Assalamualaikum semua. Meluangkan masa bersama keluarga merupakan salah satu rutin yang sangat menggembirakan. Apa tidaknya kita boleh melakukan aktiviti bersama anak-anak dan isteri di rumah ataupun di luar rumah. Dengan melakukan aktiviti bersama keluarga dan anak-anak ia sudah pasti dapat membantu mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan sesama kita.

Aktiviti bersama anak yang menyeronokkan

Ok la, dalam entri kali ni PapaG ingin kongsikan pada anda semua antara aktiviti-aktiviti yang pernah PapaG lakukan bersama anak PapaG tu. Sebenarnya, kami berdua mempunyai masa yang agak terbatas untuk melakukan aktiviti bersama. Almaklumlah, PapaG ni weekend husband kan berjumpa pada hujung minggu saje la atas desakan kerjaya. Sebab tu la waktu yang ada di hujung minggu akan PapaG gunakan sepenuhnya untuk melakukan aktiviti bersama anak dan juga isteri. Hehehe. Dan sebab tu juga la setiap benda yang kami lakukan, PapaG akan snap picture. Sebagai kenang-kenangan.

Aktiviti-menarik-bersama-anak
Main buai. Suka sangat dia.

Aktiviti-menarik-bersama-anak
Macam takde tempat lain nak tido.

Main bowling bersama. Walaupun ayah dengan ibu je yang main. Jadi la.

Si kecik tu hilang dalam gambar ni. Sebok dia pun nak main jugak.

Anak perempuan macam ni la. Solek menyolek itu kesukaan dia.

Anak-anak ni memang kadang-kadang lasak kan? Sebab tu la mereka memang terkenal sebagai golongan yang aktif dan cergas. Ada sahaja yang ingin mereka lakukan walaupun sekadar duduk di dalam rumah. Kreativiti dalam mencipta aktiviti memang patut diberikan galakan dan rangsangan kerana ia membantu perkembangan minda mereka yang cerdas.

Sampai satu tahap tu kadang kita yang tak tahan dengan keletah diorang. Sebagai ibu bapa kena support dan perhatikan segala aktiviti diorang. Cuma mana yang over tu kita kena la halang juga kan? Jangan melampau batas sudah la. Tak hairanlah mengapa kanak-kanak berusia 3-6 tahun suka aktiviti berlari, melompat, memanjat and berguling berbanding duduk sahaja. Aktiviti-aktiviti ini untuk merangsang minda mereka juga.

So korang apa pulak aktiviti yang korang suka lakukan bersama anak-anak korang? Ingat masa kecik-kecik ni la masa yang sangat baik untuk meluangkan masa dengan anak. Ada orang cakap anak membesar dengan sangat cepat. Nanti kalau anak-anak dah besar, tak sempat dah kot. Masing-masing dah sebok hal masing-masing. Ok la sampai di sini sahaja.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Uswah Islamic Clothing


Assalamualaikum

Laki Bini Pening Kepala Pilih Shawl dan Tudung di Uswah.com.my | Sebenarnya waktu PapaG menulis entri ni kepala masih terasa pening-pening kepala lagi. Apa tidaknya berejam PapaG dan wife belek-belek shawl instant dan bawal bidang 60 yang labuh di Uswah Islamic Clothing (Klik Di Sini). Tak cukup PapaG belek di facebok, belek di laman web rasminya di Uswah Islamic Clothing (Klik Di Sini). Bagi mereka yang kaki shopping online dan mencari tudung atau shawl labuh tentu nama Uswah Islamic ni tidak asing lagi bagi korang kan? Apa tidaknya, jumlah pengikut atas talian USWAH di facebook seramai 123 000 dan instagram 32 000 menunjukkan betapa syarikat yang telah mula bertapak dan beroperasi secara atas talian sejak tahun 2013 dengan membawa konsep pakaian patuh syariah mempunyai peminatnya yang tersendiri. Ditambah lagi dengan pembukaan butiknya di Bangi Sentral mengukuhkan lagi kedudukan USWAH sebagai pelopor fesyen wanita patuh syariah terkemuka di Malaysia.

Seiring dengan perkembangan fesyen moden, USWAH tidak mahu ketinggalan untuk mengeluarkan produk-produk terbaru dan lebih 'Up To Date' tetapi tetap patuh syariah. Sehingga ke hari ini, USWAH telah mengeluarkan puluhan Koleksi Tudung Bawal Bidang 60  & Shawl Labuh, dan 6 Koleksi Pakaian (tunik labuh).  Sebabkan tudung bawal dan shawl labuh la tadi PapaG dan wife macam pening nak pilih. Sebabnya sangat-sangat cantik dan trendy. Harga juga berpatutan tau. 

