Sustained Released Vitamin-C Plus

/
7 Comments
Disember 30, 2014
Nama Vitamin
Vitamin C Shaklee

Sustained Released Vitamin-C Plus

Fungsi

Fungsi Vitamin C Shaklee

  • Sebagai anti oksidan semulajadi dan mengekalkan integriti sel.
  • Menyihatkan gigi, salur darah, tulang dan otot.
  • Membantu mengurangkan symptom alergi.
  • Meningkatkan sitem pertahankan badan kita.
  • Membantu pembentukan collagen di bawah kulit.
  • Membantu mengawal tekanan dengan penstabilan hormone-hormon dalam badan.
  • Membantu menyihatkan mata dengan menggalakkan pengalirana darah ke mata.
  • Merendahkan risiko sakit jantung.
  • Baik untuk kulit kerana dapat menghalang kulit dari kusam, berjerawat, berparut dan cepat menyembuhkan luka.
  • Dapat mengurangkan keguguran rambut serta menjaga kesihatan rambut dan kulit kepala yang optimum.


Simptom kekurangan

  • Kuku mudah patah
  • Mata terasa kering
  • Pecah-pecah di bahagian hujung mulut
  • Kulit memerah dan berminyak
  • Timbulnya jerawat
  • Rambut nipis
  • Kelemumur
  • Mata merah
  • Luka lambat sembuh


Sumber makanan

  • Buah-buahan dan sayur-sayuran seperti:
    • Oren
    • Kiwi
    • Laici
    • Brokoli
    • Tomato


Golongan yang memerlukan

Secara generalnya, semua orang yang sihat memerlukan vitamin c kerana tanpa vitamin c yang mencukupi, kita akan lebih mudah terdedah kepada risiko dijangkiti penyakit.
Tetapi ada golongan yang secara spesifiknya lebih memerlukan vitamin C kerana risiko untuk golongan ini mendapat penyakit lebih tinggi seperti perokok dan second hand smokers (sebatang rokok boleh memusnahkan 25mg vitamin C), pengguna alcohol (alcohol boleh mencairkan asid askorbik dlm darah dan meningkatkan kehilangan vitamin C melalui air kencing), mereka yang sentiasa ‘stress’ (bila kita stress, vitamin c akan musnah dan menyebabkan kelenjar adrenal tidak mendapat bekalan vitamin c yang secukupnya. Salah satu fungsi Kelenjar adrenal ialah mengawal metobolisme tubuh. Bila tidak mendapat vitamin C yang secukupnya, oxidation level (proses metabolisme makanan kepada tenaga) dalam darah akan meningkat, menyebabkan kelenjar adrenal tidak dapat menyingkirkan toksin dan menyebabkan tubuh terdedah kepada risiko mendapat penyakit.

Kelebihan Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee di kenali dengan nama Sustained Released Vita-C. Ianya berbeza dengan vitamin-vitamin yang terdapat di pasaran. Ia diformulasikan dengan ciri yang tersendiri di mana ia dibebaskan perlahan-lahan mengikut paten yang istimewa supaya penyerapan vitamin oleh badan adalah optimum. Vitamin ini juga bersifat larut air dan adalah di nasihatkan untuk meminum air masak 2 hingga 3 liter sehari jika anda mengambil vitamin ini.

Harga

RM 92.50
180 biji

Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA
Sumber 2

-sekian-


You may also like

7 ulasan:

  1. kalau tak nak demam dan jatuh sakit makanlah vit C heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah. Mana boleh cegah kita buat la. Yang lain tuhan yang tentukan. Tapi Kak Eny macam sehat sokmo jer.. huhuh

      Padam
  2. Untuk gemukkan badan boleh tak. hehe
    Nice sharing :)

    BalasPadam
  3. semoga menjadi idaman kalbu... hahahhahahaha :P

    BalasPadam
  4. harap dapat cuba Sustained Released Vitamin-C Plus ni sebab saya ada insomnia

    BalasPadam