[ini adalah sticky entri sila scroll kebawah untuk entri terbaru]

Assalamualaikum

Dengan ini Papaglamz ingin melancarkan

RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ


Hadiah seperti berikut

1. Pemenang Top Comentator bakal memenangi  Sustained Released Vitamin C yang berharga RM 92.50 (Nak tahu khasiat vitamin C KLIK DISINI) + RM 10.00 Top up - Pemenang dikira untuk blogger yang memberi komen paling banyak di blog ini sepanjang giveaway berlangsung dari 16 January 2015 hingga 28 February 2015

2. Pemenang Sagu Hati x 3 (RM 10.00 Top up)

Cara nak sertai :

    
3. Follow Instagram Papaglamz - Jika ada

Buat entry mengenai giveaway ini di blog, lekat banner yang ala-ala Night Dinner punye Red Carpet tu kuat-kuat dalam entri dan backlink ke entri ni.

Lepas dah publish entry give away, share kan link entry tersebut di ruangan komen di bawah entry ini. Share sekali nama Facebook anda dan Instagram (jika ada).

Contoh :
Hai Papaglamz, saya dah join!!!
[link entry blog]
Facebook : [nama facebook anda]
Instagram : [nama instagram anda]

Senarai peserta akan di update dari masa ke semasa dalam entri ni. Boleh la kita sama-sama CATWALK di blog kawan-kawan sampai PITAM. Hehehehehe.

SEMOGA BRJAYA SEMUA....!!!

IMPORTANT NOTE: PENYERTAAN YANG KURANG DARI 62 BLOG DENGAN AUTOMATIK GIVEAWAY INI AKAN TERBATAL ATAU DI LANJUTKAN SEHINGGA SAMPAI TARGET ITU. JADI JOM PANGGIL KAWAN-KAWAN PAKAT JOIN.

Pengajur berhak untuk meminda mana-mana syarat dan tarikh giveaway ini berlangsung.

-sekian-


Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:


SENARAI PESERTA CATWALK DI ATAS RED CARPET YANG GLAMZ:

5. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
12.  http://adnan-daughter.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
23. http://petikbunga.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
24. http://sallyadan.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
25. http://hajarashikin.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
26. http://jombercontest.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
27. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
28. http://patrickcute97.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
29. http://adna2029.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
30. http://rahsiahatikuyangtidakkufikirkan.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
31. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
32. http://qileh.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
33. http://contestsukaaku.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
34. http://cammylia.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
35. http://tengkubutang.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
36. http://zafairmas.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
37. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
38. http://cikash.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
39. http://belogsheila.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html?m=1
40. http://sukasamko.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
41. http://shaheerashaheera.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
42. http://duniazumal.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
43. http://www.azhafizah.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
44. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
45. http://insekio.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
46. http://www.irrayyan.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
47. http://congekcakdongput-ami.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
48. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
49. http://www.cekgunorazimah.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
50. http://www.kisahsidairy.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
51. http://jnjikita.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
52. http://mysecretvitamin.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
53. http://norshamimi.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
54. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
55. http://cikmanissweet.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
56. http://umikasum.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
57. http://zazanizam.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
58. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
59. http://syiralokman.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
60. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
61. http://kaktusoren.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
62. http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
63. http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/01/apakah-itu-got-blogger.html
64. http://hannasecretlovers.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglam.html
65. http://aleiyamustaffa.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
66. http://ombakbergigis.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html?m=1
67. http://nokuchemong.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html?m=1
68. http://bungakayangan.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
69. http://syidamenulis.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
70. http://angellovesoldierjr.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
71. http://sayazarulfarhana.blogspot.com/2015/01/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
72. http://cekodokraha.blogspot.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
73. http://alyadina.blogspot.sg/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
74. http://khatyaiman.blogspot.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
75. http://www.rafzantomomi.com/2015/02/segmen-red-carpet-giveaway-bersama.html
76. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
77. http://narumihuda.blogspot.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
78. http://yangbaik.blogspot.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
79. http://lynnmunir.blogspot.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
80. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz_18.html
81. http://ladiesingreen.blogspot.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
82. http://cowament.blogspot.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
83. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
84. http://rosahmad.com/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz/
85. http://www.cikgufarha.com/2015/02/red-carpet-giveaway-bersama-papaglamz.html
86. 
Assalamualaikum

