9 senaman mudah untuk mengempiskan perut untuk lelaki boroi

/
3 Comments
Julai 24, 2015

Tips untuk kurus, Tips kesihatan, Senaman mengempiskan perut, Lelaki boroi


Assalamualaikum

Bila dah epas raya ni tengok depan cermin terasa badan begitu besar la pulak. Tetiba timbul rasa nak menguruskan badan. Hahaha. Ini adalah impian setiap tahun after raya. Mempunyai perut yang kempis idaman ramai orang. Tapi, ianya perlukan keazaman yang tinggi. Kalau orang kerja dalam ofis mcam PapaG ni. Masuk pukul 8 balik pukul 6 petang, rasanya dengan tidak segan silu lelamak nakal menghuni dalam badan ni.

Tetiba search kat google cara senaman untuk kempiskan perut. Harap-harap dengan baca-baca cara nak kuruskan badan ni, dapat la kurus dengan serta merta. Giteww. Terdapat 9 senaman ringkas yang boleh korang lakukan untuk mengempiskan perut yang buncit tu. PapaG dapat dari Bloggerlelaki.com. Memang simple je senaman die. Tapi......... Tak nak cakap la... korang tengok la sendiri senaman ringkas ini sebagai Tips untuk mengempiskan perut yang boroi tu.

1. Cycles
Tips+untuk+kurus+Tips+kesihatan+Senaman+mengempiskan+perut+Lelaki+boroi

2. Knee Ups
Tips+untuk+kurus+Tips+kesihatan+Senaman+mengempiskan+perut+Lelaki+boroi

3. Leg Raises
Tips+untuk+kurus+Tips+kesihatan+Senaman+mengempiskan+perut+Lelaki+boroi

4. Reverse Crunch
Tips+untuk+kurus+Tips+kesihatan+Senaman+mengempiskan+perut+Lelaki+boroi

5. Leg On Coach Crunches
Tips+untuk+kurus+Tips+kesihatan+Senaman+mengempiskan+perut+Lelaki+boroi

6. Hip Trust
Tips+untuk+kurus+Tips+kesihatan+Senaman+mengempiskan+perut+Lelaki+boroi

7. Cross Crunch
Tips+untuk+kurus+Tips+kesihatan+Senaman+mengempiskan+perut+Lelaki+boroi

8. Reach and Touch
9+cara+cepat+membuat+badan+six+pack+di+rumah8

9. Cross leg reverse crunch
9+cara+cepat+membuat+badan+six+pack+di+rumah9

Amacam? Senang kan? Boleh la kalau nak cuba. Eh kejap, selain senaman, senadainya ingin memulakan diet menguruskan badan, boleh la jugak mengamalkan pemakanan yang sihat dan juga makanan tambahan. Sebagai contoh Shaklee. Tau tak, Shaklee memudahkan proses pengurusan bandan anda dengan hanya 3 langkah yang mudah. 

Tips+untuk+kurus+Tips+kesihatan+Senaman+mengempiskan+perut+Lelaki+boroi


LANGKAH PERTAMA : MEMECAHKAN LEMAK


Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.

LANGKAH KEDUA : DETOX


Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.

LANGKAH KETIGA : MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN


Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)

Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu.

Kan komplete bukan hanya bersenam, dengan mengamlkan pemakanan yang sihat tentu sahaja program penurusan badan anda berjaya. Mahu tahu info lanjut tentang Set Kurus Shaklee? Jom terjah PapaG ok...

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-


Jangan lupa terjah entri ni:


You may also like

3 ulasan:

  1. wah bagus senaman tu...KG pun nak kecilkan perut la

    BalasPadam
  2. perkongsian yg bermanfaat tambah2 lepas raya ni..hehe

    BalasPadam