SHAKLE dinobatkan "BEST Multi Level Marketin (MLM) AWARD 2015"

/
4 Comments
Mac 02, 2015
Assalamualaikum

Ternyata di Malaysia banyak sangat syarkat-syarikat Multi Level Marketing yang kita boleh jumpa kan? Kadang-kadang siap bosan dengar. Ade jugak yang memang dah set dalam otak dengar je MLM terus cop TIPU..!! Hahaha. Ni Papaglamz pernah rasa dulu sebelum join Shakle yer. Sebab tu berani cakap. Nasib la. Ternyata tak salah pilihan Papaglamz. Shaklee telah di nobatkan sebagai BEST MLM AWARD 2015. Kira ok la. Lagipun Papaglamz BerMLM bukan sebab nak kaye, tapi sebab nak share kebaikan produk pada semua. Papaglamz bermula sebagai pengguna yer. Tak caye? Baca Entri >>>Kerana Cinta Ku Turutkan Jua<<<
Ok la ni definasi Multi Level Marketing (MLM).  Ia adalah strategi pemasaran dimana setiap pengedar dibayar komisyen/bonus berdasarkan jualan peribadi dan jualan berkumpulan. Tak semua bisnes MLM itu tak bagus tapi hanya segelintir yang dah terkena dengan perangkap MLM maka bisnes MLM dicop skim cepat kaya atau skim syaitan bertopeng manusia yang berleluasa di akhir zaman.

Jadi kalau anda nak pilih bisnes MLM sebagai sumber pendapatan tambahan pastikan anda semak:
  • Adakah syarikat MLM tersebut menjadikan produk sekadar mengaburi mata? Harga produk tinggi melampau. Ia lebih fokus untuk jual beli orang bukannya jual beli produk.
  • Kalaupun harga produk sesuai, tetapi anda semak adakah pengedar/leader menyalahgunakan pelan pemasaran syarikat dengan mempengaruhi bakal ahli melaburkan RM5000-RM30000 untuk membeli pangkat atau buat pinjaman peribadi? Bulan pertama ja banyak bonus. Bulan seterusnya hampir tiada.

Okey itu sahaja.Jangan semata-mata nak kaya cepat, anda gi gadai duit saving anda. Siapa nak tolong nanti? Upline jutawan pun tak dapat tolong.Saya hanya boleh tolong beri peringatan sahaja

"Saya pun bisnes MLM tapi pilihan saya terbaik tanpa memanipulasi sesiapa. Vitamin C yang saya jual lebih kurang 40sen ja sebiji, B-Complex 30sen sebiji. Multivitamin terbaik dunia pulak lebih kurang 60sen sebiji. Murah tapi kualiti tahap 5 bintang. Oh ya. saya juga tak dapat apa komisyen kalau rekrut ahli baru. Kena buat sales dulu baru boleh dapat komisyen. Dan saya tak suruh downline saya laburkan ribu-ribu. Saya suruh diorang buat basic master checklist ja..hihi" -MamaFaiz.Com-

Nota Kaki Buat Mama dan Ummi Adaa : Taht's why I trust both of you (Bodek). Hehehe. Vitamin C yang saya makan memang best dan murah. Nak kata kulit semakin cantik sangat tu tak la kan. Kulit lelaki kan. Selembut-lembut kulit lelaki, ade kasarnya jugak. Gituuu. Hahaha. BTW, teruskan guide saya anak hero baru ni yer. Hehehe. Nak melakar kejayaan macam Mama dan Ummi Adaa tu. Insyallah.

Mama Faiz

Ummi Adaa

Papaglamz

***IKLAN***

Say hello to march. Okay Papaglamz nak mengewar-warkan Pada semua. Bulan march ni Shaklee membuat promosi untuk tiga produk seperti berikut.
Ketiga-tiga produk ini mempunyai khasiat yang terbaik dan tersendiri.

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:




You may also like

4 ulasan:

  1. Shaklee MLM juga rupanya, baru tau..tapi MLM Shaklee tak tipu kan, haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harus la tak... Kikiki.. Kebanyakan pengedarnye adalah pengguna tegar sebelum register jd pengedar. Sebab kami nak share cinta kami pada produk bersama-sama org lain.. Haaaaa gituuuuuuu... Hahaja

      Padam
  2. hehe. share cinta ya :)
    PG pernah juga ambik shaklee, tapi tak konsisten :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lorrrr.. Mulakan semula.. Huhuhu

      Padam