Husna Instant Shawl Labuh

Husna Instant Shawl Labuh merupakan antara shawl yang paling laris. Orang kata hot seling gitu la. Apa tidaknya sekali je pandang memang buat hati tertarik. Shawl yang diperbuat daripada Chiffon Bubble yang mempunyai kelebaran 0.75 m X 2.0 m ini tentu sahaja membuatkan siapa yang memakai nampak lebih elegence dan yang penting menutup aurat kan. Banyak juga pilihan dia. Rambang mata jugak la nak pilih ni. Korang rasa macam mana? Ok tak?

shawl-instant-husna-uswah-islamic-clothing

shawl-instant-husna-uswah-islamic-clothing

Haura Bawal Instant Labuh

Selain shawl labuh, Haura Bawal Instant Labuh tetap memiliki tempat di hati peminat-peminat tudung bawal di luar sana. Apa tidaknya, bawal Haura ini juga menjadi antara item hot sale dari USWAH. Bagi mereka yang inginkan kelainan dalam penggayaan tudung bawal boleh cuba Bawal Haura dari USWAH ini. Tudung bawal labuh yang diperbuat dari Chiffon Nasigi & Como Crepe mempunyai kelainan tersendiri bila dijahit bersama dengan awning yang berbeza warna pasti menaikkan lagi seri dan tampil berbeza kan?

bawal-instant-haura-uswah-islamic-clothing

bawal-instant-haura-uswah-islamic-clothing

Peluang Jana Pendapatan dengan Pogram Dropship & Stokis Uswah

Oh sebelum terlupa, USWAH juga memberi peluang pada anda semua diluar sana untuk menjana income bersama-sama USWAH. Dengan adanya program Dropship dan Stokis, ia membantu para dropshipper dan juge reseller untuk menambah pendapatan. Sejak dari 2014 sudah ramai yang mendapat manfaat dari program reseller ini, dari ambil sehelai dua hingga ratusan helai! Dan sehingga kini, USWAH telah mempunyai stokis di Brunei, Singapura, Jepun dan seluruh Malaysia.

KELEBIHAN MENYERTAI USWAH:
  • TIDAK PERLU SIMPAN STOK
  • TIDAK PERLU MENGELUARKAN MODAL untuk pembelian produk, di samping membeli (untuk kegunaan sendiri) dengan harga jauh lebih rendah.
  • Peluang mempromosi pelbagai koleksi HIJAB PATUH SYARIAH.
  • TIADA TEMPAHAN MINIMUM.
  • TIDAK MENANGGUNG KERUGIAN jika produk tidak laku.
  • TIADA KOS TERSEMBUNYI
  • KOMISEN 10-20% AUTOMATIK (siap tolak!, tak perlu tunggu hujung bulan baru dapat komisen)
  • SISTEM TEMPAHAN AUTOMATIK DI WEB, tidak perlu menunggu pihak USWAH memberi maklum balas melalui whatsapp atau inbox. Paparan web disediakan KHAS UNTUK AGEN, harga di tolak secara automatik.
  • GROUP COACHING & perkongsian permasalahan serta tips jualan atau pemasaran.
  • USWAH JUGA MENYEDIAKAN PELUANG UNTUK RESELLER MENJADI STOKIS DI TEMPAT MASING2. 

Shawl atau Bawal pilihan hati PApaG dan Wife

Korang nak tahu tak final choice dari kami lebas berejam belek-belek tudung bawal dan shawl dari USWAH ni? Sory la. Biarlah Rahsia gitu. PapaG tak nak bagi tahu sekarang. Tunggu next entri tau. Jangan lupa singgah laman webrasmi dan juga facebook USWAH. Kalau perlukan keterangan lebih lanjut boleh juga hubungi hotline mereka. Jangan lupa...!!!!

