Berserah Dengan Redha Itu Lebih Indah Dari Memendam

/
1 Comments
Mei 12, 2016
Assalamualaikum semua. Setiap manusia yang hidup di dunia tidak akan lari ujian dan dugaan. Tapi, tuhan tidak akan menguji seseorang hambanya jika dia tidak mampu untuk menanggungnya. Jika kita dihidangi dengan ujian yang berat, adalah lebih baik untuk kita berserah diri dan redha dengan ketentuannya. Ini adalah lebih indah dan baik daripada kita memendamnya.


Apabila menggenggam sesuatu yang sangat panas, secara otomatik tangan akan melepaskan. Jika tidak ia akan hangus terbakar. Begitulah hati apabila menggenggam sesuatu yang sangat menyedihkan dan menyakitkan...belajarlah melepaskan. Lepaskan dan serahkan kepada Allah. Semoga terlerai dan terungkai segala dendam, kebencian, kekecewaan dan kemarahan.

With Love
Papaglamz

-sekian-


You may also like

1 ulasan:

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.