Kreatif | Membuat Bekas Kuih Raya Kedap Udara dengan Botol ESP yang Terpakai

Kreatif dengan menggunakan bahan terpakai botol ESP


Assalamualaikum

Bagi pelanggan-pelangan Papaglamz yang kerap membeli Energizing Soy Protein (ESP), terima kasih Papaglamz ucapkan. Entri kali ini Papaglamz ingin berkongsi idea kreatif dari rakan-rakan business yang lain dengan menggunakan botol ESP yang telah habis digunakan. Korang jangan buang tau.

Dengan sifat botol ESP yang kedap udara, tentunya korang boleh menggunakannya sebagai BEKAS KUIH RAYA yang cantik untuk di letakkan di atas meja ruang tamu bila syawal menjelma nanti. Sangat mudah nak buat. Bahan-bahan yang diperlukan seperti di bawah:

Botol ESP yang telah kosong
Besen dan air paip
Sticker bercorak mengikut kesukaan anda
Unutuk permulaan, kita buangkan sticker ESP ataupun Cinch yang ada pada botol.
Nak mudah, rendam dalam air beberapa minit, lepas tu baru la siat.

Seterusnya ambil sticker yang anda suka.
Sticker ni anda boleh dapat dekat kedai-kedai peralatan rumah atau DIY.
Koyakkan sticker ni dan tampal di botol ESP tadi.

Haa ni la hasinya.
Mudah kan?
Cantik lagi. Boleh la melawa dengan bekas kuih ESP yang cantik di hari raya nanti
Selamat mencuba.

p/s: Buat anda yang inginkan nasihat nutrisi, boleh lah contact Papaglamz ataupun ibu dhia. Kami tunggu tau.
With Love
Papaglamz

-sekian-
Motivasi | Bila diuji Tanda Allah Sayang Kita

Motivasi | Bila diuji Tanda Allah Sayang Kita


Assalamualaikum

Selamat pagi semua. Papaglamz doakan agar pembaca semua sihat dan behagia.
Orang yang mudah tersinggung dan cepat marah akan selalu diuji oleh Allah dengan mempertemukan dia dengan orang yang selalu boleh membuatnya marah sehinggalah beliau dapat meningkatkan kesabaran dan mengawal perasaan marahnya" 
TERUSKAN BERSABAR

With Love
Papaglamz

-sekian-

Merasa Aiskrim Pasu Yang Comel

Inovasi Aiskrim Pasu di Malaysia

Assalamualaikum

Papaglamz pasti ramai yang mengatahui tentang aiskrim pasu ni kan? Dan kini aiskrim pasu tengah popular. Sebab apa popular? Sebab ianya sangat unik. Yela, biasanya pasu ni orang gunakan untuk tanam bunga. Ni tempat untuk makan aiskrim pulak. Pelik kan? Tapi ianya benar yer.

Kali pertama Papaglamz dengan perihal aiskrim pasu ni awal tahun ni. First time dengar pelik dan macam tak percaya. Tapi lama-lama Papaglamz rasa ianya benar. Sebab ternampak orang makan. Sebenarnya konsep aikrim pasu ni sama je dengan aiskrim cedok yang lain. Cuma kelainannya hanyalah cara ia di hidangkan. Aiskrim pasu di hidangkan di dalam pasu. Manakala aiskrim cedok yang lain dihidangkan dengan menggunakan biskut kon ataupun cawan.

Bercakap tentang aiskrim pasu, baru-baru ni Papaglamz berkesempatan mencuba aiskrim pasu ni. Kebetulan pasar malam di taman rumah Papaglamz ade jual. Dah terjumpa tu apa lagi. Papaglamz cuba la satu. Memang comel. Siap ade bunga-bunga menunjukkan ianya pasu yang berbunga. Memang cantik la. Kecantikan dan kecomelan tu la yang sebenarnya menjadikan aiskrim ini begitu unik. 
Merasa Aiskrim Pasu Yang Comel

Merasa Aiskrim Pasu Yang Comel

Merasa Aiskrim Pasu Yang Comel
Haa nampak tak? Comel kan aiskrim pasu ni? Korang jangan lupa untuk mencuba tau? Banyak versi tau. Ni versi pasar malam. Ade juga yang versi VVIP kot. Korang cari la kat kedai-kedai exclusive. Mesti diorang bagi pasu bunga dari tanah liat. Abes je makan aiskrim tu, boleh la buat tanam bunga pulak. Sangat berguna dan mesra alam. Mengurangkan pembuangan sampah di persekitaran gitu. Hehehe

