Kreatif | Membuat Bekas Kuih Raya Kedap Udara dengan Botol ESP yang Terpakai

/
6 Comments
Mei 31, 2015

Kreatif dengan menggunakan bahan terpakai botol ESP


Assalamualaikum

Bagi pelanggan-pelangan Papaglamz yang kerap membeli Energizing Soy Protein (ESP), terima kasih Papaglamz ucapkan. Entri kali ini Papaglamz ingin berkongsi idea kreatif dari rakan-rakan business yang lain dengan menggunakan botol ESP yang telah habis digunakan. Korang jangan buang tau.

Dengan sifat botol ESP yang kedap udara, tentunya korang boleh menggunakannya sebagai BEKAS KUIH RAYA yang cantik untuk di letakkan di atas meja ruang tamu bila syawal menjelma nanti. Sangat mudah nak buat. Bahan-bahan yang diperlukan seperti di bawah:

Botol ESP yang telah kosong
Besen dan air paip
Sticker bercorak mengikut kesukaan anda
Unutuk permulaan, kita buangkan sticker ESP ataupun Cinch yang ada pada botol.
Nak mudah, rendam dalam air beberapa minit, lepas tu baru la siat.

Seterusnya ambil sticker yang anda suka.
Sticker ni anda boleh dapat dekat kedai-kedai peralatan rumah atau DIY.
Koyakkan sticker ni dan tampal di botol ESP tadi.

Haa ni la hasinya.
Mudah kan?
Cantik lagi. Boleh la melawa dengan bekas kuih ESP yang cantik di hari raya nanti
Selamat mencuba.

p/s: Buat anda yang inginkan nasihat nutrisi, boleh lah contact Papaglamz ataupun ibu dhia. Kami tunggu tau.
With Love
Papaglamz

-sekian-


You may also like

6 ulasan:

  1. tahniah papaG..sangat cantik..macam jenama vantage gitu

    BalasPadam
  2. kreatif inovatif usah sesnsitif sudaaa... kita wat tabung budak2.. haha

    BalasPadam