Tinta Papaglamz |#| Coklat Cadbury HALAL

/
2 Comments
Disember 25, 2014

Assalamualaikum

Pernah beberapa bulan lepas kita di gemparkan dengan isu coklat cadbury mengandungi DNA babi tu. Tapi JAKIM dah pon membuat kenyataan yang coklat tu halal. Siap ad cop Halal lagi yer.

Tu bukan isu untuk entri Papaglamz kali. Isunya ialah pendekatan Cadbury untuk menarik semula pelanggan dalam nak menyampaikan pada semua yang produk mereka halal tu. Agak menarik, si ayah baeu balik dari surau membawa buah tangan cadbury. Memang penuh maksud yang tersirat di situ.

Papepon, good work pada marketing team work yang come up dengam idea sebegiti rupa. Baru menampakkan Malaysia ni negara beragama islam kan?

p/s: Agak-agak la kan, macam mana iklan DOVE n Lux nak meniru konsep macam iklan cadbury tu?
#Ternanti-nanti

Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA


-sekian-


You may also like

2 ulasan:

  1. walaupun dah sah halal... smpai sekarang xmakan2 lagi... jgn mengidam makan sudah la... hahahhaha... rasa ragu2 n was2 tu ada la tu yg makan,,

    BalasPadam
  2. baguslah dah halal, cekelat feveret ni =P

    BalasPadam

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.