Pengalam Kena Denda Oleh Mak A.K.A Mommy

/
19 Comments
Julai 31, 2015

Pengalam Kena Denda Oleh Mak A.K.A Mommy


Assalamualaikum

Hari ni PapaG cuti. Ade la kerja sikit yang PapaG kene buat. By the way, pepagi lagi I is dah kena denda. Nak tahu denda apa? Haaa ni la denda buat entri. Entri bertajuk DENDA. Mesti korang tertanya-tanya sapa pulak la yang rajin sangat nak denda-denda segala bagai kat PapaG ni kan? Hurmmm sapa lagi. Pengetua Exchange Feed Group yang terchenta la. Mommy Irra dari Irrayyan.com tu. Kenal tak...? Kenal tak...? Tak pe la, denda pun denda la. At least ada idea untuk entri. Tercapai la target minimum 30 entri sebulan. Hehehe

Kenapa la mommy sanggup mendenda PapaG insan yang lemah ini...? Kisahnye, kami dalam EFG tetiap hari kena submit kedatangan dalam group wassap. Tetiap hari yer. Yela, nak tengok komitmen kami dalam EFG kan. Jangan ada sekadar pemerhati dan jadi penerima suapan jer. Setiap sorang dari kami harus contribute something gitu la. Buat lawak ke. Nyanyi ke. Sharing ilmu ke. Yang penting kami aktif. Bukan pasif. Kalau pasif-pasif ni. Ala-ala nak kena terajang keluar dan tak kesian kat mommy yang bertungkus lumus nak create EFG ni. #MacamBodekJe #KakAinMohonMereputzz

Pengalaman kena denda PapaG dalam EFG ade la 2 3 kali. Yela kekadang PapaG lambat juga isi kedatangan. Tapi tak setiap hari ok. Forgiveable la kot. Kalau tetiap hari tu memang melampau la. PapaG tabik spring lelaju pada sesiapa yang selalu isi kedatangan awal. Macam Kak Ana. Yela sebab akak yang keluarkan jadual kedatangan kan. Kalau lambat jugak tu. Ermmm entah la. Hehehe. Ok, antara denda yang PapaG pernah buat sebab lambat isi kedangan ialah berselfie. Kat EFG ni PapaG rasa dah macam bank selfie. Sana sini selfie. Selfie gigi, selfie kasut, selfie jari ala-ala jul ripin dan banyak lagi la. Dan afe la sorang tu. Sokmo selfie. Tak letih ke. Muhahaha.

Haaa itu yang selfie. Ade satu denda tu PapaG berdiri atas kerusi. Haaa kau mampu nak berdiri atas kerusi dah tu amek gambar dan post dalam group? PapaG sorang je yang buat. #TakTauMalu. Hahaha. Selain bediri atas kerusi. Denda paling win is menyanyi. Denda ni la PapaG paling suka. Hahaha. Denda pun saka kan? Rasanya boleh buat album kot koleksi nyanyian dalam voice note group wassap dan telegram.
Pengalam Kena Denga Oleh Mak A.K.A Mommy
Ok la tu je antara denda-denda yang PapaG pernah buat. To Mommy, PapaG doakan mommy terus tabah dan sabar melayan kerenah kami-kami ni. Dah la busy melayan anak sendiri yang 3 orang tu. Ni tambah pulak 40 lebih anak-anak besar yang macam-macam kerenah dan ting tong kepalanya. Hahaha. Kami tahu kadang mommy letih, penat, terasa dan macam-macam lagi. It's ok. Just luahkan. Kami sudi mendengar. Orang kata bercerita itu terapi yang baik. Semoga mommy terus setia menerajui EFG yamg awesome ni. CHAYOOOKKK...!!! CHAYOOOOKK...!!!

With Love
Papaglamz

-sekian-


You may also like

19 ulasan:

  1. Semoga papaGlamz maju jaya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. #PejalBodekPengetua
      #PejalBodekPengetua
      #PejalBodekPengetua

      #PejalMohonMereputzzz

      :p

      Padam
  2. Denda pun saka yer? Ok..mcm pening sikit disitu..muahahah

    BalasPadam
  3. Denda pun saka yer? Ok..mcm pening sikit disitu..muahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. APA DAYAH NI SAKA2...PAPAg ADA SAKA KER?

      Padam
  4. Denda pun saka yer? Ok..mcm pening sikit disitu..muahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. motif komen byk kali.. dah tu saka pulak tu.... Takut Mak Jemah..

      Padam
    2. eleehh.. Pejal tak nak ngaku typo ler tuueewww... :p

      saka..??! saka..?! saka...?! hahahahaaa..typo..!

      Padam
  5. wah tabik spring kat papaG..

    #KAKAINMOHONMEREPUTZZ ..Hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahahaaa... kak ain muda remaja belia.. tak nak mereputzzzz...!! :p

      Padam
  6. gahahaha,, sabar je laaaa...tu diaaa..

    BalasPadam
  7. papapa kenapa tak letak gambar denda naik atas kerusi . yg kena buli dengan keknis tuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahha.. Pak Jemah Is malu uolzzzz

      Padam
  8. hari ni kita sama2 kena denda..hihi.
    denda tu peringatan kepada kita

    BalasPadam
  9. hari ni hari papaG dan Mai kena denda...huhuu takut kena denda

    BalasPadam
  10. Hairan... Apa kena mengena kak ain dalam entri ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu lahh..!! Pejal memang suka buli kak ain kannn.. :(

      #MohonSimpatiDanBelasKasihan
      #MangsaBuliPalingVogueTheVassssttt

      Padam
  11. Patut lah i ollss tersedak je makan minum sejak kebelakangan ni.. ada orang sebut-sebut nama i ollsss rupanya...!! hahahahahaa... Kak Ain lom mereputzz lagi ye Pejal.. #MohonBengkakHati .. :p

    ehhh.. lupa plak nak gelakkan Pejal kena denda..

    hahahahahaaaa..
    hahahahahaaaa..
    hahahahaahaha..

    lain kali lambat lagi eh....!! :)

    BalasPadam