Review Nota Purba | Blogger Penuh Misteri

/
19 Comments
Mei 14, 2015

Review Blogger Pilihan dari Exchange Feed Group


Assalamualaikum

Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.

Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG ada direview. Dan insan pertama yang bertuah di review adalah blogger yang menetap di Selangor.

Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari.
Blogger_review
Contoh Kemisterian FR
Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas.

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian. Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"

Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG dah menemuramah Fr secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah Fr sebenarnya. Haha
What is chemistry in academic words (not less than 200 words)

"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali utk cukupkan 200words.", Fr.
Blogger_review
Itulah serba sedikit tentang Fendi Rocka atau lebih di kenali dengan FR pemilik blog Nota Purba. Nantikan lagi review kesemua blogger dari Exchange Feed Group di dalam entri akan datang. Stay tuned.

With Love
Papaglamz

-sekian-


You may also like

19 ulasan:

  1. hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

    BalasPadam
  2. cubaan sel2 puitis mula masuk ke dalam ruang kosong di pojok minda saya

    BalasPadam
  3. wajib terjah

    memang misteri orangnya.. jom kita bongkar ^_^

    BalasPadam
  4. Fr seorang yang kelakar tapi pcl sekadar permerhati di kopitiam...tak sempat nak mencelah .

    BalasPadam
  5. kk eny paling suka penulisan FR.. tak payah letak gambar dan tak payah tulis gossip atau isu semasa.. penulisan dr hati dia yg sometimes kelakar dan sometims menyentuh jiwa....

    BalasPadam
  6. Kegelapan BLOG FR mencerminkan kepurbaan nota yang ditulisnya.., Namun, kepurbaan notanya membawa 1001 nilai yang berharga..

    BalasPadam
  7. hai papaglamz, FendiRocka sahabat blogger yang kreatif dan pandai bergurau

    BalasPadam
  8. Rugi rasa kalau tak kenal Blog Nota Purba ini

    BalasPadam
  9. Penulisan di Nota Purba yang bersahaja, suspens, penuh lawak jenaka, dan diselitkan juga kisah2 yang memberi pengajaran sangat sesuai dibaca oleh semua golongan. Semoga Fr diberikan lebih banyak idea untuk mewarnai dunia penulisan menggunakan medium blog....

    BalasPadam
  10. Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

    BalasPadam
  11. FR yang kreatif dan menghiburkan.

    BalasPadam
  12. FR yang saya kenal ni nakal orangnya..tak tahulah betul ke tidak

    BalasPadam
  13. lepas kene riview disini... fr akan jadi purba , misteri & glamzzz

    BalasPadam
  14. jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...hihi

    BalasPadam
  15. penulisan yang tak jemu dibaca :)

    BalasPadam
  16. Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

    BalasPadam
  17. scary tengok gambar tu. hahahaha... sangat mister ini fr

    BalasPadam