Tinta Papaglamz |#| Pasaca Banjir di Temerloh

/
17 Comments
Januari 05, 2015
Assalamualaikum

Semalam 4 January 2014 maka Papaglamz dan wife pun pergila ke rumah sewa di Temerloh. Setelah beberapa minggu di tinggalkan kerana wife sedang bercuti dan kebetuln rumah di masuki air time banjir aritu. Memang masa nak pergi tu set kat dalam kepala redha je la pa yang berlaku. Sampai je kat taman, dah macam pesta jualan pasar karat. Meriah sangat. Perabut-perabut sana sini di tepi jalan. Semua rumah do sebok mengemas. Tapi, kami baru mula nak mengemas. Ni la firsrt time Papaglamz sekeluarga merasai rumah di masuki banjir dan mengemas. Sabar jela.

Banjir 2014

Banjir 2014

Banjir 2014

Banjir 2014

Banjir 2014

Banjir 2014

Gambar-gambar kat atas ni la keadaan bila Papaglamz masuk ke dalam rumah. Nampak kan? Air yang masuk sampai ke paras pingang. Tinggi tu. Sekali lagi Papaglamz redha je la. Memang bersepah peti ais siap tergolek. Rasanya masa air masuk aritu jadi macam perahu peti ais ni. Keadan dalam peti ais tu tak yah la ceri. Faham-faham sendiri. Tanpa lengah masa, papaglamz keluarkan semua barang yang ada dalam rumah tu keluar. Senang nak cuci klu dah kosong. 

Naseb baik la ade yang membantu. Orang kata berat sama di pikul, ringan sama di jinjing. Terima kasih sebab membantu yer Mak Cik dan Abang-abang sekalian. Alhamdulillah dari pagi Papaglamz mula mengemas sampaila ke petang dalam pukul 6 petang satle semuanya.

Banjir 2014

Banjir 2014

Banjir 2014

Gambar-gambar kat atas tu la hasilnya. Alhamdulillah.. Puas seharian main ari, sabun, berus, tanah, lumpur dan sebagainya. Seronok ade, penat pun ade. Dan hari ni Papaglamz cuti. Tak boleh bangun. Sakit pinggang. Update entri pun duduk sakit-sakit ni. 

p/s: Doakan la yer semoga Papaglam cepat sihat.

Pengedar Shaklee Anda
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-





You may also like

17 ulasan:

  1. semoga tabah sahabat tempuhi ujian yang Allah bagi ni..... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedih bila tengok keadaan lepas banjir ni... terasa sikit sbb ramai family ekin dikelantan terjejas banjir... rumah ma n aboh jah tak terjejas macam pulau dah masa tu... semua tempat banjir...

      Padam
  2. Semoga semua tabah menghadapi dugaan ini. Pasti ada hikmah disebalik semua!

    BalasPadam
  3. Moga Papaglamz cepat sembuh yer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aamiin.. Papaglamz dh start keje hri ni.. Tahankn je la..

      Padam
  4. Allahuakbar. inshaAllah bsr hikmahnya tu :)

    BalasPadam
  5. Semoga semua mangsa2 banjir diberi kekuatan dan ketabahan untuk mengharungi hari2 mendatang ...

    BalasPadam
  6. Allahuakbar... sabar byk2... ujian Allah semua tu.. peti ais dan brg eletrik semua tu jgn buka lagi dan dibuang.. jemur 2-3 minggu baru buka suis dan cek tengok. selalu nya air dh kering boleh pakai mcm biasa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah Kak Eny.. Sabar ni. Ramai yg bg tau tunggu kering bru gne.. Tgh mengeringkn ni.

      Padam
    2. ow..tips lepas banjir, boleh guna ni

      Padam
  7. aduhhhaaiii... tgk gambar pun dah rasa penat. semoga surutnya air bah bersama dosa-dosa kita. bersihnya segala kekotoran, niat bersihkan kekotoran bersama bersihnya hati

    BalasPadam
  8. tengok pada gambar teruk juga banjir

    BalasPadam
  9. tapi yang bagusnya sama2 menolong, tak terasa beban sangat kan

    BalasPadam