Idaman Villa @Malacca Homestay Pilihan Di Tengah Bandar Melaka

/
5 Comments
November 13, 2016
Assalamualaikum semua. Idaman Villa @Malacca terletak di Taman Kota Syahbandar, Melaka. Terletak di tengah-tengah bandar Melaka. Dengan hanya 5 minit ke Jonker Walk, 8 minit ke Taming Sari, 9 minit ke Dataran Pahlawan, 11 minit ke The Stadthuys, 12 minit ke A'Famosa, dan pelbagai destinasi bersejarah di Melaka. Idaman Villa @Malacca ini dilengkapi dengan 7 bilik tidur, 6 tandas, TV dengan 50+ siaran di ruang tamu, TV dengan 20+ siaran untuk bilik master bedroom di tingkat 1 dan 2. WiFi disediakan dengan kelajuan internet 30Mbps. Dapur yang disediakan boleh digunakan untuk memasak. Sesuai untuk apa jua aktiviti sama ada melancong atau urusan perniagaan.

Baru-baru ni PapaG dan rakan-rakan blogger dari family AFB.MY telah berpeluang untuk bersama-sama menginap di Idaman Villa @Malacca ni selama 1 hati 2 malam. Pertama kali menatap kecantikan dan kebesaran villa ini dari pandangan luar rumah amat menggamit mata memandang. Memang cantik. Tu baru tengok dari luar. Belum lagi masuk dalam kan? Lot rumah yang terletak di hujung menjadikan villa ini sangat besar dan cantik. Sesuai la dengan bilangan bilik yang ada dalam villa ini iaitu sebanyak 7 bilik tidur pelbagai saiz.

Selain bilik yang banyak, rumah banglo ini dilengkapi dengan 6 bilik air, ruang tamu, dapur memasak dan laman rumah yang mempunyai bbq pit untuk anda membuat aktiviti bersama keluarga atau rakan anda ketika menginap di villa ini. Korang nak tahu satu persatu perincian menarik tentang villa ini? Teruskan membaca.

Pandangan luar Villa.

Sebuah rumah bunglow yang mempunyai 7 bilik tidur, 6 bilik air, ruang tamu, dapur memasak.

homestay di melaka yang ada kolam renang, homestay di melaka tepi pantai, homestay di bandar melaka malacca, malaysia, homestay di pantai klebang melaka, homestay di melaka ada swimming pool, homestay di ayer keroh melaka, homestay melaka home2stay taman jati, batu berendam melaka batu berendam, malacca, malaysia senarai homestay bandar hilir melaka, hotel di melaka yang ada kolam renang, hotel di melaka trivago, hotel di melaka bandar hilir, hotel di bandar melaka, senarai hotel di melaka, hotel di melaka tepi pantai, hotel murah di melaka bawah rm100, hotel murah melaka rm50,

homestay di melaka yang ada kolam renang, homestay di melaka tepi pantai, homestay di bandar melaka malacca, malaysia, homestay di pantai klebang melaka, homestay di melaka ada swimming pool, homestay di ayer keroh melaka, homestay melaka home2stay taman jati, batu berendam melaka batu berendam, malacca, malaysia senarai homestay bandar hilir melaka, hotel di melaka yang ada kolam renang, hotel di melaka trivago, hotel di melaka bandar hilir, hotel di bandar melaka, senarai hotel di melaka, hotel di melaka tepi pantai, hotel murah di melaka bawah rm100, hotel murah melaka rm50,

Ruang Tamu.

Ruang tamu dilengkapi dengan TV dengan lebih 50 siaran untuk ditonton dan juga WiFi selaju 30Mbps.

homestay di melaka yang ada kolam renang, homestay di melaka tepi pantai, homestay di bandar melaka malacca, malaysia, homestay di pantai klebang melaka, homestay di melaka ada swimming pool, homestay di ayer keroh melaka, homestay melaka home2stay taman jati, batu berendam melaka batu berendam, malacca, malaysia senarai homestay bandar hilir melaka, hotel di melaka yang ada kolam renang, hotel di melaka trivago, hotel di melaka bandar hilir, hotel di bandar melaka, senarai hotel di melaka, hotel di melaka tepi pantai, hotel murah di melaka bawah rm100, hotel murah melaka rm50,

Bilik 2-1.

Bilik tidur tingkat 2 ini dilengkapi dengan dua katil king dan penghawa dingin.

homestay di melaka yang ada kolam renang, homestay di melaka tepi pantai, homestay di bandar melaka malacca, malaysia, homestay di pantai klebang melaka, homestay di melaka ada swimming pool, homestay di ayer keroh melaka, homestay melaka home2stay taman jati, batu berendam melaka batu berendam, malacca, malaysia senarai homestay bandar hilir melaka, hotel di melaka yang ada kolam renang, hotel di melaka trivago, hotel di melaka bandar hilir, hotel di bandar melaka, senarai hotel di melaka, hotel di melaka tepi pantai, hotel murah di melaka bawah rm100, hotel murah melaka rm50,

homestay di melaka yang ada kolam renang, homestay di melaka tepi pantai, homestay di bandar melaka malacca, malaysia, homestay di pantai klebang melaka, homestay di melaka ada swimming pool, homestay di ayer keroh melaka, homestay melaka home2stay taman jati, batu berendam melaka batu berendam, malacca, malaysia senarai homestay bandar hilir melaka, hotel di melaka yang ada kolam renang, hotel di melaka trivago, hotel di melaka bandar hilir, hotel di bandar melaka, senarai hotel di melaka, hotel di melaka tepi pantai, hotel murah di melaka bawah rm100, hotel murah melaka rm50,

Bilik 2-2.

Bilik tidur ini dilengkapi dengan dua katil single.


Bilik 2-3.

Bilik tidur ini dilengkapi dengan dua katil single.


Bilik 3-1.

Bilik tidur tingkat 3 ini dilengkapi dengan dua katil queen dan penghawa dingin.



Bilik 3-2.

Bilik ini dilengkapi dengan 2 katil single.


Bilik 3-3.

Bilik ini dilengkap dengan 1 katil queen.


Bilik 1-1.

Bilik ini dilengkap dengan 1 katil queen.


Ruang makan.

Ruang makan yang luas.




Dapur memasak.

Kemudahan dapur memasak yang lengkap.


Laman serta BBQ pit.

Anda boleh guna kemudahan BBQ pit ini secara percuma.


Ruang legar.

Beristirehat di ruang legar yang disediakan.


Amacam? Menarik kan? Memang luas sekali villa ini. Kalau bercuti dengan keluarga memang sangat-sangat sesuai. Ditambah pula dengan lokasi villa ini yang dekat dengan bandar Melaka kan. 

Untuk Pertanyaan lanjut dan tempahan Idaman Villa, sila hubungi

Tel : 012-2118246
Tel : 016-2098623
Email : support@idamanvilla.com
Website : http://idamanvilla.com/idaman-villa-malacca/

With Love
Papaglamz

-sekian-

Baca juga


You may also like

5 ulasan:

  1. Ada kolam renang tak villa ni papaG ?? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xde la PCL. Klu nk berenang, blh berenang kt laut. X kauh ngan homestay ni.

      Padam
  2. Wahh bestnya..kalau family besar mmg sesuai sangat laa tenpah yang ni je..terbaikk..tq sharing ..

    BalasPadam
  3. Luasnya! Cantik plak deco homestay ni. Dok ramai ramai pun selesa kan

    BalasPadam
  4. Memang best Villa macam ni, luas dan selesa!

    BalasPadam