30.9.15

Telekung Reehans Pilihan Muslimah Ketika Solat

Telekung Reehans cantik dan mampu milik. Tanggungjawab menjaga maruah dan menutup aurat.


Assalamualaikum

Islam  itu agama yang 'Syumul' iaitu menyeluruh. Kehadiran agama islam itu bertujuan untuk membawa umat manusia keluar dari dunia kegelapan yang jahil. Sebab itu, islam menggariskan beberapa panduan dalam hidup. Salah satunya kewajipan MENUTUP AURAT. Ya..!! menutup aurat sangat penting dan ia adalah satu cara untuk menjaga maruah kita. Lelaki dan perempuan ada had-had aurat yang perlu di lindungi ketika berada di khalayak dan juga di kala hendak solat menghadap Allah SWT. Bagi muslimah-muslimah di luar sana, islam tidak melarang untuk kita kelihatan cantik. Tapi ada batasnya. Jangan sampai keterlaluan. 

Kini, adalah mudah bagi muslimah-muslimah yang ingin kelihatan bergaya tapi masih lagi mengikut lunas-lunas ajaran islam. Lihat sahaja lambakan fesyen-fesyen wanita muslimah yang ada kini, ia sebagai satu kelebihan untuk anda bergaya. Tapi ingat jangan keterlaluan. Ditakuti kita akan menjadi riak pulak. Tidak hanya fesyen-fesyen yang boleh digunakan ketika berada dikhalayak, tetapi kini wanita-wanita muslimah berpeluang mengenakan pelbagai gaya dan corak telekung yang cantik dan indah untuk menghadap Allah. Ingat, nak menghadap tuhan perlu cantk-catik dan bersih.

Bawa bersama telekung Reehans ketika solat

Macam ayang PapaG katakan tadi, tatkala menghadap Maha Pencipta, kita haruslah berada dalam keadaan suci dan cantik. Jom cantik dengan Telekung Reehans. Fungsi telekung itu sendiri adalah unutuk menutup aurat ketika solat. Jadi, telekung Reehans yang di cipta bagi memenuhi keperluan muslimah-muslimah moden masa kini adalah telekung yang mudah dan praktikal. Pembuatannya yang menggunakan material English Cotton dan Italian Valentro sememangnya menjadi kegilaan penggemar-peggemar telekung yang sejuk dan selesa. Ingat tagline Telekung Reehans "Ibadah Selesa, In Sha Allah Hidup Ceria". Insyallah dengan keselesaan ini ibadah kita lebih khusyuk dan diterima Allah. Selain itu, kalau kita lihat pada jahitannya, ia amat kemas dan cermat. Dan yang penting ia TEBAL dan mampu menutup aurat anda dengan sempurna. Insyallah.

Telekung-Reehans-Pilihan-Muslimah

3 Koleksi utama telekung Reehans

1. Reehans Balqis

Terdapat lebih 24 aneka pilihan dalam koleksi Reehans Balqis ni. Telekung yang di perbuat daripada cotton English yang lembut dan bermutu tinggi menampilkan telekung yang mempunyai corak pelbagai gaya. Antaranya flower lavender purple dan flower lavender sweet green. Dengan harga tawaran serendah RM 190.00, sekali pandang pasti tertarik dan terus beli.

Telekung-Reehans-Pilihan-Muslimah

2. Reehans Nur

Bagi yang menginginkan kelainan dalam koleksi telekung, Reehans Nur adalah koleksi yang sepatutnya anda tengok. Dihasilkan dengan menggunkan kain yang bemutu tinggi dan beropol dibahagian bawah telekung, menampakkan telekung ini lain dari yang lain. Telekung Reehans Nur di jual dengan harga serendah RM 200.00 mempunyai 7 pilihan warna yang pastinya menarik hati anda untuk membelinya.

Telekung-Reehans-Pilihan-Muslimah

3. Reehans Rania

Telekung yang bercirikan gaya moden dan terkini dari koleksi Reehans Nur juga antara pilihan telekung yang wajib anda lihat. Rekaan yang lebih kurang sama dengan Reehans Nur tetapi tidak mempunyai ropol di bahagian bawah telekung menjadikan ia pilihan wanita-wanita muslimah diluarsana kerana ditampilkan secara eksklusif mempunyai 2 corak sahaja iaitu dusty pink dan vanila cream. Sekali lihat pasti tertawan. Dengan harga mampu milik serendah RM 240.00 anda harus cepat mendapatkan telekung dari koleksi ini.

Telekung-Reehans-Pilihan-Muslimah

Akhir kata dari PapaG, sebenarnya artikel ini di tulis bagi memenuhi kehendak penganjur yang menganjurkan Kontest Telekung Reehans Pilihan Muslimah. Semoga perjalan kontest ini lancar dan kita bukan hanya berkontes semata-mata tetapi sebagai serampang dua mata bagi memberi kesedaran pada umat islam tentang kepentingan menjaga aurat. Wallahualam.

Kontest Telekung Reehans Pilihan Muslimah dianjurkan oleh HasrulHassan.com, ditaja utama oleh Reehans Telekung Muslimah Eksklusif Istimewa serta tajaan bersama Lyssa Faizureen, Pakej Percutian Murah, serta Cheap and Budget Car Rental Kuala Lumpur

With Love
Papaglamz

-sekian-

7 ulasan:

 1. semoga berjaya dalam kontes telekung reehans pilihan muslimah!

  BalasPadam
 2. cantik telekung reehans ni...gud luck papag..

  BalasPadam
 3. Reehans Nur tu nampak simple but very nice.. ahkak suka yg plain and putih suci gituuu... :)

  BalasPadam
 4. cantik telekung .. simple and nice
  btw good luck :)

  BalasPadam
 5. Salam.. Haii.. Senarai pemenang telah diumumkan.. Jemput jenguk senarai pemenang ye..
  Senarai Pemenang ParodyMe : 1st Giveaway By Dramatic Uniq Please send alamat pos anda melalui email/whatsapp untuk terima hadiah ye... :) tQ.. :)

  BalasPadam
 6. makasih min, blog ini memberikan manfaat bagi kami para pembaca dan penulis (y)
  Inzanami

  BalasPadam
 7. salam, BW here
  inovasi telekung yg sgt memudahkan kaum hawa utk beribadah
  semoga berjaya!

  BalasPadam

Papaglamz.com © . Designed by MaisarahSidi.com