Resepi Pretzel Mudah untuk Minum Petang

/
1 Comments
Disember 20, 2015

Resepi Mudah Pretzel


Assalamualaikum

Resepi Pretzel Mudah untuk Minum Petang | Baru-baru ni rasanya macam viral pulak pasal Pretzel ni. PapaG ternampak satu resepi pretzel yang mudah dalam facebook. Rasa macam nak buat la. Tapi tak tahu bila lagi la. Untuk mengelakkan resepi ni hilang, PapaG kongsikan dekat sini. Hehehe. 

gambar-pretzel-cantik-sedap

gambar-pretzel-cantik-sedap

Bahan-bahan

1/2 cawan air 
1/2 cawan susu segar
4st gula
1st yis
1/2st garam
2 1/2cwn -3cwn tepung gandum
1sb baking soda
1 cawan air panas mendidih

Uli bahan seperti nk buat donut/roti.
Biar naik 2 kali ganda. 
Tumbuk2 buang angin.
Bentukkan.. 
Biar kembang lagi.
Campur baking soda dengan air panas.
Celup doh yang dah dibentuk jadi pretzel dalam campuran air panas letak sekejap atas kitchen towel bagi kurang air susun dalam loyang. 
Boleh nk tabur badam time ni.
Bakar suhu 180•c 15 minit.
Dah masak keluarkan celup dlm butter cair sblm gaul dgn campuran brown sugar dan cinnamon.
SIAP...!!!!

With Love
Papaglamz

-sekian-

Dapatkan Resepi-resepi masakan terbaik untuk anda - Klik Disini
Dapatkan Resepi Kek Coklat BEST dengan - Klik Disini
Brownies Kedut ini MESTI korang suka - Klik Disini
Koleksi Resepi Kek MESTI Korang suka - Klik Disini


You may also like

1 ulasan:

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.