Facebook: Uswah Islamic Clothing
Instagram: @uswahislamicclothing
Youtube: Uswah Islamic Clothing
Email: network.uswah@gmail.com
Web: www.uswah.com.my
Hotline: +601110742198 / 0108153562

Butik Fizikal: Uswah Islamic Vendor Boutique,
3A-59-01, Jalan Medan Pusat Bandar 8,
Bangi Sentral, Bandar Baru Bangi.
(Landmark: Sebaris Mee Tarik Warisan, Bella Ammara, Sugarscarf)

With Love
Papaglamz

-sekian-

Tags:

Service photobooth terpilih


Assalamualaikum

PANAS..!!! Photobooth Hangat Dari Kotak Lensa | Time panas-panas ni suasana jadi semakin panas bila gathering EFG hari tu di hangatkan lagi dengan photobooth dari Kota Lensa. Hangat dengan kemeriahan masing-masing posing di depan kotak kamera yang tidak jemu snap-snap picture kami. Rasa tak cukup la 2 jam photobooth tu. Tapi yang bestnye owner dia bagi extra time 30 minit. Terbaek.....!!!!!


Seronok posing-posing depan photoooth ni. PapaG dengan wife macam nak kongker je photobooth daro kotak lensa ni. Tapi kena gak la pikir orang belakang kan? Bagi-bagi katanya. Over sangat la kalau makan sorang. Hehehe. Gambar-gambar dari photobooth ni sangat cantik. Diorang siap share gambar dari kotak kamera tadi tu dalam facebook diorang. Jom PapaG kongsikan antara gambar-gambar dari photobooth ni.






Sevice Kotak Lensa 5 Bintang......!!!!!

Seriously service dari Kotak Lensa ni bukan calang-calang tau. Ramai yang berkata tentang Kotak Lensa ni. Siap bagi review 5 bintang lagi. Tak percaya? Jom tengok apa kata mereka tentang Kotak Lensa.




Kalau korang nak tengok lagi komen-komen positif dari orang ramai tentang Kotak Lensa ni jangan lupa like dan follow fecbook diorang. Memang best. Jangan lupa gunakan service photobooth dari Kotak Lensa untuk majlis bersejarah anda.

Untuk tempahan dan maklumat lanjut:

Kotak Lensa

Telephone (WhatsApp/SMS/Call): 
                   +6 019 900 1191 (Klang Valley) 
                   +6 012 579 7955 (Ipoh) 

Email: smile@kotaklensa.com


Instagram : KotakLensa
Fcaebook: Kotak Lensa

With Love
Papaglamz

-sekian-

Resepi nasi goreng


Assalamualaikum
RESEPI NASI GORENG IKAN MASIN | Enjoy resepi nasi goreng ikan masin ni. Selamat mencuba.

nasi-goreng

Bahan-Bahan:

4 – 5 cawan nasi sejuk, dileraikan
Sebesar 2 ibu jari orang dewasa, isi ikan tenggiri masin, dipotong kecil
1 camca besar sos tiram
2 sudu makan cili kisar
2 biji telur, dipukul sedikit
2 pokok sawi bok choy, siang berasingan batang dan daunnya, cuci dan toskan
1 biji bawang besar, hiris
2 ulas bawang putih, hiris
Hirisan cili merah, untuk hiasan
Hirisan daun sup, untuk hiasan
Sedikit isi ikan masin tenggiri jeruk yang telah digoreng, hiris kecil, untuk hiasan

Cara Memasak:

1.Panaskan 3 camca besar minyak masak, tumis bawang besar dan bawang putih hingga harum, masukkan cili kisar dan tumis hingga cili garing.
2.Tambah sos tiram dan isi ikan masin tenggiri, kacau rata dan masak sekejap. Guna api sederhana dan kacau selalu.
3.Masukkan batang sawi, masak sekejap dan tolak ke tepi kuali. Masukkan telur, biar telur kental dan kacau hingga hancur.
4.Gaul rata dan masukkan nasi. Besarkan api dan kacau hingga rata. Tambah daun sawi, kacau lagi dan masak sekejap. Hidangkan.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Tags:



Dapatkan Resepi-resepi masakan terbaik untuk anda - Klik Disini
Dapatkan Resepi Kek Coklat BEST dengan - Klik Disini
Brownies Kedut ini MESTI korang suka - Klik Disini
Koleksi Resepi Kek MESTI Korang suka - Klik Disini

Serum Habbatus Sauda Fennelle Envious Beauty


Assalamualaikum

Fennelle Envious Beauty Serum Kecantikan Dari Habbatus Sauda | Lambakan produk kecantikan di pasaran tentu sahaja menyukarkan kita untuk memilih. Dalam membuat pemilihan tentu sahaja keberkesanan dalam mencantikkan kulit wajah menjadi pilihan yang utama. Namun harus diingat, kandungan bahan-bahan yang halal dalam pemilihan sebarang produk-produk dipasaran juga harus diambil kira. Salah satu produk kecantikan yang diperbuat dari sumber yang halal ialah Serum Habbatus Sauda Fennelle Envious Beauty. Serum yang bersumberkan habbatus sauda yang merupakan bahan semulajdi yang halal dan juga merupakan bahan-bahan sunnah.


