18.12.14

5 sumber utama Vitamin C


Assalamualaikum

Ternyata ramai lagi masih tertanya-tanya pada Papaglamz selain Shaklee ni, ade tak sumber-sumber makanan lain yang boleh kita ambil untuk membekalkan Vitamin C dalam badan kita. Mesti la ada wahai pembaca-pembaca sekalian. Vitamin C Shaklee sendiri terhasil daripada extract bahan-bahan tumbuhan. Selain Vitamin C Shaklee, secara naturally, Vitamin C boleh di ambil dengan memakan beberapa buah-buaha seperti:

1. Limau

Limau membekalkan kuantiti Vitamin C yang agak tinggi. Dalam hidangan 1 biji Limau, tubuh kita mendapat 70 mg Vitamin C. Vitamin di dalam limau berbentuk Acid Ascorbic.

2. Betik

Selain limau, betik juga mempunyai kandungan Vitamin C. Setiap hidangan 157g betik, terdapat 95.6 mg Vitamin C. Selain Vitamin C, betik juga mengandungi fiber yang tinggi bagi memebantu dalam perkhumuhan.

3. Strawberry

Strawberry juga mempunyai kandungan Vitamin C. Setiap hidangan 147g strawberry mengandungi 86.5 mg Vitamin C. Selain rasa yang enak, strawberry kuga boleh di jadikan sebagai bahan antioksida dan melawan penyakit.

4. Mangga

Mangga juga mempunyai kandungan Vitamin C. Dalam sebiji mangga mengandungi 60 mg Vitamin C. Mangga dapat membantu proses pemulihan penyakit arthritis.


Walau bagaimanapun, di dalam sebiji tablet Vitamin C Plus Shaklee mengandungi 600 mg Acid Ascorbic yang mana ia menyamai dengan 7 biji buah limau atau oren. Dan pelepasan Vitamin C dari tablet ini adalah secara berperingkat-peringkat mengikut keperluan tubuh kita. Itulah dia kelebihan Tablet Vitamin C Shaklee ni.

Bagi yang ingin memiliki Tablet ini. Pada bulan Disember ini Shaklee memberi tawaran hebat pembelian 7 botol Vitamin C Plus dengan harga enam botol. Bagi yang ingin membeli dalam kuantiti yang sedikit, boleh mbeli twin set dengan discount 5%.Mari pakat beli dengan Papaglamz. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut, jom wassap Papaglamz lelaju.

Wassap: 0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz

-sekian-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Papaglamz.com © . Designed by MaisarahSidi.com