With Love
Papaglamz

-sekian-

Motivasi | Damaikan dan Tenangkan Hati dengan BERSYUKUR

Assalamualaikum

Hari ni Papaglamz ingin berkongsi satu kata-kata hikmah dan motivasi tentang bersyukur


Bersyukur itu rahsia kebahagiaan. Ia mampu MENYEMBUHKAN luka yang tiada ubat. Ia juga mampu MENENANGKAN jiwa walaupun kita keletihan tidak ade rehat. Dan yang lagi best, dengan bersyukur dapat MENDAMAIKAN hati walaupun segala kemahuan kita tidak dapat kita penuhi.

Semoga bermanfaat

With Love
Papaglamz

-sekian-

Papaglamz Berjumpa Dengan Penyanyi Lagu Pada Syurga Di Wajahmu - Nash

Lirik Lagu Pada Syurga Di Wajahmu - Nash


Assalamualaikum

Siapa tak kenal dengan penyanyi terkenal Nash yang popular dengan lagu Pada Syurga di wajahmu. Papaglamz pasti ramai yang menjadi peminat tegar Nash ni. Nash pada mulanyaber giat aktif dalam dunia seni bermula dengang munculnya kumpulan rock Lefthanded. Korang nak tau, sekitar tahun 1979 ke tahun 80-an, Lefhanded ni merupakan kumpulan rock yang sangat aktif di Malaysia. 

Cukup la sikit-sikit yer. Hehehe. Nak di jadikan cerita, Papaglamz terjumpa dengan Nash ni di Bangi Golf Resort Restaurant (Masih lagi entri mood Review Ramadhan Buffet). Mulanya nak tegur malu. Sebab tak sure betul ke tidak. Ye la, bila tengok orang live ni kekadang lain sikit. Papaglamz memberanikan diri mendekati Nash dan mintak snap gambar. Dengan ramah dan sopannya, Nash kata ok. Haaa ni la gambar Papaglamz, Ibu Dhia dan Nash. Sempat borak kejap jer. Sebab dah malam nak balik.
Lagu Pada Syurga Di Wajahmu - Nash

Ok la. Tu je nak cerita dalam entri ni. Sebelum tu jom layan lirik lagu Pada Syurga Di Wajahmu.

Tuhan sengaja menduga kita
Di mana kesabaran manusia
Engkau isteri yang ku sanjungi
Lambang semangat cinta dunia

Pasti engkau terkenangkan
Peristiwa semalam
Saatku menggadaikan cinta
Pada onak dan duri asmara

Entah di mana akal fikiran
Hingga sesat di jalan yang terang
Ini suratan yang diberikan
Menguji kekuatan jiwa

Waktu engkau ku lupakan
Dalam kemarau panjang
Betapa hatimu rela
Demi melihatku bahagia

Kau menahan segala siksa
Di hati hanya berdoa
Mengharapkan aku kan pulang
Agar terang cahaya

Ku yang hanyut di arus dosa
Di laut ribut melanda
Dan berenang ke pelabuhan
Kasih sayang sebenar

Air mata cinta darimu
Ku menjadi rindu
Pada syurga di wajahmu
Tiada tanda kau berdosa

Biar aku cium tangan mu
Membasuh lumpur di muka
Ku yang hanyut berarus dosa
Di laut ribut melanda

Kau menahan segala seksa
Di hati hanya berdoa
Ku berenang ke pelabuhan
Mencari cinta sebenar

Kan ku tahan apa hukuman
Di hati hanya berdoa
Biar aku cium tangan mu
Sekali lagi bersama

Bukan sekali jalan berduri
Hanya tuhan yang pasti
Mengerti...

With Love
Papaglamz

-sekian

PENCARIAN SPONSOR GIVEAWAY EFG MEGA RAYA

Assalamualaikum dan salam sejahtera..




Salam, EFG akan mengadakan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 buat julung kalinya. Sekiranya ada yang berminat untuk memberi sponsor, boleh hubungi nombor yang tertera di atas.

