Tipsglamz l#l Cara teguran yang kelas untuk isteri tercinta daripada suami

/
31 Comments
November 13, 2014

Assalamualaikum

Nak cube sesuatu tak? Buat para suami yang nak tegur isteri tu, apa kata kita guna strategi terbaek ni. Ad 2 step.

First step, puji melambung tahap keawanan kayangan angkasa lepas yang teramat lah tinggi. Ermmm, contoh:

...Ayang ni super best la.
...Ayang ni so very the beautiful macam Elsa Frozen (sebab sokmo tengok)
...Ayang ni isteri yang solehah sangat. Iman pun tinggi kalah abang.
...Ayang ni sooooo romantik. I loooiikkkee.
...Ayang ni very caring.
...Bertuah abang dapat ayang.
...Ayang la makmum yang paling setia di sisi abg.

Okayy.. Picture curi dari panduanislam.com
Lepas je dah puji dengan pujian sebegitu. Bila dah ala-ala terberangan tahap tak terhingat dunia tu. Mulakan la second step, operasi menegur dengan kesopanan dan kesusilaannye. Insyallah mudah le nak dengar kata. Kikiki.

p/s: Tibe terlintas pasal benda alah ni. Nak praktis la. So, jom praktis sama2. Nanti share kat sini. hahaha.

#Kbai #Pitam

-sekian-


You may also like

31 ulasan:

  1. nice tips apa lagi para suami sila ikut...follow sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi.. Jom reramai.. Kasi hangkat itu isteri..

      Padam
    2. nice tips.. tapi tak jalan untuk isteri saya.. hik hik hik

      Padam
  2. Kalau isteri nk buat cm tu boleh tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagi la boleh... Kembang kuncup cik abag tu nanti.. HahahaHahaha
      Papaglamz selalu trkena ngan wife. Tu yg wujudnya entri ni.. Kakaka..

      Padam
    2. kalau isteri saya puji puji.. confirm dia ada buat salah.. hik hik hik

      Padam
  3. ehem..ehem..boleh tak nak guna ayat macam tu dekat si suami pulak....hahahaha
    Anyway..nice try ...
    http://binimazlan.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cube la try.. Kembang kbang hubby nant. haaha

      Padam
    2. selamat mencuba untuk semua

      Padam
  4. No komen sbb SA xde suami...so sapa ada isteri sila praktik ye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. simpan-simpan tips nih.. kemungkinan berguna

      Padam
  5. Bkn praktik pd suami isteri je, dgn anak2, pkerja-bos, anak murid dll. Itu adab yg sopan ketika bertutur ;)
    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh guna sekali aje.. guna kali kedua mangsa bakal lebih berhati-hati.. hik hik hik

      Padam
  6. Bahaya jugak kalau puji lebih2. Haha

    BalasPadam
  7. InshaAllah..klu suami2 luar sana guna cara ni..kurangla para isteri sentap kena tegur

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu.. Baru la rumah tangga bahagia..

      Padam
    2. ajak para suami baca entri ni...heheheh

      Padam
    3. kalau isteri saya kena puji.. huhuhu terus dia tanya apa salah saya dah buat.. huhuhuhu

      Padam
  8. Amboi romantis nyeeee. hahaha. actually nak masukkan link blog papaglamz tuk penulisan buku cik Boleh kannnn. ahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waow...!!! Hehehe..
      Blh je sahaja.. Rasa sungguh berbesar hati sangat ad org nak jadin Papaglmz sbg citation. Hehe

      Padam
  9. hahahaha tips menarik.. hehehe sayangnya isteri saya brutal.. tak makan pujian.. hik hik hik

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke? susah nak jumpe wanita yang tak makan puji..hahahah

      Padam
    2. boleh puji.. tapi memang tak makan.. lagi dia tanya apa salah saya dah buat adalah.. huhuhuhu

      Padam
  10. tips yang bagus..bila isteri dlm keadaan mood baik selepas dipuji..itulah saatnya utk menegur

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak semua orang boleh ikut cara nih

      Padam