya muntah-muntah 4 kali tambah pening kepala.
Doktor : (Dengan serta merta melihat Papaglamz yang sedang menggendong Imtiyaz yang baru berusia 6 bulan seraya berkata) "PROTECTION??????".
Papaglamz : (TERKESIMA, TERPITAM, TERMENINGGAL, TERARWAH DAN TER TER TER TER TEEEERRRRR seraya berkata) Ermmmm, ofcos la doctor, saya pemandu yang berhemah okay. (dengan mata yang terkebil-kebil)
Wife : (Senyum sokmo)
Doktor : Ok la kita buat procedure bisa untuk confimation.
Papaglamz dan Wife : OK (Pasrah)

Selesai ikut procedure semua. Confirm wife Papaglamz tak preggy pon. Doktor cakap muntah disebabkan tekanan darah rendah. Memang sebelum ni pernah ada tekanan darah rendah pon. So no need to worry la. Just cukup kan rehat n tido. ALHAMDULILLAH. Last, sebelum keluar tu salam doktor dengan penuh kemesraan:

Doktor : Berapa bulan anak Encik ni?
Papaglamz : Nak masuk 6 bulan.
Doktor : Hati-hati memandu ye Encik.
Papaglamz : (Berlalu pergi sambil kenyit mata kasih sayang kat doktor dan berjalan CATWALK)
Monolog Papaglamz : Eh eh eh doktor ni bergurau senda kasoh sayang plak ngan aku.

BUKTI

Ayah... Imtiyaz tak ready lagi nak jadi KAKAK okay.. Hati-hati memandu..
(Marah sambil berkerut)
p/s : Sayangi orang yang anda sayang. Jika sakit ke ape ke, cepat-cepat la membantu. Tolong bawak pegi klinik ke. Bagi kata-kata semangat ke. Sebab time-time ni la die memerlukan kita.

-sekian-


You may also like

16 ulasan:

  1. Kalau imtiyaz jadi kakak pun tak per...
    Rezeki Allah nk bagi....hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Erkkk.... Hahahaha....
      No komen... Aik Cik Iput x tdo lgi? KikikiKikiki. Thank jln2 sni..

      Padam
    2. kalau dah rezeki.. jangan tolak

      Padam
  2. hehe, baru nak wish tahniah. tapi better bagi imtiyaz puas bermanja dulu dan bagi wife u berehat yer. penat masih x hilang lagi tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la.. Belajar2 jdi pemandu berhemah ikut undang2. Hahaha.. Thank jalan2 di sini.

      Padam
    2. pandu cermat.. berhati-hati dijalan raya

      Padam
  3. Balasan
    1. Doa yang banyak yer. Insyallah. Isaha tambh doa nnt tuhan akan tolong.

      Padam
  4. Part driving tu tergelak ekekekeeke. Takpe takpe, ada la rezeki tu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah doktor tu bergurau senda ngan kite..

      Padam
  5. Hehe ... biasa la tu ..dr slalu je bg nasihat..

    BalasPadam
  6. hahaha kalau dah rezeki jangan tolak.. anak tu anugerah

    BalasPadam