#giveaway #raya2015 #EFG #ExchangeFeedGroup#GiveawayEFGMegaRaya2015


-sekian-

Mini Gathering Blogger dari Exchange Feed Group di Bangi Golf Resort Restaurant

Blogger Gathering, Bangi Golf Resort Restaurant


Assalamualaikum

Kalau nak di kirakan blogger gathering yang first Papaglamz dapat join masa di ECM Kuantan. Tu pun sebab ada event SEMBONIA. Dapat la jumpa blogger yang berada di sekitar Kuantan ni. Sekali pegi event, sekali la kami buat gathering. Tak pernah kenal langsung pun. Nak tau cerita lanjut klik di sini.

Kali yang kedua, Papaglamz join blogger gathering ni kat Bangi Golf Resort (BGR). Masa ni pun ade event jugak. Ramadhan Buffet Review di BGR Restaurant. Kat bangi yer. Gigih tak Papaglamz travel dari Kuantan ke bangi untuk join event ni. Tak pe. Papaglamz nak cri pengalaman. Hehehe

Sebenarnya bukan la gathering sangat pon. Cuma, kami dari Exchange Feed Group sama-sama ke event ni. Tapi tak semua la. 5 orang rasanya yang registered under EFG yang join. For the first time jumpe kot. Sebelum ni dik meriah sembang dalam group wassap dan telegram jer. Siap hang-hang bagai la handset Papaglamz tu. Cuma nak tunggu meletop jer. Hehehe. 

Bila jumpa agak terkejut la jugak. Lebih-lebih dengan si Ewan dari www.wayneharraz.com ni. Seriously, dalam picture nampak lain, bila live lain. Duduk semeja pulak dengan Papaglamz, depan-depan kau Papaglamz tanya kenapa dalam gambar lain. Huhuhu. I iz mencari kepastian. 

Selain Ewan, Papaglamz jumpa PCL dari www.nazlee.com jugak. Haaa PCL ni la PR kitorang untuk event kat bangi ni. Tanpa PCL ni tak merasa la Papaglamz nak join event macam ni dek non. Terima kasih PCL. Kalau ade event lagi, kabo ke kite la yer. Nak join lagi. Meluaskan empayar gitu. Muahaha.

Selain jejaka berdua tu, Papaglamz jumpa dengan si cilik molek Mommy Irra dari www.irrayyan.com jugak tau. Mommy ni la founder Exchange Feed Group merangkap pengetua kami gitu la. Papaglamz jugak terkejut dengan mommy ni. Ye la, selama sembang-sembang dalam wassap dan telegram nampak gambar macam sesedang besar je orangnyer. Tapi bila live, kuuuuuuss semangat. Kecil-cecil cili padi gitu. Nampak macam bebudak lagi. Tapi anak tiga ok. Nak kabo semula ANAK TIGA yer. Apalah rahsia tu. Cube share sikit kat kami ni. Hehehe.

Sebenarnya ade lagi blogger-blogger dari EFG yang join event tu, cuma bukan register bawah Exchange Feed Group la. Contoh Kak Suria Amanda, Kakak Lynda, Yanie dan sebagainya Eh jap, ada lagi sorang blogger yang mewakili EFG. Kak Ami dari www.shamieraosment.com. Haaa ni ade kisah. Tapi sebelum tu, nak mintak maaf bebanyak pada Kak Ami sebab tak tegur Akak time tu. #JunjungKasihPermaisuriAmpunTuanku. Seriously, Papaglamz tak perasan. Padahal Kak Ami pakai je baju rasmi EFG tu. Tapi tak nampak. Yela, Kak Ami pakai tudung labuh ala-ala ustazah gitu. Tak nampak la logo die. Di tambah pulak, Kak Ami macam ade bodyguard. Takut Papaglamz nak tegur. Maaf ye Kak Ami. Nanti-nanti kita jumper yer. Hehehehe. Tapi malam tu dah menang hamper yang sangt besar kan? Ala.. Cincai-cincai la. Kasi kosong sesama kita ni yer. Muahaha.
Mini Gathering Blogger dari Exchange Feed Group di Bangi Golf Resort Restaurant
Geng-geng lelaki dri EFG kat event tu.
Dari kiri PCL, Papaglamz, Ewan, Danish (anak Ewan)

Mini Gathering Blogger dari Exchange Feed Group di Bangi Golf Resort Restaurant
Ni la kami berempat. Sepatutnya ada lagi sorang Kak Ami.
Tapi...........
#JunjungKasihPermaisuriAmpunTuanku
Yang bertudung tu la Mommy Irra merangkap Pengetua EFG.

