Foodsglamz |#| JEMPUT-JEMPUT PISANG HITAM ITU MENAWAN

/
49 Comments
Januari 16, 2015
Assalamualaikum

Ni kisah malam semalam. Abes satle jalan2 blog kawan2 tetibe perut lapar pulak. Duduk saje depan laptop pun lapar jugak kan? Klu wife ade blh la request macam-macam. Sebab wife Papaglamz terbaek bab masak-masak ni. Buktinya kalau bezakan Papaglamz dulu bukan la yang sekarang tang tumbesaran. Kikiki.

So, misi mencari ape yang ade di dapur. Jumpe pisang yang dh masak kekuningan mengancam yang dibawa dari kampung masa balik kampung hari tu. Ok rezeki. Ingat nak buat Kek Pisang, macam over la pulak memalam gini nak enjut telur, ayak tepung segala bagai kan? Jadila JEMPUT-JEMPUT PISANG HITAM ITU MENAWAN ni. Haaa jemput tengok jemput-jemput Papaglamz yang kehitaman dan menawan ni yer.
Pisang
p/s: Nak resepi? Tak yah susah-susah. Lenyek pisang + tepung + gula + goreng. Siap. Senang kan. Lepas makan tdoo.. Amalan hidup yang sihat...!!!

Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-


You may also like

49 ulasan:

  1. hahaha.. amalan hidup yang sihat.. lepas makan tido.. memang best

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..memang amalan hidup yang sihat 'sangat'

      Padam
    2. amalan yang SUPER sihat yang kebanyakkan orang amalkan

      Padam
    3. kebanyakannya memang macam tu, bila perut dah kenyang jadi macam ular sawa la

      Padam
  2. Waa.. cekodok.. next time cer papaglamz try resepi sheila ni.. tambah marjerin sikit.. kasi cekodok tu rangup...

    http://belogsheila.blogspot.com/2014/12/cekodok-pisang-rangup.html?m=1

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh.. Tq resepinya.. Dh tgk dh.. Nnt nk buat..

      Padam
    2. nanti boleh try tambah majerin..tak pernah cuba pun selama ni

      Padam
    3. Mesti cuba.. rangup habes... :D

      Padam
  3. sampai sekrg masih tertanya2.. kenapa jemput2 pisang jadi warna hitam.. bweehhehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu di namakan oksidarion proses. Pisang ni oxitadion proses die tinggi. Cbe akak kupas buah pisang tu dh tu biarkn cmtu jer. Nnt akan htam jugak.. Sedikit sbanyak info cmtu la. Heheh

      Padam
    2. pisang punyai kandungan gula yang tinggi.. gula tersebut yang buat jemput-jemput hitam bila digoreng

      Padam
    3. betul ke? fakta atau auta ni?

      Padam
  4. nampak cam sedap jerrrr.....dh terliur tambah ptg2 mcm ni....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaaa btul ci iput.. Seeedappp..!!!

      Padam
    2. perut lapar semua pun sedap.. hehehe

      Padam
  5. Pandai papaglamz buat jemput2...perut kenyang hati senang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gendang gendut tali kecapi... Kenyang perut suka hati..

      Padam
    2. perut bergendang lagu heavy metal

      Padam
  6. dah malam ni... mengggagau pulak cari pisang T____T paling suka kalau tambah baking powder sikit kasi kembang naik semangkuk. makan panas2, suami lalu x nampak. hehe.. dah habis baru nampak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aik.. Pelawa pun x? Sian cik abang.. Hahaha

      Padam
  7. hehehehehe jgn buat selalu.... yg tido leps mkn tu lah.. yg cekodok pisang tu mmg kena buat selalu hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. Tak elok utk ksihatan

      Padam
    2. takpe.. takpe.. papaglamz pengamal Shaklee

      Padam
  8. sedapnya jemput2 pise.... terliur wess ambo

    BalasPadam
    Balasan
    1. papaglamz.... pisang xdop ni... hahahha.... nak masak mcm ner...

      Padam
  9. aduhhh, menyesal baca entri ni..dah kena masuk dapur buat jemput2..terliur punya pasal..hahahhaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ofcos tak lupa papaglamz yang memang glamzzzzz =P

      Padam
  10. bila tengok jemput-jemput ni teringat kat housemate dulu. Dia sanggup keluar cari pisang semata-mata nak buat jemput pisang untuk saya. hehehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang bertuah dapat kawan macam ni, hihi

      Padam
  11. rajinnyee lelaki masak pisang bagai

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jemput2 pisang. Bukan pisang.. Hhaahajaja

      Padam
    2. papaglamz memang sangat rajin orangnya

      Padam
    3. papaglamz : opss, tertinggal perkataan jemput2 pulak

      Padam
    4. azman Arsad : macam dah kenal lame je ngn papaglamz?

      Padam
  12. bhahaha kek pisang ? omooo rajinnya lahai. kalau CT kata siang hari pun tak kan haih nak buat kek pisang.. tah tah makan gitu aje pisang tu muahaha..

    BalasPadam
  13. bila rasa 'rajin' sangat makan gitu jugak pisang..

    BalasPadam
  14. Pepagi tadi sarap yang simple.. terasa pedih perut melihat jemput2 ni.. hitam2 pun dipandang manis.. :))

    BalasPadam
  15. uishh dapnyee...kalau cicah ngan sambal tumis pon sodap..huhu

    BalasPadam