Spend Time Dengan Pemilik Blog Jindriska di Rüdesheim, Germany

/
8 Comments
Mac 06, 2016

Nasi lemak terlajak laris orang German


Assalamualaikum

Spend Time Dengan Pemilik Blog Jindriska di Rüdesheim, Germany | First of all tak sangka dalam diam tinggal lagi seminggu je PapaG nak habis training kat German ni. Tapi kan, nak tunggu seminggu ni habis macam lebih lambat dari biasa jer. Tuhan je yang tahu. Ok la malas nak pikir. Iolls sabar je la tunggu next week nak balik Malaysia nanti kan. By the way, time dah nak hujung-hujung minggu berada di bumi Deutchland ni, PapaG sempat berjumpa dengan sahabat blogger PapaG iaiti Aisya (esah) di sini. Sebenarnya, Esah ni orang Malaysia cuma dia study kat sini. Dah kawen yer. Jangan nak menggatal nak masuk jarum. Kat sini pun PapaG jumpa esah dengan suami die. Masing-masing baru habis hantar Thesis dan bulan 4 ni nak balik Malaysia. Happy dengar berita korang dah abes belajar dan dah nak balik Maaysia. Semoga semuanya dipermudahaka. Insyalallah.

Ni la si esah dan dia punya besties. Suami dia la. (^_^)y

Bila datang rumah esah teringat PapaG masa study-study dulu. Cuma bezanya PapaG study kat Malaysia je. Tak macam diorang study OVERSEA uolss. Meletz. Buat kenduri sekampung kalau PapaG dapat peluang study oversea. Hahahaha. Best dapat jumpa korang.  Serious cakap, PapaG lebih suka cari dan jumpa kawan-kawan yang kenal dari Malaysia dekat German or bila kat negara orang. Bukan anti dengan orang sini. Sebab bila jumpa rakan senegara ni rasa lebih selesa lagi. Yela, rakan seagama, sama culture. Kira wave length sama gitu la kan? At least kita tahu I'm yang still Malays lagi kan? Hahahaha.





Thank ecah dan encik husband. Pinjam masa dan tenaga jadi tour guide tak berbayar kami. Dan yang paling best. NASI LEMAK air tangan blogger di tanah Deutchland. Sedap uolllsss. Penat berjalan seharian dengan korang PapaG balik keletihan tapi sempat schedule entri ni. Rasa nak cerita cepat-cepat dengan korang semua. Lebih-lebih lagi geng Exchange Feed Group yang sangat-sangt eksited suh PapaG jumpa esah ni. Macam diorang pulak nak jumpa kan. Hahaha. Ok uols, PapaG dah jumpa member kita yang duk jauh di negara orang ni. April ni nak balik Malaysia pulak. Kita serang dia kat Malaysia. Harap esah sudi la masuk semula ke dalam team EFG. Eh......!!! Hahaha

P/s : Esah tu nama pangilan je. Sebab malas nak tulis panjang2. Maaf yer. Nama sebenar Siti Aisyah Ibrahim. Nak tahu blog dia KLIK DI SINI.

With Love
Papaglamz

-sekian-


You may also like

8 ulasan:

  1. sayaa kenal diaaa, kenal gitu2, hehee~ suka baca kisah dorang sebelum kahwin, kawen time study, memang sweet oiii, huhuuu~

    BalasPadam
  2. Waaa jelesnya jumpa aisya gtuu..Aloha esah kau bagi adoii hahhahaa..seronok kan bila jumpa gang kat perantauan..perghh siap buat nasi lemak tuuu

    BalasPadam
  3. Waaa jelesnya jumpa aisya gtuu..Aloha esah kau bagi adoii hahhahaa..seronok kan bila jumpa gang kat perantauan..perghh siap buat nasi lemak tuuu

    BalasPadam
  4. gitu la culture nya orang malaysia di perantauan..hehe..berjumpa..makan2..jln2 hehehe..walid kte dulu gitu la..lg2 kalau time raya..lagi meriah ngn orang malaysia semua

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah siapa sangka, dengan izinNya bertemu di bumi German :)

    BalasPadam
  6. Fine la..saya kat KL papag taknak jumpa pun.

    BalasPadam
  7. seronoknye tengok korang.. jeles tau.. :)

    BalasPadam
  8. ukhwah yang terjalin di bumi asing..memang tak tergambar rasa gembira

    BalasPadam