Mini Gathering Blogger dari Exchange Feed Group di Bangi Golf Resort Restaurant
Haaa ni ala-ala nak lawan siapa paling kecik.
Yang tengah tu Ibu Dhia korang yer. Wife Papaglamz.
Comelkan? 
#Kbai

Mini Gathering Blogger dari Exchange Feed Group di Bangi Golf Resort Restaurant
Beriyenyerrr.
Korang rasa apa yang kami sembang kan?
Ce teka.. Ce teka..
Hehehe

Ok la sampai sini dulu cerita kemerapuan Papaglamz ni. Nanti-nanti sambung lagi dalam entri lain Macam banyak lagi jer cerita-cerita dalam mode Event kat Bangi Golf Resort Restaurant tu. Jangan bosan yer. Hehehe.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Kreatif |Tutorial Membuat Bunga Kertas Crepe atau Tissue Yang Mudah dan Cantik

DIY Cara membuat bunga kertas Crepe / Bunga Tisu


Assalamualaikum

To ladies.. Tentu korang suka kan bila bercakap paal bunga-bungaan ni kan? Ok untuk entri kali ini Papaglamz ingin berkongsi cara yang mudah untuk membuat bunga dari kertas crepe / tisu. Bunga-bunga ini boleh la engkorang gunakan buat hiasan ataupun buat bunga telur masa majlis kawen engkorang nanti. 

Papaglamz guna bunga tisu ni msa Papaglamz buat barang hantaran masa bertunang dulu. Gambar tak ade la pulak. Laptop lama kena curi. Beli laptop baru semua gambar kenangan hilang. Gambar kawen pon. Sob sob sob. Ade la sikit yang di cuci dalam album.

Ok ok. Lari topik pulak. Untuk membuat bunga yang crepe / tisu ni, korang cuma perlukan beberapa bahan di bawah ni:

Gunting
Kertas Crepe / Tissue
Tali

 Papaglamz gunakan 6 keping tissue
Kalau gunakan kertas crepe, korang kena potong segi empat tepat mengikut saiz yang diingini

 Ok dah siap potong?
Kalau sudah bagus.
Sekarang ni susun kesemua tissue atau kertas crepe yang teleh di potong tu.
Seperti gambar di atas yer

 Sekarang lipat susunan kertas tadi seperti melipat kertas.
Anggaran ukuran lipatan ialah 0.5 CM lebar.
Lipat sampai penghujung kertas tadi.

 Sesudah siap melipatm kita ikat pulak.
Ikat di bahagian tengah-tengah lipatan tadi.
Boleh refer gambar di atas kat mana nak mengikatnya.

 Dah siap ikat?
Jika sudah, Potong di hujung lipatan tadi.
Potong bentuk separa bulat.
Potong di kedua-dua belah seperti gambar di atas.

 Kembangkan lipatan kipas tadi seperti gambar di atas.
Dah nampak kan rupa bentuk bunga yang akan kita buat ni?
Hehehe

  Ok sekarang masuk step yang tricky sikit.
Kan tadi kita tindih-tindih kertas tadi kan?
Jadi, sekarang, kita akan kembangkan helain tadi satu demi satu.

Permulaan, tarik helaian pertama kertas ke bahagian atas perlahan-lahan.
Kena berhati-hati takut kertas koyak.
Habiskan menarik helaian pertama sampai habis

Setelah siap helian pertama, tarik pula helian kedua.
Proses ini berulang sehingga habis kesemua 6 helian itu.

 Gambar di atas adalah contoh kesemua enam helaian di bahagian kiri telah di tarik.
Kita perlu tarik bahagian kanan pulak.