Gud day!!
Mulakan february dengan promosi dari Shaklee yg best..WEHEEE

FEB PROMO


VITALEA BUY 6 FREE 1
OSTEMATRIX BUY 6 FREE 1
TWIN VITALEA DISC 5%
TWIN OSTE DISC 5%
VITALEA FOR KIDS BUY 3 FREE 1
AJHT BUY 3 FREE 1

terbaik lah shaklee

PILIHAN DI TANGAN ANDA

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa untuk join contest kat bawah ni:

#BloggerTalk



Assalamualaikum

Bermula dengan join segmen di blog untuk blogwalking, lastly jadi MENTOR. Tu la dia penangan media sosial ni. Hehehe. Blog My Inspiratin hak milik Kak Adaa yang mulanya hanya sebagai kawan di media sosial kini jadi Sifu bagi Papaglamz. Sifu apa? Korang tau sendiri kan? Tengok je la kat side bar blog Papaglamz ni. SUDAH GAHARU CENDANA PULA, SUDAH TAHU BERTANYA PULA. Hehehe. Dan kini hubungan kami lebih erat dari sebagai seorang kawan. Malah Papaglamz panggil Kak Adaa Ummi pun sekarang ni. Even kami tidak pernah berjumpa, laman sosial la menjadi penghubung kami. Wassap, Facebook, Telegram, dan email. Dan kami akan berjumpa face to face tak lama lagi. Yeay..!! tak sabar tunggu waktu itu. Hehehe
Nak di ceritakan, Papaglamz dulu hanya tahu berfacebook sahaja. So, kawan-kawan di Facebook je la yang Papaglamz ade. Tapi, sekarang ni kawan-kawan media sosial Papaglamz dah bertambah dari Facebook ke Blog. Dari Blog ke Instagram pulak. Seronok jugak ade kawan-kawan di media sosial ni. Ye la, kebanyakanya bercakap secara berkumpulan kan? Jadinya macam banyak gila benda yang nak di sembang kan. Ala-ala meriah gitu.

Tapi tak tau la kalau berjumpe boleh meriah-meriah ke tak? Takut malu pulak. Hehehe. Bila berborak di dalam media sosial ni tak nampak muka, jadi macam bebas je nak cakap ape jer. Kalau tersalah bahasa pun, bukan orang tau kita siapa. Paling tak pun just kene remove dari group ataupin kene block jer. Tak effect pape pun. Hahaha. Kejam...!!!

Tapi tu la. Berkawan di media sosial ni ade buruk dan ade baiknya. Cuma kita yang perlu pandai memilih. Dan ikut niat kita nak berkawan itu untuk apa? Adakah untuk mengeratkan lagi silaturahim atau pun hanya untuk suka-suka ataupun untuk kepentingan diri sendiri dan macam-macam lagi la. Tepuk dada tanyalah iman. Insyallah jika niat kita baik, baik la jadinya. Kalau tak baik, maka akan jadi sebaliknya.

p/s: Papaglamz sayang semua follower dan readers Papaglamz,com. Kita kawan yer. Heheh. #EntriMemalamButaCacaMarba

-sekian


Assalamualaikum

Ramai mengatahui yang air tu sangat penting dalam tubuh badan kita. Majoriti komponen dalam tubuh kita ialah air. Jadi kekurangan air akan menyebabkan tubuh kita tidah dapat bertindakbalas secara optimum. Hal ini akan menyebabkan banyak masalah antaranya kelesuan dan dehydration. Berikut merupakan kepentingan air dalam tubuh kita.
AIR_MASAK
MENGAWAL SUHU BADAN

Berpeluh memang berperanan dalam menjaga suhu tubuh tetap sejuk kerana itu peluh dapat menjadi pengingat untuk kita memperbanyakan minum air. Jika anda tidak cukup air untuk dikeluarkan dalam bentuk peluh, ia akan mengakibatkan menurunnya kadar darah dan sistem peredarannya juga akan mengalami masalah. Gejala yang biasa dikaitkan dengan masalah peredaran darah yang tidak betul adalah seperti pening kepala, rasa sakit atau mengalami kesukaran bernafas.

PENGANKUTAN NUTRIENT KESELURUH TUBUH

Air membantu menghantarkan nutrisi melalui aliran darah ke seluruh bahagian yang diperlukan oleh tubuh. Ini kerana beberapa nutrisi adalah larut dalam air. Sebagai contoh, Vitamin C, Vitamin B dan lain-lain lagi.

