Foodsglamz |#| Cekodok goreng LUAHAN HATIKU

/
27 Comments
Disember 06, 2014

Assalamualaikum

Masa entri ni ditulis dah time lunch pon. Just nak sharing for those yang tak bangun lagi tu. Bangkit.....!!!! Bangkit......!!! Matahari dah tegak atas kepala. For sure la budak-budak sekolah yang sedang bercuti di rumah memang menghabiskan cutinya dengan tidur saje kan? Jangan tipu ye adik-adik ku semua. Papaglamz pon pernah jadi geng budak sekolah hokayy. Nak-nak pulak yang balik dari asrama. Ya ampun.......!!! Ala-ala qhada' tido gitu. Tak ape la, rehat-rehat jugak jangan sampai kita dok tidur sahaja sampai mak dan bapak kita terkontang-kanting kat dapur masak, mengemas rumah, menyapu rumah, menebas rumput di kebun dan sebagainya la. Huhuhu. Sebab time-time macam ni la kita nak membantu mereka?

Haaaa apa kata esok ke lusa ke, aaa hari selepas esok ke... Adik-adik bangun pagi buat kan sarapan untuk ayah dan mak. Papaglamz gerenti mesti ayah dan mak TERKESIMA gituu. Ala buat yang mudah-mudah jer. Macam menu Papaglamz suggest ni. Cekodok goreng LUAHAN HATIKU. Haaa nama die kan... Memasak untuk orang sebagai satu tanda nak meluah kan rasa kasih atau sayng kita pada seseorang. Jadi, jom la cube reramai wat Cekodok goreng LUAHAN HATIKU special ni yerk.

Bahan-bahan

Tepung gandum secukupnya
Bawang merah
Bawang putih
Bilis
Kentang

Cara nak buat

Bawang merah, putih dan kentang di dincang. Masukkan tepung dalam bekas yang sesuai. Tambahkan air, masukkan semua bahan yang sudah dicincang. Air tu jangan banyak sangat. Kalau tercair jadi lain dah nanti. Dah satle semua, tambah garam untuk masin sikit. Dah tu goreng. Hati-hati masa menggoreng tu. Boleh makan cicah dengan sambal. Sedap.!!
Sila kan tengok.
Abaikan linangan minyak yang melimpah ruah tu yer.
p/s: Yang boboy pon boleh yer nak buat. Tiada isu lelaki tak boleh nak buat.

-sekian-


You may also like

27 ulasan:

  1. tu sambal apa ? sambal belacan ke? hiii..selalu cicah dengan sos je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sambal bilis.. Beli siap.. Huhuhu

      Padam
    2. makan macam tu aje pun sedap nih

      Padam
  2. tajuk mesti style tak boleh blah. hihi :) very sensasi

    BalasPadam
  3. cik iman suka cicah cili sos :) cekodok paling senang nak masak, campak semua benda dalam tepung pastu goreng wekekeeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. benda yang mudahlah selalu orang malas nak buat

      Padam
  4. Cicah sardin & sambal cili api (versi jawa) pun sopdapp kan...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ngap masuk terus tak payah cicah pun sedap juga.. hehehe

      Padam
  5. Bila tgk entry ni, mula laa terasa nk buat. Dulu duk rumah bujang, hari2 kerjakan tepung kawan. Hehe. Btw, biasa mkn gitu je. X suka cicah ngn sos.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu dh buat tu.. Bg papaglamz rasa sikit yer..

      Padam
    2. buat jangan tak buat hehehe

      Padam
  6. Balasan
    1. Ehehehe.. Blh la mencube..

      Padam
    2. kalau dah eny pun cakap sedap.. memang confirm sedap nih

      Padam
  7. ahhh terliur pulak malam malam nih. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. simpan resepi ni...nanti nak cuba

      Padam
    2. meleleh leleh air liur.. basah dah lantai nih.. hihihi

      Padam
  8. cekodok cicah sambal apa tu papaglamz...nampak sedap sgt

    BalasPadam
  9. boleh try ni... hihihi.. bab jemput2 ni memey feberet abe wessssssss.... hahahhahaha

    BalasPadam
  10. bawang putih?? xpernah buat lagi..hahah..nampak sedapp..

    BalasPadam