 Inilah hasilnya pabila kesemua tissue tadi telah di tarik
Cantik kan?
Unutuk lebih cantik, korangboleh guna kertas yang berwarna-warni

 Papaglamz gunakan bunga tissue ni sebagai salah satu hisan 5S dalam makmal.
Sebab dalam makmal sangat banyak tissue.
Save budget disitu. 
Muahaha

Gambar di atas ni rngkasan langkah demi langkah untuk membuat bunga ni.
Selamat mencuba

-sekian-

Review | Bawal Satin Exclusive Gred AAA

Sejak drama TV3 Slot Akasia Hati Perempuan ditayangkan, tudung dan skirt pelakon wanitanya, Yuhanis menjadi tumpuan ramai. Cantik sungguh segala jenis kaler tudung bawal satin yang di pakai Yuhanis dan berjaya menjadi trending walhal tudung satin sudah lama ada di pasaran.


bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA

Anda ingin tampil cantik dan bergaya seperti Mia Ahmad semasa hari raya nanti? Masih tercari-cari tudung yang sesuai dengan tema baju raya anda? Kami ada penyelesaiannya.

bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA | Grey

Kami menjual tudung bawal satin exclusive gred AAA yang mempunyai 49 warna untuk anda pilih (ada dalam gambar di bawah..scroll ya).

Tudung bawal satin exclusive dengan pelbagai warna menarik mampu meningkatkan seri anda pada pagi raya.

bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA | Chocolate

Material kain bawal satin ini adalah Italian Premium Dull Satin. Kainnya tebal, tetapi tidak panas. Material yang digunakan juga tidak berkilat, nampak moist dan mudah iron.

bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA | Biru

Tudung bawal satin ini terbentuk elok bila dipakai kerana kainnya yang lembut tetapi mudah dipakai. Yang penting boleh dipakai labuh.

bawal satin cantik.bawal satin murah,bawal satin mia ahmad
Bawal Satin Exclusive Gred AAA | Pink


Sehelai tudung bawal Satin ini berharga RM35. Postage Semenanjung Malaysia RM6/ Sabah Sarawak RM10.


Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA
Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA


Harga PROMOSI PENGENALAN RM30 SAHAJA sehingga 1 Julai 2015.



Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA
Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA


Jom dapatkan SEGERA Bawal Satin Exclusive



Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA
Pilihan Warna Bawal Satin Exclusive Gred AAA

Jika berminat boleh sms / whatsapp / telegram 013-3560192 atau ke online store: http://onlinestore.irrayyan.com/

-sekian-

T-Shirt Rasmi Exchange Feed Group di Zahirkan ke Alam Nyata

Pembelian T-Shirt Rasmi Exchange Feed Group, Bukan Sembang Kosong


Assalamualaikum

Exchange Feed Group dengan tagline Bukan Sembang Kosong terus mengorak langkah dengan menghasilkan T-Shirt rasmi group yang berwarna hitam ini. Idea yang dikemukakan oleh founder EFG sendiri iaitu Mommy Irra telah mendapat sambutan positif dari semua ahli group. 

Baju yang simple but nice ini menampilkan penggunaan logo EFG sendiri sebagai hiasan di bahagian hadapan dan ditambah dengan url blog setiap ahli di bawahnya. Dengan adanya baju ini sudah pasti dengan mudah orang akan lebih mengenali tentang keberadaan EFG di dalam dunia blogging ini. Insyallah.

Buat pengatahuan semua, keahlian di dalam EFG kini telah mencapai lebih kurang 45 orang. Satu bilangan yang agak ramai. Dan ternyata kesemua blogger di dalam group ini menunjukkan komitmen yang tinggi dalam menimba ilmu berblog yang meliputi kemahiran SEO, pengunaan template blog yang bersifat responsif, mobile blog friendly dan macam-macam lagi yang mana ia amat berguna bagi blogger-blogger yang masih baru macam Papaglamz ini.

Papaglamz harapkan agar EFG terus berkembang maju dengan program-program yang lebih mantap dan best. Dengarnya EFG nak anjurkan GIVEAWAY yang gempak. Jadi, blogger-blogger semua stay tuned dengan kami. Jangan lepaskan peluang anda. Nantikan pengumuman rasmi dari kami. Insyallah.
Antara baju milik semua ahli group

Ini Papaglamz punya. Siap ada URL lagi

Di dalam Instagram dengan carian #EXCHANGEFEEDGROUP

Papaglamz bergaya dengan T-Shirt rasmi EFG bersama keluarga

Sampai di sini sahaja perkongsian dari Papaglamz. Jumpa di dalam entri yang lain yer. Stay tuned.

