#BloggerTalk : “KAWAN DI MEDIA SOSIAL"

/
31 Comments
Februari 27, 2015
#BloggerTalk



Assalamualaikum

Bermula dengan join segmen di blog untuk blogwalking, lastly jadi MENTOR. Tu la dia penangan media sosial ni. Hehehe. Blog My Inspiratin hak milik Kak Adaa yang mulanya hanya sebagai kawan di media sosial kini jadi Sifu bagi Papaglamz. Sifu apa? Korang tau sendiri kan? Tengok je la kat side bar blog Papaglamz ni. SUDAH GAHARU CENDANA PULA, SUDAH TAHU BERTANYA PULA. Hehehe. Dan kini hubungan kami lebih erat dari sebagai seorang kawan. Malah Papaglamz panggil Kak Adaa Ummi pun sekarang ni. Even kami tidak pernah berjumpa, laman sosial la menjadi penghubung kami. Wassap, Facebook, Telegram, dan email. Dan kami akan berjumpa face to face tak lama lagi. Yeay..!! tak sabar tunggu waktu itu. Hehehe
Nak di ceritakan, Papaglamz dulu hanya tahu berfacebook sahaja. So, kawan-kawan di Facebook je la yang Papaglamz ade. Tapi, sekarang ni kawan-kawan media sosial Papaglamz dah bertambah dari Facebook ke Blog. Dari Blog ke Instagram pulak. Seronok jugak ade kawan-kawan di media sosial ni. Ye la, kebanyakanya bercakap secara berkumpulan kan? Jadinya macam banyak gila benda yang nak di sembang kan. Ala-ala meriah gitu.

Tapi tak tau la kalau berjumpe boleh meriah-meriah ke tak? Takut malu pulak. Hehehe. Bila berborak di dalam media sosial ni tak nampak muka, jadi macam bebas je nak cakap ape jer. Kalau tersalah bahasa pun, bukan orang tau kita siapa. Paling tak pun just kene remove dari group ataupin kene block jer. Tak effect pape pun. Hahaha. Kejam...!!!

Tapi tu la. Berkawan di media sosial ni ade buruk dan ade baiknya. Cuma kita yang perlu pandai memilih. Dan ikut niat kita nak berkawan itu untuk apa? Adakah untuk mengeratkan lagi silaturahim atau pun hanya untuk suka-suka ataupun untuk kepentingan diri sendiri dan macam-macam lagi la. Tepuk dada tanyalah iman. Insyallah jika niat kita baik, baik la jadinya. Kalau tak baik, maka akan jadi sebaliknya.

p/s: Papaglamz sayang semua follower dan readers Papaglamz,com. Kita kawan yer. Heheh. #EntriMemalamButaCacaMarba

-sekian




You may also like

31 ulasan:

  1. betul tu papa. lebih-lebih lagi berkawan dgn rakan blogger, macam dah kenal lama kan walaupun belum face to face

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup... Setuju... Tp x tau klu jmpe mcam man.. Malu2 kucing... Hehe

      Padam
    2. rasanya macam tu la, lagipun saya ni jenis pemalu, hahaha

      Padam
    3. Kan.. sy ni mule2 je pemalu.. lame2 hamek kae.. tak ingat dunia nk sembang...

      Padam
    4. Biasa la tu..mula2 kan sape tak malu

      Padam
  2. Seronok kalau dapat kenalan yang sekepala dan sehaluan.
    Moga siraturahim berkekalan dan terus meriah selamanya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah.. Semoga dapat kawan yg sejati gitu...

      Padam
    2. harap macam tu juga, moga silaturahim ini kekal

      Padam
  3. ya seronak ada kawang ramai,, kalu kat media sosial tak malu sangat,, klu face to face agak janggal plak sebab tak kenal kan hihihi,, apapun kita kawan kan hihi,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasanya kebanyakannya macam tu, malu kalau face to face

      Padam
  4. jom jom kite berkawan..
    btl tu papa
    best ramai kawan dlm media sosial nie..
    kadang dlm fon kemain rancak borak
    nanti bile jmp ade y malu2 plak..
    ayu pon skrg ramai kwn alam maya nie..
    smpai tak terbalas2

    BalasPadam
    Balasan
    1. dengan rakan blogger lagi ramai..haha

      Padam
  5. kawan2 blogger memang awesome papaglamz.. :)

    BalasPadam
  6. Iday jenis cakap banyak kat social media. So bila buat gathering, macam malu sikit. Haha. Kan tak sembang orang cakap kita sombong. Padahal amik masa sikit. Hehehe 😄😄

    Salam kenal :)

    BalasPadam
  7. Nanti kita jumpa, kita kasi havoc! Haha

    BalasPadam
  8. Sheila dah agak kurang kat fb.. rase mcm face to face.. skrg ni dah seronok dgn kawan2 blogger pulak..

    BalasPadam
  9. setuju bro.. kalu nak berkawan, kenelah pandai memilih kawan.. kalau tidak, skali kita hancur.
    Tq papaglamz dah terjah KBM yg berhabuk tu.
    Kunjungan kembali :) salam kenal.

    BalasPadam
  10. Tersangat lah betol...
    "Tepuk dada tanyalah iman"
    :)

    BalasPadam
  11. Harap juga dpt face to face dgn blogger...sape yg sudi? hahaha

    BalasPadam
  12. kawan blogging terbaik sampaikan ada yang aku anggap saudara sendiri. Penah beberapa kali ditimpa kesusahan tapi dorang menolong aku walaupun sebenarnya tiada pertalian darah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu.. Sbb tu jadinye family yerp.. Semoga perjalanan dlm dunia blog di teruskan dengan kejayaan.. Aamiin..

      Padam
  13. pergi mana2 nampak komen papaglamz. rupanya kwn amal heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi fina.. Hehehe.. Slegi rajin bw.. Huhu

      Padam