FENNELLE SERUM

  • Bahan-bahan yang digunakan terbukti berkesan dalam kaedah rawatan prenyembuhan kulit sejak beratus-ratus tahun yang lampau.
  • Tiada bahan terlarang dan berbahaya.
  • Mendapat kelulusan dari KKM/Halal dan dikilangkan di Malaysia.


KANDUNGAN FENNELLE SERUM

  • Habbatussauda' Extract.
  • Aqua.
  • Hyaluronic Acid.
  • Iris Forentine Extract.
  • Root Extract.
  • Witch Hazel Extract.
  • Fomes Officiant Alis (Mushroom) Extract.


FUNGSI FENNELLE SERUM

  • Merawat masalah kulit (jerawat/jeragat/pori terbuka/blackhead/whitehead/resdung).
  • Memberi kesegaran dan keanjalan pada kulit.
  • Meredakan keradangan/bengkak/kemerahan pada kulit.
  • Dapat menyembuhkan luka dengan cepat.
  • Bertindak sebagai moisturizer-untuk mengekalkan kelembapan kulit.
  • Membaikpulih kerosakan sel kulit akibat sinaran matahari.
  • Menyekatakan tona kulit dan mencerahkan kulit.

Testimoni pengguna

Sebenarnya ramai yang sudah mencuba Serum Habbatus Sauda Fennelle Envious Beauty. Wife PapaG sendiri menggunakan produ kini. Bila memakainya rasa kulit amat selesa. Lepas beberapa minggu terasa kulit begitu bersih. Oleh kerana produk ini merupakan extract serum, tindak balasnya amat pantas. Korang patut mencubanya.






Anda juga boleh mencuba dan mendapatkan manfaat daripada produk yang sangat baik ini. Jangan tunggu lagi dapatkan serum Fennelle Envious Beauty anda hari ini..!

HUBUNGI FENNELLE BEAUTY

Whatsapp :
019-295 0851 / 019-280 5705

Facebook :

Instagram :

With Love
Papaglamz

-sekian-

Koleksi biskut raya istimewa


Assalamualaikum
7 Pilihan Biskut Raya Popular Tahun Ini | Diam-diam kita sudah menerjah masuk bulan Rejab. Lagi sebulan lebih lagi kita dah nak berpuasa. Lepas kita berpuasa dah nak menyambut Hari Raya aidilfitri pula. Tentunya setiap kali datangnya hari raya kita sibuk memuat persiapan untuk menyambutnya. Tak kira dari pakian, rumah dan juga juadah di hari raya. Dalam entri kali ini PapaG nak kongsikan andata kuih-kuih raya yang popular dan menjadi pilihan PapaG bila tibanya hari raya. Rasanya kalau PapaG beraya ke rumah orang kuih-kuih ini la yang akan PapaG cari dulu.

Kuih biskut raya pilihan

1. Semperit Susu


kuih-raya-pilihan-popular-tahun-ini

2. Biskut Red Pearl



3. Biskut Mazola a.k.a. Biskut Kacang Tanah




4. Biskut Sarang Semut



5. Tart Nenas Gulung



6. Semperit Dahlia/Biskut Bunga Dahlia 



7. Almond London


Inilah dia antara kuih raya yang menjadi pilihan PapaG masa hari raya. Korang pula apa pilihan biskut raya korang? Ada yang sama tak dengan PapaG? Tapi kan dalam banyak-banyak biskut ni, Tart Nanas Gulung adalah yang menjadi sangat-sangat favourite PapaG. Rasanya kalau beli masa bulan puasa, masuk bulan syawal dah abes dah tart tu. Jadi kena beli lebih sikit la kalau tart gulung tu. Hehehe.

