85% PELANGGAN MEMBELI ATAS DASAR EMOSI

/
1 Comments
Mac 07, 2015
Assalamualaikum

Dalam entri ni Papaglamz nak sharing tentang PEMASARAN PERNIAGAAN. Hahaha. Boleh tak? Insyallah.. Sebab apa yang Papaglamz tulis ni mcam satu logik yang kita boleh fikir kan bersama. Fakta ada mengatakan bahawa "85% PEMBELI MEMBELI BARANGAN ATAS DASAR EMOSI". Percaya tak? 
Okay cuba tengok-tengok kat dalam almari baju atau pun kasut anda. Cuba ingat semula masa anda membai baju atau pun kasut tu, ade tak beli sebab cantik ke ataupun beli sebab ade sale ke or beli sebab promoter tu berhempas pulas promot baju or kasu tu kat anda? Mesti ade kan? Kalau takde. Sorry to say la. Papaglamz ade jer. Hahaha. Pernah terbeli baju yang tak la berapa cantik sangat tapi..... Promoter tu kau mian bersemagat promot. Sampaikan Terkesima Papaglamz. Huhuuh. Emosi sangat. Jadinya, Memang betul jika fakta tu bahawa majorit pelanggan membeli sesuatu barang dengan emosi.

Inilah yang menjadi dasar bagi setiap strategi pemasaran. Menggunakan ayat-ayat ataupun teknik-teknik yang berkesan yang mampu menyentuh perasaan para pelanggan bagi membeli produk atau perkhidmatan yang di tawarkan. Ala, tengok je la iklan Simply Siti ke, D'Herbs ke dan macam-macam lagi. Penggunaan media dan pengiklanan yang sangat menyentuh emosi. Siap teringat-ingat lagi. Lagi-lagi tagline "TERLAJAK LARIS" tu. 

Ok la, tu je sharing untuk kali ni. Jangan lupa, Papaglamz ni Penasihat nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga anda. Kalau inginkan tip-tip berguna tentang keluarga dan kesihatan boleh la hubungi Papaglamz yer.

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:



You may also like

1 ulasan: