Pilihan Raya Setiap Hari Selsaikan Isu Politik Dalam Diri.

/
4 Comments
Jun 16, 2015

Kata-kata Hikmah dan Mutiara


Assalamualaikum

Selamat tengahari pada semua pembaca.

(^_^)y


"Hidup ini seperti memandu kereta.Jika kita menutup mata, tentu berlaku kemalangan dan tidak akan sampai ke destinasi yang dituju. Begitu juga dengan hidup kita, jika tidak membuka mata hati atau minda,kita tentu tersasar. Jangan biarkan mata hati kita dipengaruhi oleh orang lain, media dan suasana. Buka mata hati dengan memperbanyakkan refleksi diri, muhasabah dan tanya kenapa kita fikir, apa kita fikir, kenapa kita buat, apa kita buat dan marah apa kita marah. Buat 'pilihan raya' setiap hari. Iman lawan nafsu, dosa lawan pahala, syurga lawan neraka. Jadikan perkataan ini bahasa harian keluarga. Bahasa menentukan fokus dan destinasi kehidupan."
Prof Dr Muhaya.

With Love
Papaglamz

-sekian-


You may also like

4 ulasan:

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.