Macam rasa dah nak dekat je kan raya bila cerita tentang kuih raya ni. PapaG biasa buat kuih tunjuk-tunjuk je. Tak mampu nak buat sendiri guna tangan. Kanng jadi biskut lain kang. Heheheh. Ok la sampai di sini sahaja perkogsian dari PapaG.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Dapatkan Resepi-resepi masakan terbaik untuk anda - Klik Disini
Dapatkan Resepi Kek Coklat BEST dengan - Klik Disini
Brownies Kedut ini MESTI korang suka - Klik Disini
Koleksi Resepi Kek MESTI Korang suka - Klik Disini

JUS ORLIN Dari ALLUDRA INTERNATIONAL Rahsia Wanita Bahagia


Assalamualaikum

Susuk 'PENGETAT' Dengan Jus Orlin Dari ALLUDRA INTERNATIONAL | Kecantikan wanita bermula dari dalam. Oleh itu, penjagaan dalaman dan aset kita perlu dititikberatkan. Untuk menyelesaikan masalah ini, langkah terbaik adalah dengan mengamalkan Jus Orlin dari Alludra International.


Khasiat Jus Orlin dari Alludra International sangat baik untuk wanita. Orlin Botanical Drink, minuman tenaga yang diformulasikan khas untuk golongan wanita untuk membantu meningkatkan tenaga luaran dan dalaman. Orlin juga membantu menganjalkan kulit, otot pinggul dan payudara serta memperkemaskan sistem dalaman wanita untuk memberi lebih keyakinan. Pasti bila kita bertenaga setiap urusan kerjaya dan rumahtangga akan dilakukan dengan sempurna. Sebab tu PapaG katakan jus Orlin ni macam susuk 'Pengetat'. Hehehe

Khasiat Jus Orlin Alludra International

Antara khasiat dari Jus Orlin Alludra International khas untuk wanita diluar sana ialah :

TENAGA DALAMAN
Orlin membantu membina semula tenaga dalaman wanita agar sentiasa segar dan cergas sepanjang hari. Wanita bekerjaya semestinya menginginkan tenaga sepanjang hari di tempat kerja dan selepas pulang ke rumah. 

PAYUDARA
Usia bukanlah penghalang untuk kaum wanita kelihatan sentiasa cantik dan berseri. Jus botanikal Orlin membantu MENAIKKAN, MENEGANGKAN dan MENGANJALKAN semula aset terpenting wanita iaitu payudara agar anda sentiasa lebih yakin dengan penampilan diri semasa diluar dan dirumah. 

HORMON
Masalah hormon sering menjadi pengganggu kepada emosi luaran dan dalaman wanita. Tekanan luaran dan dalaman juga memberi kesan terhadap ketidakstabilan hormon. Jus ORLIN terbukti membantu menstabilkan semula masalah ini untuk kehidupan yang lebih segar dan aman sepanjang masa. 

KULIT
Minuman kesihatan Orlin membantu memberi kesegaran kepada kulit. Produk ini juga membantu mempercepatkan proses pemutihan kulit agar lebih bersinar dan berseri sepanjang hari.Kulit anda pasti kelihatan lebih anjal.

Selepas beberapa minggu menggunakan Jus Orlin dari Alludra International


Masa mula nak cuba tu wife PapaG agak takut sebab tag line dia tu macam sangat over. Ketat mengetat je kan. Tapi yang sebenarnya Jus Orlin ini more to supplement untuk menambahkan tenaga dan juga menjaga kesihatan untuk wanita. Ternyata ia berkasan. Wife PapaG yang sebok dengan urusan mengajar ditambah dengan jaga anak sendirian. Yela kami ni kan duduk berjauhan. Wife yang jaga anak sendirian. Alhamdulillah dia dapat tempuhi dengan penuh semangat dan kekal ceria bertenaga. Alhamdulillah. Thank you Jus Orlin. 



Untuk keterangan lebih lanjut dan banyak lagi testimoni dari pengguna yang telah mendapat manfaat dari Jus Orlin Alludra International boleh lah lawati :


Atau hubungi terus pengasas produk Puan Arifah, 017-6767 966


With Love
Papaglamz

-sekian-

Rawatan sakit sendi


Assalamualaikum

Biobax Spray Merawat Sakit Lutut Dan Pinggang Tanpa SUNTIKAN | Sakit sendi, urat, lutut dan pinggang sangat mengganggu aktiviti seharian. Lebih parah lagi bagi sakit yang sudah parah dan ada yang perlukan pembedahan ataupun suntikan ubat-ubatan. Itu dikira tahap yang kronik. Sebelum PapaG bercerita panjang, Tahu tak korang macam mana sakit lutut ni boleh terjadi? Sakit lutut boleh berlaku kepada sesiapa sahaja tidak mengira umur. Sakit lutut boleh berpunca daripada Kecederaan, Sakit Sendi, Sakit Tulang, Sakit Otot Dan Arthritis. Dari kesemua yang disenaraikan di atas yang paling kerap terjadi adalah ARTHRITIS.