With Love
Papaglamz 

-sekian-




Kambing Golek Terlajak Laris Di Buffet Ramadhan dari Bangi Golf Resort Restaurant

Kambing golek yang dipanggang enak dimakan hanya di Buffet Ramadhan dari Bangi Golf Resort Restaurant


Bertempat di Bangi Golf Resort Restaurant, baru-baru ini Papaglamz dan keluarga berpeluang menghadiri Food Review Buffet Ramadhan yang dianjurkan oleh pihak restaurant bersama-sama lebih kurang 100 orang blogger dari seluruh Malaysia. Program yang berlangsung pada hari sabtu itu menyaksikan betapa komitmen yang tinggi diberikan oleh pihak penganjur untuk menjayakan sesi Buffet Ramadhan review ini. Syabas Papaglamz ucapkan. 

Majlis yang diadakan di Dewan Kenanga yang merupakan dewan baru di dalam resort ini mampu menampung bilangan pengunjung seramai 500 orang di dalam satu-satu masa adalah antara kelebihan resort ini. Keluasan dewan ini pastinya akan menambahkan keselesaan anda untuk menjamu selera khasnya ketika berbuka puasa nanti. 
Tidak dinafikan pelbagai hidangan yang amat menyelerakan telah di hidangkan sehinggakan Papaglamz rambang mata untuk memilih. Daripada hidangan starternya, menu utama sehinggalah ke pencuci mulut. Memang best dan terbaik la. Antara banyak-banyak hidangan yang disajikan, yang paling menambat hati Papaglamz ialah Kambing Golek dia memang umph..!!! Sebab apa umph..? Sebab sekejap sahaja kambing tu sudah tinggal rangka yer. Ganas tak? Nasib baik la Papaglamz sempat merasa.
Bagi peminat-peminat kambing golek, anda boleh mencuba kambing golek di Bangi Golf Resort Restaurant ni. Rasa daging yang empuk dan manis pasti membuatkan anda rasa ingin tambah lagi walaupun perlu beratur panjang. Serious tak tipu. 
Selain kambing golek, terdapat juga hidangan lain yang di hidangkan buat para pengunjung. Khabarnya hidangan pada malam itu hanyalah 40% dari hidangan asal. Tak dapat Papaglamz bayangkan macam mana banyaknya hidangan pada buffet ramadhan yang sebenar nanti. 

Jom Papaglamz kongsikan hidangan-hidangan lazat di dalam buffet ramadhan dari Bangi Golf Resort Restaurant ni.

Hidangan kuih-muih dan pembuka selera





Menu utama, nasi, rendang dan pelbagai lauk-pauk






Pencuci mulut

Untuk pengatahuan semua, ini merupakan pertama kali Papaglamz join sesi food review. Kali ni Papaglamz bawa bersama Ibu Dhia dan Imtiyaz. Ternyata mereka terhibur dan seronok. Ibu Dhia cakap makanan di sini sangat best dan menarik. Dan insyallah kami akan datang ke sini lagi. Nak makan kambing golek lagi. Hehehe

Tengok Imtiyaz. Betapa enaknya sehinggakan comot-comot pun tetap meneruskan makan. Gigi dah la baru tumbuh 6 batang. Berangan makan satay yang best ni.
Sempat juga bergambar dengan petugas-petugas yang sangat ramah. Dan sentiasa bermanis muka untuk memberi keselesaan pada pengunjung.
Inilah dia ketua chef untuk Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort Restaurant ni. Havok sangat chef ni. Malam tu meriah dengan celoteh chef ni. Tengok Imtiyaz pun macam suka je dengan chef tu. Hehehe
Nah itulah tadi antara sedikit cerita Papaglamz di sesi food review Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort Restaurant. Yang pasti, kambing golek termimpi-mimpi sampai ke hari ni. Nak buat macam mana, Papaglamz peminat tegar daging kambing. Huhuhu. Sebenarnya ade lagi kisah di sesi food review ini. Tapi, nantilah Papaglamz ceritakan satu persatu di dalam entri yang lain yer. Bagi yang berminat untuk membuat tempahan buffet ramadhan di sini, alamat dan contact person ada di bawah ni.

Luliy Shalwani (Sale Coordinator)
019-2678284
Bangi Golf Resot (BGR) Restaurant
N0. 1, Persiaran Bandar,
43650, Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan
Tel: 03-89253728 / 82102288
Fax: 03-89253726 / 89253727
Email: bgrrestaurant@gmail.com

-sekian-

Google+ Followers