#BloggerTalk | 10 Fakta menarik tentang Papaglamz

/
12 Comments
April 05, 2015
Assalamualaikum

Alhamdulillah still on track lagi up entri tentang #BloggerTalk dari group #SahabatBlogger. Tajuk kali ni memaksa Papaglamz untuk memuji-muji kurniaan tuhan yang dikurniakan pada Papaglamz. Jangan termuntah dah la ok.

10 fakta menarik tentang Papaglamz

1. Lelaki

2. Nama
3. Suami Orang
4. Sensetip
5. Suka nasi goreng
6. Shaklee
7. WAHP wannabe
8. Kuat berangan
9. Men's Health Advisor
10. Nill


Detail

Papaglamz seorang lelaki for sure. Tapi tak tau la Amal. Eh....!!!! Namapun Papa yang budget glamz ni. Harus la lelaki. Ye dok...?  Definisi lelaki bagi Papaglamz ialah seseorang yang melindungi, mendidik, sebagai leader, mempunyai tanggungjawab yang besar dalam hidup. Lelebih lagi bagi yang sudah berumah tangga. Semua tu Papaglamz yer. #SilaPercaya

Seterusnya nama. Ermmmm. Ok nama yang tercatit dalam i/c iz Muhammad Faizal Bin Mohd Musa @ Musa. Mesti tertanya-tanya kenapa Mohd Musa @ Musa kan? Papaglamz pun tak tau la. Papaglamz tanya my father pun cakap tak tau jugak. Nurse yang daftar nama Papaglamz yang tulis katanya. Hadap je la nama camtu. Asal cukup ruang nak isi borang-borang segala bagai iz ok...!!! Tu nama sebenar yang dalam i/c. Nama berangan iz Papaglamz. Ok dah tak nak describe. Nanti terperah santan sampai keluar minyak pulak. Huhuhu.

Next iz, Papaglamz ni suami orang tau. So, jangan nak ngurat-ngurat ittteewww. Menangis bini ittteeww kalau die tauwww. Tap itteww ok jewww. Hehehe. Yup I'm a husband since ogos 2013. Jadi suami best. Acely banyak best dari tak bestnye. Lelebih lagi berkahwin ni kan menyempurnakan iman. Nak masuk syurga kena sempurna iman. Insyallah dengan kesempurnaan iman ini, kita akan masuk syurga bersama ye S#%N@$.
Adakah Papaglamz seorang yang sensetip? Ni fakta yang wife Papaglamz bagi tau. Ermmmm, boleh la. Sesejak jadi laki orang ni tahap kesensitipan tu macam mencanak-canak naik. Not sure la kenapa. Mungkin sebab tau kalau kita majuk foresure mesti ade yang pujuk. Hahaha. Syian bini aku.

Tang makan pulak. Seriously Papaglamz memang hantu nasi goreng. Sebab tu ade entri >>>Nasi Goreng Campak-campak khas dari Papaglamz.<<< Tiap hari mesti nasi goreng jerk. Siap wife pun bosan asyik-asyik kena masak nasi goreng. Sekarang ni kalau buat sarapan mesti masak 2 benda nasi goreng dan something yang lain untuk wife sendiri. The best part is Papaglamz tak cerewet bab makan. Asal halal dan menyihatkat I iz on jer.
Masuk bab Shaklee pulak. Hahahaha. Mohon jangan banned Papaglamz yer. Terutama sekali Atan @ Padil @ Penyu @ Lakalaka. Yup, Papaglamz iz Shaklee Indipendant Distributor (SID) yang berdaftar. No pendaftaran 1177517. Haa complete kau aku bagi tau. Ok enough. #ProtmoteAtanJadiAhli

Korang tau tak WAHP tu ape? Work At Home Papa. Tu la matlamat Papaglamz. Mungkin 2-3 years in future. Sebab Papaglamz dah jumpe jalan. Cuma kita je nak atau tak nak buat dengan komitment yang sepenuhnya ataupun sambil lewa. Insyallah. Doakan yer. #ShakleeLagi

Papaglamz kuat berangan. Seriously. Ala korang tengok la sendiri nama nick name pun Papaglamz. Entah dari mana gelemernyer tu tetibe nak guna nick name Papaglamz. Nampak tak nampak tak? Eh... Tapi kan, kejayaan seseorang itu bermula dengan angan-angan. Bila ade angan-angan maka terciptaalah jalan untuk mengejar impian @ angan-angan yang kita inginkan itu. Bukan berangan saje. Tambah dengan usaha sekali. Insyallah.

Ok dalam banyak-banyak fakta tentang Papaglamz, ni la yang paling menarik dan penting. Hehehe. Papaglamz iz Men's Health Advisor. Haaaa kau... Claim diri ni penasihat gitu. So, jejaka di luar sana sekiranya ade keraguan atau ingin berkongsi tentang kejantanan. Moh PM or wassap Papaglamz di nombor tertera. #ShakleeLagiiii
Rase tu je la kot. Yang ke sepuluh ni Papaglamz share picture kat bawah ni korang baca la. From my wife. Hehe.
Tu je la. Siap gak entri segmen #BloggerTalk ni di hari-hari last. Alhamdulillah.

-sekian-


You may also like

12 ulasan:

  1. #bloggertalk.
    tak sempat buat entry lagi.huhuu.
    entah2 sy sorang je kot yg belum buat lagi.

    abg faizal, highlight kan skit nasi goreng campak2 tu.
    nanti orang tak perasan ada link kat stu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. owhh ok ok ok.. dh highlight.. tq atas teguran tuu..

      Padam
  2. Hahhaaaha mesti ada shaklee dia.... patut la ada berangan2 kadang tu...terbaik wife kongsi tetang ppg... semoga terus.berjaya mencapai cita2 shaklee anda ya... tahniah.tahniah dikejayaan anda.. semoga terus berusaha lagi.. banyak gilo taip.hahaaah... good luck

    BalasPadam
  3. nak nasi goreng satu..ko campak laa apa-apa pon, aku makan. Jangan campak banda haramjadah dah la

    BalasPadam
  4. hihi..baru kenal papaglamz...semoga murah rezeki ngan bisnes shaklee..

    BalasPadam
  5. wah..fakta yg ke 10 tu paling mahal...ikhlas dari wife.hehe

    BalasPadam
  6. Dare to dream. Fight for it. Never say never. Fight it forever. Good luck papaglamz. Comel je mesej wife ^_^

    BalasPadam
  7. Terbaek.. nasi goreng.. hehe

    Pohon maklum kepada ejulz kalau sudi jadi sponsor segmen. tq "Mencari Sponsor Segmen"


    Like page "Ejulz Blogshop" jika sudi.. Terima kasih

    BalasPadam
  8. comel isteri papaG... hehehhee... memang ler lelaki.. kalau perempuan, xtahu la kite. aiyark -.- senang la kalo x cerewet. ^^

    BalasPadam