SHAKLEE HALAL KE HARAM?

/
4 Comments
Februari 11, 2015
Assalamualaikum

Bila berbicara tentang makanan tentu sahaja isu status halal ataupun haram sesuatu makanan itu akan di persoalkan. Begitu juga dengan produk Shaklee ni. Memandangkan produk ini merupakan produk luar negara, tetapi ternyata ia telah mendapat pengiktirafan sijil halal oleh Islamic Service of Amarica, ISA If not sure call je ISA tu. Hehehe
Mungkin ada yan kurang mendengar tentang ISA ni reate dengan pengiktirafan halal segala bagaikan? Yang pasti jika di Malaysia ISA ni adalah Akta Tahanan Dalam Negeri. Tapi yang ni lain. Dan ISA ni juga telah di iktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, JAKIM. So, no issue yang produk Shaklee ni Halal ke tak kan? 

INI PILIHAN SAYA DAN SAYA INGIN BERKONGSI KEBAIKAN APA YANG SAYA PILUH BERSAMA ANDA

P/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:



You may also like

4 ulasan:

  1. ooo ada beza ISA di malaysia n ISA di america yer...hehehehe...so jgn was2 nak membeli...

    BalasPadam
  2. soal halal haram memang patut dititikberatkan..baguslah kalau shaklee ni halal =)

    BalasPadam
  3. alhamdulillah..baguslah semua dh clear.. :)

    BalasPadam

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.