5 SIKAP YANG WAJIB DIIKUTI UNTUK BERNIAGA

/
2 Comments
Mac 31, 2015
Assalamualaikum

Jika anda niat nak mulakan bisnes (tak kisahlah part time ke full time ke, tak kisahlah jual produk orang atau produk sendiri..namanya tetap berniaga) anda harus tanam sikap yang betul dalam diri anda

Apa sikap yang betul dan tepat?
  1. Rajin (ini paling penting, kalau malas, bagi lah 1000 tips pun tak jadi apa)
  2. Berani (lawan semua rasa takut.. memang la buat bisnes ni memang akan dihantui rasa takut. takut takde orang beli, takut orang reject, takut jatuh, takut itu takut ini. tapi ingat kita hidup berTuhan. jadi jangan takut)
  3. Proaktif (walau siapa pun anda, anda jangan malu nak bertanya, malu biar bertempat. Lagi malu kalau biar diri tenggalam dan hanyut)
  4. Yakin (kena berlakon bab confident ni, lama2 nanti ok)
  5. Bersyukur (lagi banyak bersyukur lagi banyak Tuhan akan balas balik )Jadi teruk macam mana pun hari kita, tetap kena bersyukur. macam mana teruk pun orang yang layan kita atau yang kita jumpa, tetap kena bersyukur sebab semua tu Allah kirim untuk didik kita jadi hebat

PILIHAN DI TANGAN ANDA

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

1. Sperma
2. Kanser


You may also like

2 ulasan:

  1. kdg2 ase down jgak bab bisnes ni...bila bace entry ni, lega sikit ase
    hihi

    BalasPadam