#BloggerTalk | FAKTOR-FAKTOR BERGIAT DALAM DUNIA BLOG

/
11 Comments
Mac 10, 2015
Assalamualaikum


Segmen #BloggerTalk kembali lagi. Kalau isu minggu lepas Papaglamz berada dalam kalangan yang terawal mengupas isu ini, tapi kali ini agak terlewat sedikit. Ade kekangan yang tak dapat dielakkan. Okay #BloggerTalk kali ni bercakap tentang "FAKTOR-FAKTOR BERGIAT DALAM DUNIA BLOG". Ada macam tajuk karangan UPSR tak? Hehehe. Setiap penggiat blog tentunya ade sebab-musabab yang tersendiri kenapa mereka berblog ni kan.
Pada mualanya, sebab Papaglamz nak berblog sangat ialah keinginan nak sharing.Yup... Kononya nak sharing maring pasal family la. Tip-tip keluarga. Mencari cinta keluarga yang sakinah mawaddah dan macam-macam lagi tentang keluarga. Ingat lagi entri pertama pasal family >>>DEBARNYA DEBARAN CINTA<<<  sila lah terjah yer. Hehehe. Kalau nak tau, masa nak create blog ni pun siap bincang dengan wife lagi nak bagi nama apa.. Content nanti fokus pasal ape. Dalam 4 ke 5 hari jugak la cari nama. Last-last Papaglamz.com jugak la menjadi pilihan kami. Glamer la sangat. Hahaha.

Mula start berblog penghujung oktober 2014. Tup-tup tanpa di sangka-sangka dan memang takde perancangan langsung nak buat business online ni. Tetibe "TERBERKENALAN" dengan sorang blogger Shaklee ni. Kak Adaa. So, ni la antara faktor lain kenapa Papaglamz masih lagi ber blog. Sebab Papaglamz berbusiness Shaklee online. Macam nak kena cari tagline baru je. Papaglam health and beauty ke.. Papaglamz sihat ke.. Jom sihat bersama Papaglamz ke.. Hahaha. Macam-macam kan. Tu la perjalanan blog Papaglamz selama 6 bulan ni. *Baru 6 bulan yer. Mentah lagi. Sebab tu ayat cacamarba.

Jadi kesimpulanya, tanpa faktor atau sebab yang kuat, tentunya kita tak kan bersemangat untuk melakukan sesuatu. Banyak je orang yang berjaya di dalam dunia blogging yang boleh kita ikut untuk di jadikan sebagai contoh atau "push factor" dalam menuju kejayaan. Cuma kita nak atau tak nak dan istiqomah dalam menulis. Belajar dan terus belajar dari mereka-mereka yang telah berjaya. Lebih lebih lagi brother-brother and hakak-hakak lagend dari group SAHABAT BLOGGER. Lelebih lagi Amal Espraza tu. Hahaha. Thank you uuhollsss...!! Jasamu di kenang.

-sekian-


You may also like

11 ulasan:

  1. Syok dapat join... ekin nak join tapi jenuh nak menaip mengunakan keyboard tablet n hp huhuhu..kalau nak diikut mula blogging wah teringat kisah lama la pulak...

    BalasPadam
  2. Moga papaglamz terus berjaya dalam dunia blog dan bisnes Shaklee yer ^-^

    BalasPadam
  3. semua ada tujuan dan kecenderungan tertentu dalam berblog. yang penting ianya bermanfaat buat pambaca kan :))

    BalasPadam
  4. semua ada tujuan dan kecenderungan tertentu dalam berblog. yang penting ianya bermanfaat buat pambaca kan :))

    BalasPadam
  5. Ciknad pon baru la jugak berblog ni...tak sampai setahun lagi...saja jer, suka2...sharing2...pastu dapat ramai kawan di alam maya...best kan! Btw done follow ur blog...semoga terus kehadapan dlm dunia blogging ya..;)

    BalasPadam
  6. kite blogging sebab nak cerita pasal diri je. hehehe

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. Blog adalah platform yg bgus..boleh sharing mcm2 .. All the best papaglamz & blogger . :)

    BalasPadam