MUDAHNYA RENEW ROADTAX DENGAN MYEG

/
7 Comments
Mac 05, 2015
Assalamualaikum

Masih ade yang tak tahu lagi tentang MyEG ni ke? Hehehe. Papaglamz anggap semua dah tahu. Ye la service yang di sediakan oleh kerajaan secara online. Untuk mempermudahkan urusan membayar saman, pembaharuan road tax dan macam-macam lagi la. Untuk menggunakan perkhidmatan melalui sistem ini, first, kite kena register dulu. Mudah je. Lepas je dah register barulah boleh berurusan. 
Antara agensi-agensi yang termasuk di dalam MyEG ni yang boleh kita berurusan ialah:
  • Jabatan Pengangkutan Jalan.
  • Polis di Raja Malaysia.
  • Jabatan Pendaftaran.
  • Tenaga Nasianal Berhad.
  • Jabatan Imigresen Malaysia.
  • Telekom Malaysia.
  • Dewan Bandaray Kuala Lumpur.
  • Pusat Pungutan Zakat.


Nak jadikan ceritanya. Bulan Januari lepas Cik Elle dah nak tamat roadtaxnye (31 January 2015). Papaglamz pulak tak perasan. Nasib la wife mengingatkan Tu pun sehari sebelum expired. Matiii laaa kan? Hahaha. Tetibe teringat MyEG. Terus la search kat google pasal MyEG ni. Fuhhh.. Dapat.. Nak tau tak. Papaglamz isi form pagi 30 Januari 2015. Siap ape semua bayar guna online banking. Petang dalam kul 2 dispatch MyEG anta roadtax Papaglamz betul-betul depan kilang Papaglamz kerja. Waoooowww..!!! Pantas.. #Terkesima kejap. Kali ni macam 'Terpaksa' memuji servis kerajaan "TERBAIK" gituuuuu.. Hahahahha.. <(^_^)>
Ok.. Ni je la ceritanya. Best kan Hahaha. Servis terbaik MyEG ni. Jangan lepaskan peluang untuk mencuba.

p/s: Nak tau siapa dan kenapa Cik Elle? Cik Elle tu nama timangan kereta Persona Papaglamz. Cik Elle singakatan dari Elegance. Haaa keretip tak titew? Kahkahkah. (^_^)

-sekian- 



You may also like

7 ulasan:

  1. wah mudahnya! semudah ABC. kejap jeee siap ~ XD

    BalasPadam
  2. betul2 anum selalu gunakan myeg

    BalasPadam
  3. Thn lepas sy renew roadyax guna myeg gak tp aboh yg tlg buat. Sy tgk dr tepi je. Tgk gitu pon userfriendly cara penggunaannye..hehe...

    sekrg semua dihujung jari ja..bak kata aboh sy "Byr bil pakai kain pelekat je sekrg hehe"

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pakai pape pon blh.. Hahahahaha.. #Kbai

      Padam
  4. Abang ekin pernah renew roadtax melalui MyEg ni... memey seney sangat...

    BalasPadam

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.