16.12.14

3 sebab kenapa susu ibu cair


Assalamualaikum

Ternyata kini para ibu bapa semakin mempinyai kesedaran betapa peri pentingnya pemberian susu ibu kepada bayi-bayi mereka. Dengan kandungan nutrisi-nutrisi yang terbaik yang terdapat di dalam susu ibu menambahkan keinginan ibu bapa memberikan anak-anak mereka susu Ibu. Namun, jika diamati terdapat susu ibu yang amat cair di hasilkan. Jika cair, tentunya kandungan nutrisi di dalam susu itu sudah berkurang.

Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan susu yang dihasilkan cair:

1. Jarang mengepam atau menyusukan bayi.

Hal ini terjadi oleh kerana breast ibu jarang dikosong kan dalam jangka masa yang lama mungkin disebab kan oleh kekangan kerja ataupun penggunaan susu formula. Semakin jarang breast ibu di kosongkan, semakin cair susu yang di hasilkan

2. Faktor suhu dan cuaca

Suhu dan cuaca menjadi faktor penyebab kerana suhu badan ibu seharusnya berada pada tahap yang optimum untuk memastikan kadar metabolism badan ibu terbaik sekaligus dapat menghasilkan susu yang tidak cair.

3. Faktor pemakanan

Pengambilan makanan oleh ibu yang menysusukan bayi sememangnya sangat berkait rapat. Ibu seharusnya mengamalkan cara pemakanan yang seimbang serta mempunyai gizi-gizi yang mencukupi bagi memastikan tubuh badan ibu berada pada tahap yang optimum untuk menghasilkan susu ibu yang terbaek. Jika dilihat pada hari ini, wanita-wanita yang berkerjaya khususnya tentunya terdapat kekangan waktu untuk mengambil gizi yang seimbang dalam pemakanan mereka. Hal ini akan menyebabkan susu mereka menjadi cair.

Oleh itu, Shaklee telah memperkenalkan set produk yang di khaskan untuk ibu-ibu yang menyusukan anak-anak mereka. Set yang mengandungi ESP dan Alfafa sudah pasti menjadi satu jalan yang terbaik kepada para ibu untuk meningkatkan kualiti susu mereka.

ESP merupakan sumber protein terbaik telah dirumus khas bagi memekatkan serta menambah baik nutrisi-nitrisi di dalam susu ibu. Alfafa pula merupakan tablet herba yang baik yang berupaya untuk merangsang penghasilan susu ibu agar lebih banyak. Degan pengambilan ESP dan juga Alfafa ini insyallah bayi anda akan mendapat nutrisi-nutrisi yang sempurna dari penyusuan susu ibu.

p/s: Anak Papaglamz sampai sekarang masih menyusu ibu lagi. Alhamdulillah.

Untuk maklumat lanjut
Wassap: 0196141393
Fb: Papaglamz

-sekian-

3 ulasan:

 1. Aihh..x de butang like pula..hihi..
  Terbaikkk! :)

  BalasPadam
  Balasan
  1. Papaglamz x pandai buat lagi button like.. Huhuhu.. Terima kasih jalan2 sini. Jgn lupe susu kn baby ngan susu ibu yer. Kikiki

   Padam

Papaglamz.com © . Designed by MaisarahSidi.com