Happy Birthday My Little Princess

/
7 Comments
Mei 18, 2015

Birthday wishes


Assalamualaikum

17 May 2014 - 17 May 2015 genaplah setahun Dhia Imtiyaz Binti Muhammad Faizal. Dan setahun lah jugak pengalaman berada disisi Ibu Dhia masa tengah bersalin tu. Pengalaman pertama melihat perih jerih seorang ibu bersabung nyawa demi melahirkan zuriat pertama dari hasil percintaan kami berdua. Sungguh menginsafkan. Itu lah selemah-lemah wanita, tapi mereka kuat menanggung kesakitan yang amat sangat tanpa sebarang rungutan dan tangisan. Terima kasih...!!!! :-) Tentu sekali pengalaman ini akan kekal tersemat kukuh dalam hati Papaglamz sampai bila-bila. Insyallah.
Happy_Birthday
Ulat hadiah dari Ayah
Dan kini, Imtiyaz genap setahun. Tentu sekali bermacam perubahan tidak kira secara fizikal mahupun bukan fizikal yang dapat Papaglamz dan Ibu Dhia lihat. Pada mulanya kami rasakan pertumbuhan agak lambat. Tapi, bila dekat-dekat nak masuk setahun tu semua benda dia datang sekali arung. Tumbuh gigi 6 batang dengan cepatnya, berjalan 12-16 langkah, dah pandai makan sendiri dan yang paling best mulut sentiasa bercakap. Ala-ala peramah gitu. Orang kata macam Papaglamz. Entahla. Kita tulis memang la meriah. Tapi kalau cakap tu macam sunyi sepi jer. Huhuhu

Ni ade satu kisah di hari jadi Imtiyaz yang lepas. Biase ayah yang mandikan die. Tapi last time Imtiyaz pulak yang mandikan ayahnye. Hai bijak-bijak. Tapi.... Nak tau Imtiyaz mandikan Papaglamz dengan apa? Haaa dengan kuah bubur pulut hitam yang panas membara tu. Kau mampu..?? Jenuh la peha Papaglamz kepanasan kat public. Nasib la Ibu Dhia korang ni alert plus prihatin bawak baju spare. Kalau tidak, pakai je la baju bercorak pulut-pulut indah di seluar dan baju. Hehe. Jadi lepas ni, bagi sesiapa yang ade anak tu, bawak la baju-baju spare kalau berjalan. Malang nasib tidak berbau kan? Mencegah itu lebih baik dari merawat. Eh... Boleh ke guna pepatah ni? Hmm.. Hmmm

Ok la.. Tak pe la.. It's not big deal mandi dengan kuah bubur pulut hitam tu. Tu la di namakan budak kecik yang tak tahu apa-apa. Sebagai ibu bapa, harus tetap bersabar. Jangan melenting dah le. Hehhe. Di kesempatan ini, Papaglamz nak ucapakan SELAMAT HARI JADI buat Imtiyaz. Semoga Imtiyaz membesar menjadi anak solehah dan berjaya dunia akhirat. Insyallah.

************


Dengan Bertambahnya Umur.....
Bertambah Pula Kebahagiaanmu....
Dan Bertambah juga cintaku Padamu....
Selain mengingatmu,.....
Tak ada lagi yang lebih penting buatku.....
Detik ini ayah hanya ingin menyapamu dengan satu doa:

Ya Allah Ya Karim...

Karuniakanlah kepada anak-anak kami akhlak yang mulia dan ilmu yang bermanfaat.
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim....

Jadikanlah anak-anak kami, anak yang soleh dan solehah, anak-anak yang berbakti pada orang tuanya, mencintai Rosul, dan taat kepada-Mu.
Ya Allah Yang Maha Pencipta....

Karuniakanlah kepada anak-anak kami kesehatan, kecerdasan, dan pertumbuhan fisik yang sempurna.
Ya Allah Yang Maha Pelindung.....

Lindungilah anak-anak kami dari segala macam penyakit dan musibah.
Ya Allah Ya Razaaq....

Bukakanlah pintu-pintu rizki bagi anak-anak kami, baik rizki yang sudah kami duga maupun rizki yang tidak kami duga.
Ya Allah Ya Qadir....

Panjangkan usia anak-anak kami dan jadikanlah anak-anak kami manusia yang penuh manfaat bagi sebanyak-banyak umat dikemudian hari kelak....
Aaamiiin...


Semoga bermanfaat.

With love

Papaglamz

-sekian-


You may also like

7 ulasan:

  1. Happy Birthday, Dhia Imtiyaz! :D

    BalasPadam
  2. selamat hari lahir Dhia Imtiyaz. semoga membesar dgn sihat dan membanggakan kedua ibu bapa :)

    BalasPadam
  3. Selamat Hari lahir lmtiyaz

    BalasPadam
  4. selamat hari lahir imtiyaz.....sabor jelah abah nya mandi kuah pulut2....hahahah nasi baik ada baju spare, bagus idea bawak baju spare tuh :D

    BalasPadam
  5. aminnn. selamat hari lahiirrr little princess. may Allah bless you imtiyaz :)

    BalasPadam
  6. Princess happy Birthday To You Muah muah....dr bonde yg jauhhh dimata...

    BalasPadam
  7. Heheeee.. part mandi dgn bubur pulut hiam tu yg tak boleh blahhh...
    Hai anak2.. nak marah kang anak, kalau tak marah kan.... heheee..
    Apapun selamat hari lahir Princess. Semoga membesar dgn sihat dan menjadi anak yg soleh solehahan utk agama dan ibubapa.

    BalasPadam