SEBAGAI PENGGALAK PERKUMUHAN

Jika anda kekurangan air, anda akan mengalami sembelit yang mengakibatkan susah untuk membuang air besar. Jadi, air penting untuk melancarkan gerakan kerana air bertindak sebagai ‘pembantu’ untuk melembutkan kotoran. Dikombinasikan dengan serat, air dapat memudahkan najis dicerna dan dikeluarkan.


MENJAGA KULIT TETAP HALUS

Sel kulit yang mengandungi cukup air akan menjadikan kulit sentiasa sihat dan halus. Sebaliknya ketika kekurangan air, kulit akan kelihatan letih dan dehidrasi (kering). Akhirnya, kulit anda akan kelihatan kusam dan tidak bermaya.

MENGHINDARI BATU KARANG

Batu karang ‘tumbuh’ ketika zat – zat atau komponen ‘sampah’ yang masuk melalui ginjal bertahan dan bergabung dengan komponen sampah yang lain. Butiran seperti ‘pasir’ akhirnya terbentuk. Jika butiran ini tidak dapat dibuang, lambat laun ia akan tumbuh hingga berukuran sebuah ‘batu’. Kerana itu, anda perlu minum banyak air agar dapat membersihkan butiran – butiran batu tersebut.Sebahagian besar dari kita menunggu sampai merasa haus untuk minum segelas air. Hakikatnya haus adalah gejala awal dehidrasi. Tubuh kekurangan air biasanya diawali dengan tanda – tanda seperti pening, sakit kepala dan sakit – sakit badan.

TIP UNUTUK MINUM AIR 2-3 LITER SEHARI

Papaglamz faham dengar 2 Liter air sehari macam banyak je kan? Kekadang Papaglamz pun susah jugak nak abes kan. Tapi Papaglamz nak sharing cara yang lebih mudah untuk minum air sehari 2-3 Liter.

  • Minum segelas air selepas bangun daripada tidur.
  • Minum segelas air sebelum masuk tidur.
  • Minum 3 teguk air setiap setengah jam.
  • Minum 3 teguk air selepas buang air kecil atau selepas menyusukan bayi(bagi yg bfeed lah) 

Bukan susah sebenarnya nak minum air jadi, mulai hari ini pastikan water intake kita cukup 2-3 liter setiap hari. Tips yang paling mudah untuk kekal sihat :D

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:

Assalamualikum
Vitamin C ataupun ascorbic acid. Tentunya ramai yang tahu tentang vitamin C ni kan? Yela, kegunaannya di dalam rawatan kecantikan sangat la popular. Tapi jangan ingat Vitamin  ni untuk rawatan kecantikan jer. Macam-macam lagi antaraya macam yang Papaglamz shara kat bawah ni.

Kebaikan Vitamin C untuk tubuh badan manusia

  • Membantu meningkatkan immune system
  • Mempercepat proses penyembuhan luka dan demam
  • Penting dalam pembentukan kolagen yang merupakan ‘gam’ bagi sel
  • Penting untuk kesihatan gusi dan gigi
  • Merupakan antioksidan bagi melawan radikal bebas yang boleh memusnahkan sel
  • Membantu dalam proses penghadaman
  • Membantu mengembalikan hormone stress  dan memastikan fungsi kelenjar adrenal berjalan dengan sempurna.
  • Bertindak sebagai antikimia yang menjadi racun seperti nitrates dan nitrates
  • Menghadkan ‘oxidation’ terhadap kolesterol jenis jahat LDC cholesterol.
  • Membantu memulihkan selesema, resdung
  • Mencegah penyakit barah
  • Sebagai ‘Protector gate’ untuk mengelakkan badan mudah dijangkiti/terkena penyakit

Simptom kekurangan vitamin C seperti :

  • Gusi berdarah (kurang pembentukan kolagen)
  • Tanda lebam pada badan dan lambat baik(salur darah lemah)
  • Luka lambat sembuh
  • Sering letih, lemah
  • Anemia
  • Salur darah mengecil 
  • Rambut gugur
  • Sakit sendi
  • Darah dalam mata
  • Kulit kering, bersisik dan gatal.
  • Depression
  • Edema
  • Kurang selera makan
  • Masalah pencernaan
  • Weight lost
Haa banyakkan kebaikan Vitamin C ni? Kalau consumed Vitamin C Shakle lagi best sebab ia diperbuat secara semulajadi. Bukan sintetik. Dalam entri lain Papaglam cerita apa beza vitamin sintetik dengan vitamin semula jadi yer.

JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MENCUBA DAN MERASAI KEBAIKAN VITAMIN C KELUARAN SHAKLE NI

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:




Assalamualaikum

Tentunya dalam rumah tangga ada sahaja waktu-waktu hot, suam dan dingin kan? Jadinya, kat sini Papaglamz nak share beberapa tips untun menjadikan hubungan rumah tangga tu sentiasa hot gitu.. Hahaha. Enjoy.!!
PIKAT_SUAMI_ISTERI
Kami pinjam pelamin orang. Serinya kami dah curi. Hahahahah

Tips mengambil hati suami
  • Sentiasa berhias untuk suami. Bersiap dan berhias menunggu kepulangan suami. Sentiasa menjaga kecantikan diri seperti masa berkasih-kasih dahulu.
  • Memahami hobi suami dan sentiasa memberi dorongan selagi ia memberi manfaat dan menggembirakan suami anda tetapi berbincanglah jika hobi berkenaan terlalu memakan masa untuk anda bersama atau suami anda terlalu boros untuk hobi tersebut.
  • Menyediakan hidangan dan minuman untuk suami tanpa perlu disuruh

Tips mengambil hati isteri
  • Memberi hadiah kepada isteri. Walaupun nilainya cuma beberapa ringgit tetapi ia akan dihargai oleh pasangan anda
  • Memuji masakan isteri anda. Memasak dan menguruskan kerja-kerja rumah adalah pengorbanan yang besar dilakukan oleh isteri anda.
  • Temankan isteri anda membeli-belah dan memberi pendapat anda apabila diminta
  • Selalu memeluk dan membelai isteri. Sebelum kahwin haram pegang tangan tapi ramai yang buat, bila lepas kahwin nak sentuh isteri pun susah.
  • Memuji kecantikan isteri apabila dia berhias. Jangan sekali-kali memuji kecantikan perempuan lain didepannya. Ini akan membuatkan isteri anda berkecil hati dan berasa kekurangan
Haaaaa... Ikut jangan tak ikut. Ni Papaglamz shara dari >>>SINI<<<

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Rayyan Faizullah @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-

Jangan lupa terjah entri ni:


Assalamualaikum
Muka mintak belas ehsan
Begitu pantas berlalu kan? Diam tak diam anak Papaglamz ni dah masuk 9 bulan lebih. Nasib la perasan time belek-belek buku rekod kesihatan bayi Kementerian Kesihatan Malaysia ni. Hahaha. Tergerak nak tengok appinment injection seterusnya. Alhmadulillah Imtiyaz membesar dengan sihat. Walaupun jauh di mata tapi dekat di hati gituu. Hehehe

Sekarang ni dah pandai merajuk la pulak. Pantang kite tegur or marah siket muncung sedepaaaaa.... Dah la muka ala-ala kesian mengharapkan belas ihsan. Cubit kangzz.

Jadinya minggu ni nak kena inject 9 bulan. Harapnya Imtiyaz sihat-sihat sahaja. Insyallah. Doakan aunty-aunty and uncle-uncle sekalian.

-sekian-
Assalamualaikum

Nak tau tak hot vitamin or supplement yang paling laris sekali dalam Shaklee. Ini lah dia hot item Shaklee ESP, Alfalfa dan Sustained Released Vitamin C. Tiap-tiap bulan maca pisang goreng larisnyer. Memanglah laris, sebab memang berkesan uolss.. So... Jangan ketinggalan untuk mencuba yer. Hehehe..
ESP_ALFALFA_VITAMINC
Jangan lepaskan peluang untuk merasa kebaikan Alfalfa, ESP dan Vitamin C dari Shaklee.

