Menikmati Makanan Itali yang HALAL di Restoran Capricciosa Sunway Pyramid

/
9 Comments

Mungkin anda sedang mencari:
- Makanan Itali halal di malaysia
- Tempat makan makanan Itali di Malaysia
- Tempat makan makanan Itali di Sunway Pyramid
- Restaurant Capricciosa di Sunway Pyramid
- Penggemar makanan Itali


Assalamualaikum

Kembali lagi dengan entri review dari PapaG. Ingat lagi tak entri 50% OFF EVERYTHING makanan Itali di Capricciosa? Nak di jadikan cerita, hari sabtu lepas adalah hari yang ditunggu-tunggu untuk PapaG dan beberapa blogger yang lain mencuba menu-menu Italian di Capricciosa Restaurant, Sunway Pyramid ni. Alhamdulillah. Dapat bayang tak kegigihan PapaG dari Kuantan travel ke KL semata-mata untuk memenuhi undangan ni. Hehehe. Tepat jam 11.00 AM PapaG dan family serta blogger-blogger lain sampai la ditempat yang di janjikan.

PapaG jumpa la rakan-rakan blogger yang baru kenal dan ade juga yang pernah jumpa sebelum ini. Tak pe, dalam entri lain, Papag nanti cerita sorang-sorang blogger yang PapaG jumpa. Hari tu boleh la di katakan banyak hidangan yang telah pun di arrange oleh pihak restaurant untuk kami. Nak tahu tak, masa kami makan tu, ramai sangat orang beratur menunggu turn nak makan kat situ. Ini lah bukti betapa restaurant ni merupakan restaurant Itali yang menjadi pilihan ramai. Nasib baik la table untuk blogger-blogger ni sudah di sedia kan. Tak payah la kitorang beratur-beratur. Hehehe

Jom PapaG kongsikan beberapa menu yang di sajikan oleh pihak restaurant kepada kami.


Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia
Credit to Yaya

Sharing Platter Ultimate Surf & Turf (RM 89.90)

Munkin ni menu utama kat sini. Platter wajib beli sebab sangat berbaloi. Boleh kongsi 2-3 orang. Kalau couple eh pasangan suami isteri tu memang best la cuba platter ni. Ada beef, salmon, black mussles, nasi cheese dan pasta. Memang Italian habis..!!!

Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia
Credit to Lan Careno

Caesar Salad with Chicken (RM19.90)

Ceaser salad ni antara yang PapaG suka. rasa creamy dia tu hanya tuhan sahaja yang tahu betapa enaknya. Menu sihat salad dan ayam. Gizi seimbang ni. Korang patut cuba.

Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia

Calamari Fritto - RM15.90

Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia

Pizza Signature Capricciosa

Ni pulak Pizza Signature Capricciosa . Sedap...!!! Yela, signature restaurant ni kan? Korang mesti cuba. Dalam pizza ni ada beef, beef pepperoni, mozarella cheese,  mushrooms & bell peppers.
Family 12" RM27.90
Personal 9" RM17.90

Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia

Squid ink pasta RM 27.90

Squid Ink Pasta ni antara menu yang PapaG teruja nak rasa. Seriously ni kali pertama dengar yang dakwat sotong orang guna untuk masak. Selama ni PapaG tengok mak buang. Dan rasa die sedap....!!!!

Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia

Tiramisu (RM 11.90)

Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia

Chocolate Brownie (RM 11.90)

Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia
Credit to Lan Careno

Minuma range harga RM 12.00 ke atas

Sebenarnya PapaG teringin nak minum kopi. Tapi masa tu mesin kopi rosak. Harapnya masa korang datang mesin tu dah elok. Tapi takpe minuman lain ade. Mesti rambang mata nak pilih. Percayalah....!!!

Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia

Posing siket sebelum balik. Imtiyaz tido. Alangkah nikmatnya menikmati makanan. Muahahha. Tapi tangan lenguh kena dukung sambil die tido. Senanya nak mintak Ibu Dhia suapkan time makan tapi die malu kat depan-depan orang. Hikhikhik.

Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia

Tempat+makan+makanan+Itali+di+Sunway+Pyramid+Malaysia
 Sebelum balik masing-masing bergambar sebagai kenang-kenangan. The end of the story. Tapi sebelum tu, kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang Restaurant ni boleh klik link-link kat bawah ni.

FACEBOOK CAPRICCIOSA

WEBSITE CAPRICCIOSA

1. Capricciosa Sunway Putra Mall (The Mall)
Lot 3-29, 3rd Floor
Sunway Putra Mall
Tel: 03-4050 5883
Business Hour: 11am - 10pm

2. Capricciosa Pavillion KL
Lot 1.52.00, Level 1
Pavillion KL
Tel: 03-2141 0517
Business Hour: 11am - 10pm

3. Capricciosa Sunway Pyramid
Lot 2.127A, Lower Ground 2
Sunway Pyramid
Tel: 03-7492 0515

Business Hour: 11am - 10pm

With Love
Papaglamz

-sekian-




You may also like

9 ulasan:

  1. MasyaAllah. Terliur tengok semua gambar-gambar makanan di atas!

    BalasPadam
  2. 1st time tau ada squid ink pasta camtu. menarik utk cuba ni

    BalasPadam
  3. kalau makanan sedap berbaloi drive dr kanutan ke kl kan heheheh

    BalasPadam
  4. kalau makanan sedap berbaloi drive dr kanutan ke kl kan heheheh

    BalasPadam