7 magik menjemput rezeki

/
8 Comments
Disember 20, 2014

Assalamualaikum

Selamat malam semua. Harap-harapnye semua sihat. Insyallah. Kita sebagai manusia haruslah sentiasa bersyukur dengan segala macam nikmat yang telah diberi oleh Allah kan? Namun tahukah anda sebenarnya sangat mudah untuk menjemput rezeki ni. Dalam surah Taha ayat yang ke 132 bermaksud:

"Perintahkanlah keluargamu bersolat dan bersabarlah dalam mengerjakan solat. Kami tidak meminta rezeki daripadamu, bahkan kamilah yang memberi rezeki kepadamu. Dan balasan yang baik bagi orang-orang yang bertaqwa"

Sebenarnya menjemput rezeki itu lebih mudah daripada mencari rezeki. Bagaimana caranya?

1. Solat tahajjud
2. Solat dhuha
3. Doa dan zikir
4. Bersedekah
5. Membaca al-quran
6. Berusaha
7. Bersyukur

p/s: Jom pakat sama-sama amalkan. Insyallah rezeki yang penuh barakah akan datang kepada kita. Insyallah.

Ternyata dengan business Shaklee ni ditambah dengan team member saling memperingati akan rezeki itu kurniaan Allah dan kita sebagai hamba perlu terus berusaha, insyallah kita bersama akan dikurniakan zereki yang barakah bersama-sama.


Ingin mengetahui lebih lanjut tentang business Shaklee ni? Jom rerajin beramah mesra dengan Papaglamz.

-sekian-


You may also like

8 ulasan:

  1. wasalam , insyaAllah :) Aisya dah follow sini , kalau sudi follow lah Aisya balik :) http://aisyaieyka.blogspot.com

    BalasPadam
  2. Alhamdulliah dari Dia kita datang kepada Dia kita merujuk...

    BalasPadam

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.