JANGAN BIARKAN TUBUH ANDA TEMPAT SIMPANAN BAHAN BUANGAN

/
23 Comments
Januari 20, 2015
Assalamualaikum

Penting menjaga kesihatan usus kerana ia boleh mempengaruhi pelbagai proses dan kesihatan. Di sepanjang saluran gastrousus, terdapat berbilion bakteria hidup yang berfungsi seakan tentera. Kewujudan bakteria baik membantu mengekalkan persekitaran usus yang baik serta merangsang fungsi pencernaan yang optimum.. Bakteria baik atau probiotik juga membantu menguatkan sistem imun untuk menentang agen penyebab penyakit.

Masalah penghadaman seperti kesukaran membuang air besar atau sembelit seharusnya tidak dibiarkan berpanjangan. Sembelit berpanjangan menyebabkan longgokan toksik dalam tubuh serta meningkatkan risiko pelbagai penyakit, termasuklah perut buncit dan sesetengah penyakit usus. Keseimbangan flora usus akan membantu mengoptimumkan sistem pencernaan sekali gus melancarkan sistem perkumuhan.

"Amalan diet yang sihat seharusnya menjadi teras makanan harian untuk mengekalkan kesihatan. Banyakkan minum air serta serat makanan secukupnya akan memberi manfaat besar ke arah memperbaiki masalah yang dihadapi serta kesihatan secara umum."
DETOX KURUS
Shaklee mempunyai rangkian produk yang berupaya membantu pembuangan haban toxic dari dalam badan. Dengan pengambilan rangkian produk ini, tubuh kita mampu untuk menjalankan proses pembuangan toksin dengan sempurna sama ada dari dalam darah, hati ataupun usus kita. Seperti yang telah di perjelaskan tadi, pembuangan atau perkhumuhan adalah penting kerana setuap hari tubuh kuta menghasil kan banyak toksin yang perlu dibuang. Sekiranya tidak di buang, pastinya ia akan membawa kepada beberapa penyakit yang serious seperti pedih hulu hati, kembung perut, makanan sukar dihadam dan sembelit.
DETOX
Produk-produk seperti Vivix, Alfalfa, Garlic Complex, Phytocol ST, DTX complex dan herbalax dapat membantu masalah-masalah anda seperti di atas. Jadi apa tunggu lagi. sekiranya anda mempunyai masalah berkaitan perut, jom beramah mesra dengan Papaglamz. 

PILIHAN DI TANGAN ANDA

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Pengedar Shaklee Anda

Faizal (Papaglamz) 
0196141393
Supervisor to be (Feb 2015)
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA
COD: Kuantan



You may also like

23 ulasan:

  1. mencegah lebih baik dari merawat

    BalasPadam
  2. minum air masak banyak2 untuk elakkan sembelit =)

    BalasPadam
  3. Dalam banyak-banyak kat atas tu, sy consume alfalfa je untuk detox. Selain tu adalah jugak ambil VitC, VitB, Vit E, dan Omega guard. Kenyang dengan supplement je T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. pengguna shaklee juga rupanya =)

      Padam
    2. ramai pengguna shaklee kat sini

      Padam
    3. Hihi.. shaklee kan glam.. klau tak glam, papaglamz tak join SID.. :P

      Padam
  4. tingat pula kes adik sepupu.. time tu tak ada suplement ni bagai. maybe ada tapi tak diketengahkan.. dia almost sminggu tak membuang tapi memulas2.. then belilah fibre kiwi mix kat farmasi.. hahaha mencicit lari lepas tu.. dats why kena always detox n makan fibre banyak.. but its good utk amek suplement too..

    BalasPadam
    Balasan
    1. lamanya simpan...seminggu? hahaha

      Padam
    2. ramai orang mengalami masalah ni.Dah tak heran seminggu tak membuang.Maka toksid pun menghuni perut.

      Padam
    3. seminggu simpan.. lamanya...

      Padam
    4. Seminggu simpan? Bahaye nye.. Blh bt org sekeliling pengzan kalau dah buang.. hihi.. :P

      Padam
  5. bff cn adalah oste, wajib amik sebelum tido, mmg senang membuang esok paginya ! hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat melabur.. hik hik hik.. aduh apa yang aku merepek nih.. hik hik hik

      Padam
  6. Herblax ada kat rumah,,, stop makan dulu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. herblax saya amalkan sebahagian dari set kurus badan.. hehehe

      Padam
    2. Waa.. mcm mane penangan herblax?

      Padam