Tinta Papaglamz |#| Warkah buat Isteri (DATING)

/
16 Comments
Disember 04, 2014
 Assalamualaikum
Ermmmmm.. Hehehehe
Buat bakal Zaujah saya. Saya harap awak berada di dalam keadaan sehat walafiat. Aamiin. Masa awak baca warkah ni, saya dah balik ke Kuantan semula.

Aritu first time kita so call DATING kan? Huhuhu. Malu jer. Naseb baek la bakal mak mertua n bapak mertua n adek2 awak ikut. Kalau tak gerenti keadaan sunyi sepi jerk. Lagi pun tak manis kan kalau kita berdua jer. Btul tak? Hehehe

Macam biasa la, tentang perancangan kita ni. Saya harap awak bersedia menerima saya seadanya. As you know, perkahwinan kita ni family planning kan. Mesti macam-macam kejutan yang bakal kita berdua harungi nanti kan? Lagi-lagi kejutan MALAM PERTAMA. Hahahaahaaha.. Okayyyyyyy.. Ni gurau. #Pitam

Papepun, saya percaya pilihan family saya. Sebab, kata-kata dan nasihat ibu bapa tu la yang terbaik jika kita ikut. Saya percaya, keredhaan Ibu Bapa tu la kunci keharmonian rumah tangga kelak kan?

Macam yang saya biasa cakap, saya ni tak sempurna, sebab tu saya perlukan awak untuk menyempurnakan kehidupan saya. Setiap kejayaan seorang lelaki itu, ada berdiri seorang wanita yang taat dan setia. Saya hatap awak sudi. Saya dah lama sudi nak jadi PELINDUNG, PENDENGAR, PENASIHAT, PEMBIMBING dan sebagainye la. Tapi itu semua perlukan masa untuk dilakukan. Saya harap kita sabar bersama yerk.. Hehehe

Ok itu saja la. Penat menulis. Klassik tak saya? Haahahaha.. #PERASAN + #PENGSAN

Selamat study yer. Semoga sehat selalu.

-sekian-




You may also like

16 ulasan:

  1. wah betul ke ni kawin family yang aturkan???? jarang jumpa dah sekrg ni kan? hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup. Sekampung. Naik basikal pn smpi rmh die tu. Tp seriously jarang jmpe. Hahahaha

      Padam
    2. apasal sama nih.. saya kahwin pun mak bapak yang pilihkan.. rumah pun selang berapa lorong aje..hehehe

      Padam
  2. wow... alhamdulillah... jodoh pilihan keluarga insyaa Allah lebih berkat & bahagia nanti.. =) diorg tau apa yg terbaik kann.. Btw nak tanya..dah ada rasa sayang x? eceewahh.. sibuk je kann

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhmdllh dh.. Huhuhu.. Klu dh jdoh tu kn. Start mak bangkit isue nk risikkan anak dre skampung, tetbe nth dr mne rse syg tu dtg.. Pdhal x jmpe pn lgi.. Hehehe

      Padam
    2. bercinta lepas kahwin memang berkat

      Padam
  3. Tahniah..moga semuanya dipermudahkan.. :)

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. tetapi ketypoan sangat dalam entry ni... hahhahhah

      Padam