FAKTA TENTANG RESDUNG

/
12 Comments
Januari 06, 2015
Assalamualaikum

Tahukah anda resdung merupakan penyakit popular di Malaysia? Masalah ini berpunca daripada keadaan sekeliling kita yang tidak begitu sihat. Sebagai contoh kerap berlakunya pencemaran, pengamalan pemakanan yang menyebab penyakit kulit dan allergi serta banyak lagi. Banyak rawatan yang boleh dicuba untuk mengatasi masalah penyakit resdung ini. Antaranya dengan penggunaan bawang putih, rawatan asap berherba dan macam-macam lagi. Namun, Papaglamz sangat mengesyurkan SET RESDUNG SHAKLEE bagi membantu mengatasi masalah yang menghantui anda selama ini. Dalam istilah perubatan, penyakit resdung dikenali dengan nama sinusitis. Resdung ni amat merbahaya. Sekiranya ia tidak dirawat, ia akan terus menjadi kronik yang boleh menyebabkan kompilasi otak dan membawa maut.
Resdung
Bagaimana anda tahu jika anda menghidap resdung? Terdapat banyak simptom-simptom penyakit resdung. Antranya:

  • Kerap bersin.
  • Berdengkur yang luar biasa ketika tidur.
  • Kerap batuk.
  • Sering gatal-gatal hidung.
  • Cepat letih.
  • Selalu pening kepala di waktu pagi.

Antara punca-punca resdung boleh berlaku:

  • Keradangan pada membrane mukosa di dalam rongga tulang dan hidung.
  • Rongga sinus yang tersumbat menggalakkan pertumbuhan bakteria dan kulat yang akan menyebabkan hidung berasa gatal dan bernanah.
  • Rerambut halut di dalam hidung tidak dapat menjalankan fungsinya sebagai penapis bacteria, kuman dan debu-debu halus daripada masuk ke dalam hidung.

Sekiranya penyakit resdung ini tidak diubati atau dikawal lebih awal, kemungkinan beberapa komplikasi yang teruk akan berlaku. Antaranya:

  • Jangkitan dan bernanah di sekeliling mata.
  • Jangkitan pada otak.
  • Sakit tekak yang berterusan.
  • Jangkitan kuman pada tulang muka.
  • Sesak nafas atau lelah yang melampau.
  • Dengkuran yang sangat luar biasa ketika tidur.
  • Jangkitan kuman pada telinga dan tonsil.
  • Alahan hidung yang teruk berpunca daripada hidung yang sangat sensitif.
  • Sentiasa selsema.

Set Resdung Shaklee terdiri daripada 3 rangkian produk iaitu ALFALFA, B-COMPLEX dan VITAMIN-C.
Set Resdung

  • Berupaya mengurangkan keradangan pada mukosa.
  • Kaya dengan klorofil yang berupaya menyembuhkan keradangan.
  • Namun, pengidap SLE tidak digalakkan untuk mengambil Alfalfa.


  • Kandunga B6 di dalam B-Complex Shaklee berupaya membantu memelihara selaput lendir di dalam rongga-rongga hidung dan tulang agar sentiasa sihat.
  • Bertindak sebagai anti-stress.
  • Menyeimbangkan hormon sekiranya resdung menyerang.
  • Membantu dalam pembinaan protein.


  • Sebagai agen anti-oksida.
  • Meningkatkan immune sistem badan kita.
  • Mempercepatkan proses pemulihan.
  • Memelihara sistem metabolism badan kita.


Jadi apa tunggu lagi? Mereka-mereka yang mempunyai masalah resdung jom contact Papaglamz. Service terbaik Papaglamz bagi. Siap ada AFTER SALE SERVICE yang PERCUMA. Jarang pengedar-pengedar Shaklee yang lain bagi.

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.
 
Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-



You may also like

12 ulasan:

  1. resdung kalau tak dapatkan rawatan
    memang serius, ada kawan siap kena lakukan pembedahan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula.. Kdang2 kami discuss2 dlm group shaklee papaglamz, mcam2 patioen or customer yg diorg jmpe. Yg bab pmbdahan tu mmg dh parah la.
      MENCEGAH LEBIH BAIK DR MERAWAT kn.. Semoga kita sentiasa d beri kesihatan unggul oleh Allah. Insyallah..

      Padam
  2. kena tambah vit c n b complex nampaknya baru hilang jerawat vs resdung di muka ni....

    BalasPadam
  3. dah amalkan alfafa... nampaknya kena tambah 2 lagi nak bgi hilang resdung ni.... ni kuat gakresdung... makan udang,sotong kerang, telur ikan bilis, belacan marah la naik selalu jerawat gelenyar....

    BalasPadam
  4. katanya setiap org ada resdung cuma teruk atau x saja. betul ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. pernah juga dengar orang cakap macam ni

      Padam
  5. bahaya juga resdung bila dah tahap kronik

    BalasPadam
  6. saya rasanya ada juga resdung ni..tapi mungkin tak teruk lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak menganggu aktiviti harian setakat ni

      Padam
  7. H_zinnirah : yup betul tu... setiap orang ada resdung... cuma yang tak aktif n aktif jah.. saya pun dulu2 xteruk resdung.... sejak kahwin bulan 5 tahun lepas aritu bnyk pulak keluar jerawat ini...mungkin sbb hormon berubah lepas kahwin kut... hihihi....

    BalasPadam
  8. Kalau ambil set ni, masa mula2 consume ada kesan pada badan tak?(maksud saya efek sementara nak adjust dengan body macam loya ke,..pening2 lalat ke,..)

    BalasPadam