  • Alfalfa amat MENAKJUBKAN kerana dianggap sebagai “Kacip Fatimah” dan keberkesanannya menjaga rahim wanita khasnya bagi mereka yang baru bersalin sememangnya terbukti berkesan menjadikan tiap malam anda suami isteri sebagai MALAM PENGANTIN BARU.
  • Kebolehan Alfalfa menjaga kesihatan rahim wanita amat MENARIK minat ramai pasangan suami isteri untuk mencuba  bagi menghangatkan lagi hubungan mereka.
  • Dengan pengambilan tablet Alfalfa secara istiqamah, anda akan mendapat kesihatan menyeluruh tubuh badan ada secara PERCUMA kerana Alfalfa mampu menyingkirkan toksin-toksin penyebab penyakit keluar dari tubuh badan kita.
  • Alfalfa tablet DIJAMIN selamat dan bebas racun kerana ia di tanam secara terkawal dan bebas pesticide di California.
  • Pengambilan tablet Alfalfa untuk ibu-ibu yang menyusukan bayi memberikan kesan yang amat BERBEZA terhadap penghasilan susu berbanding sebelum pengambilan Alfalfa.

  • Kacang soya merupakan SATU-SATUNYA tumbuhan yang kaya dengan isoflavone yang dapat membantu mengurangkan risiko kanser dan bertindak sebagai Antioksidan serta menguatkan Sistem Imun tubuh.
  • TERBAIK kerana dihasilkan daripada Kacang soya yang tidak diubahsuai secara genetik (non-GMO) dan diproses di bawah suhu rendah.
  • ESP sangat MENAKJUBKAN kerana membekalkan tenaga segera Dan merendahkan paras kolesterol didalam badan.
  • bukan sahaja untuk kecantikan kulit tetapi ia juga bole menganjalkan payudara.MENARIK bukan?

  • Vitamin C merupakan SATU-SATUNYA bersifat Sustained Released yang mana dilepaskan 100mg bagi setiap 1 jam.
  • Yang MENAKJUBKAN ialah vitamin C ini mengandungi Bioflavonoid.
  • Vitamin C ini BERBEZA kerana mempunyai sumber kolagen semulajadi.
  • Produk hot yang menjadi kegilaan kaum wanita ini DIJAMIN selamat kerana ia adalah antioksidan.
  • Berupaya membuang kulit lama yang bermasalah dengan kulit BARU yang lebih cantik dan sihat.
  • Mampu menigkatkan imune sistem tubuh kita.

p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-
Assalmualaikum

Agak lama tidak bersiara. Jadi untuk entri kali ni Papaglamz nak share tentang kebaikna Afalfa yang berfungsi sebagai milk booster. Lately, kepentingan penysuan susu ibu pada bayi semakin di sedari oleh ibu bapa. di klinik-klinik sekarang ni kalau pegi wad kanak-kanak n bersalin, penuh la poster tentang penyusuan ibu. Bagusla kan. Sememangnya susu ibu itu adalah sumber nutrisi terbaik untuk bayi berbanding susu formula. 
alfalfa
Haa alang-alang entri pasal penyusuan, ni Papaglamz nak story sket pasal Alfalfa yang berupaya meningkatkat penghasilan susu ibu. Untuk pengetahuan semua Alfalfa Sahklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.

Kenapa  Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.

Kebaikkan Memakan Alfalfa
  • Kaya dengan vitamin dan mineral. Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan.
  • Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.
  • Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan
  • Merawat gangguan pencernaan
  • Mengawal kolestrol dalam darah
  • Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
  • Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
  • Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
  • Mengurangkan simptom menopous
  • Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
  • Merawat masalah sembelit
  • Menyahkan toksik dalam tubuh
  • Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
  • Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
  • Membantu masalah penghadaman
  • Membantu memperbanyakkan susu ibu
  • Mengurangkan masalah pundi kencing
  • Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
  • Meningkatkan kesihatan prostat
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
  • Menghangatkan hubungan suami isteri
  • Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Keistimewaan Alfalfa Shaklee
  • Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
  • Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
  • Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji  
  • Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
  • Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
  • Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
  • Membersihkan hati
  • Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang

set_ibu_menyusu
"Rasulullah s.a.w telah bersabda yang maksudnya:Bahawa Allah telah menurunkan penyakit dan ubat dan dijadikan kepada setiap penyakit ada ubatnya, berubatlah tetapi jangan berubat dengan benda-benda yang haram"
-Riwayat Abu Daud-

 p/s: Anda boleh memilih mana-mana set pilihan. Untuk konsultasi boleh la hubungi Papaglamz.

 
Penasihat Nutrisi Ibu, Bayi dan Keluarga
Faizal @ Papaglamz
0196141393
Fb: Muhamad Faizal @ Papaglamz
COD: Kuantan
Penghantaran Pos Seluruh MALAYSIA

-sekian-