Kepentingan Penyusuan Susu Ibu

/
1 Comments
Januari 02, 2015
Assalamualaikum

Petang ni Papaglamz nak bercerita tentang penyusuan susu Ibu. Walaupun Papaglamz ni lelaki, jangan pandang ku sebelah mata hokayy. Heheh. Ok la, rata-rata tahu yang pemakanan terbaik untuk anak kita time kecik ialah susu ibu sendiri kan? Yup, memang betul. Susu ibu dapat memberikan nutrient yang lengkap untuk tumbesaan bayi. Pengalaman Papaglamz sendiri bayi-bayi yang fully minum susu ibu badan diorang lebih kental, gemuk tak la gemuk sangat, kurus tak la kurus sangat. Sesedang je. Berbanding dengan bayi-bayi yng fully minum susu formula, ade tu yang tersangat la comel tapi badan tidak kental dan tidak berapa lincah.

Walau bagaimanpun tak semua orang berpeluang untuk menyusukan anak mereka sepenuhnya dengan susu ibu kan? Yela, cara hidup sekarang ni, dengan ibu yang bekerja, pemakanan ibu yang x menentu. Kadang tu sibuk bekerja sampai lupa nak sarapan, dan makan tengahri. Semua tu lumpsum terus time dinner. Macam mana la nak menghasilkan susu kalau gitu caranya. Jadi ibu yang berhasrat ingin menyusukan anak nada dengan susu ibu, anda haruslah cukup makan. Jangan tak cukup makan. Anda sebenarnya berkongsi makan dengan bayi anda. Jadi, jika anda cukup nutrisi, pasti anak anda juga cukup nutrisi untuk membantu perkembanganya.

Sekadar perkongsian, untuk pengatahuan semua pembaca Shaklee ada mengeluarkan set produk yang di khaskan untuk ibu-ibu yang ingin menyusukan anak mereka dengan susu ibu sepenuhnya. Set penyusuan ibu ini berupaya menambah baik susu ibu di samping manigkat kan kuantiti sus. Sekarang ni kan popular perah-memerah susu bagi membuat stock susu anak mereka ketika di rumah pengasuh. Set yang terdiri daripada Energizing Soy Protein (ESP) dan Alfafa ternyata terbukti untuk menambah susu ibu disamping mengayakan kandungan nutrient di dalam susu.

set penyusuan ibu

SET ASAS PENYUSUAN IBU

Energizing Soy Protein (ESP) 850g (RM 150)
Alfalfa 330biji (RM 53) Alfalfa 700biji (RM 97)

 p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.


Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-




You may also like

1 ulasan:

  1. Untuk pengetahuan papaglamz dan sahabat2, ibu yg bekerja pun boleh memberi susu ibu sepenuh nyer ... Boleh google cara2 penyimpanan susu IBU ...

    BalasPadam