PapaG percaya sakit-sakit sendi, tulang belakang dan lutut ni biasanya dialami oleh orang-orang tua. Tak kurang juga atlit-atlit sukan berisko untuk mengalami sakit lutu atau sendi. Jadi, untuk megelakkan atau megurangkan kesakitan sendi dan lutut anda, apa kata gunakan Biobaxx Cool Theraphy sebagai satu jalan alternatif. Sementara kesakitan tu belum serious, baik kita cegah dari awal kan? Utuk pengatahuan semua, rawatan sakit sendi atau lutut di hospital-horpital kosnya mencecah sehingga RM10K tau. Tapi, dengan BIobax Cool Theraphy korang cuma bayak RM 80.00 je untuk satu botol dan sapu kan pada tempat yang sakit tu. Murah dan mudah kan.

6 TIPS MELEGAKAN SAKIT PINGGANG DARI BIOBAX COOL THERAPHY

  1. Tidur diatas tilam yang keras seperti tilam yang diperbuat daripada kekabu. Ianya sangat baik untuk merehatkan tulang belakang.
  2. Letakkan kain, baju atau bantal kecil dan nipis pada bahagian pinggang jika tidur terlentang.
  3. Jika duduk terlalu lama diatas kerusi, letakkan bantal di bahagian belakang badan  sebagai penyokong pinggang anda. Contohnya  kerusi di pejabat dan kerusi kereta.
  4. Jangan letakkan dompet yang tebal di poket belakang. Kerana ia akan menyebabkan struktur punggung menjadi tidak rata ketika duduk yang akan memberi kesan kepada pinggang. Sebaiknya letakkan dompet di poket depan.
  5. Dapatkan khidmat urutan traditional yang bagus. Kemungkinan terdapat urat-urat yang tersimpul atau tersumbat. Urutan akan melancarkan perjalanan darah dan melegakan sakit yang dialami.
  6. Boleh spray kan sahaja BIOBAX COOL THERAPHY di tempat yang kurang selesa untuk melegakan sakit belakang.


7 SEBAB KENAPA PERLU MEMILIH  BIOBAX COOL THERAPHY :-

  1. Mudah meresap dalam kulit.
  2. Tidak melekit seperti minyak-minyak lain.
  3. Bau yang sangat-sangat harum. Juga boleh digunakan untuk tenangkan fikiran.
  4. 1 botol boleh tahan 2 bulan. Botol ringan mudah di bawa kemana-mana.
  5. Ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
  6. Diperbuat dari bahan-bahan organik seperti Eucalyptus Oil, Habbatus Sauda dan Olive Oil.
  7. Sesuai untuk Sakit Pinggang, Sakit Belakang, Sakit Lutut, Sakit Sendi, Selsema, Resdung, Stress dan juga sesuai untuk Ibu Mengandung.




HARGA BIOBAX COOL THERAPHY

Harga Biobax Cool Theraphy ni hanya RM80 SAHAJA (termasuk kos pos).

Biobax cool therapy masih boleh didapati dengan harga promosi RM80 termasuk postage. Apa lagi kakak-kakak, abang-abang, jom belikan untuk diri sendiri atau untuk mak ayah yang mengalami sakit sendi dan sakit belakang. Boleh jadikan hadiah untuk yang tersayang. Untuk wife yang tengah preggy sakit pinggang atau dalam pantang. Yang paling PENTING biobax ni organik tau! Selsema boleh. Resdung boleh. Wahhhh rugi tak dapatkan tau. Untuk maklumat lanjut mengenai biobax cool theraphy boleh whatsapp PapaG +60 19‑61413933

With Love
Papaglamz

-sekian-

Cerita tentang si comel


Assalamualaikum

Beza Atau Tidak Makanan dan Bukan Makanan Bagi Si Kecil? | Melihat anak membesar tentunya membuatkan kita rasa gembira. Lebih-lebih lagi jika satu persatu benda baru yang mereka dapat buat dan begitu beriya nak tunjuk pada kita kan? Tentu sebagai ibu bapa kita rasa sangat bangga dan gembira. Seiring dengan pembesaran anak-anak ni, apa yang dapat PapaG perhatikan ialah mereka sangat curious atau ingin tahu yang sangat tinggi. Segala benda ingin di pegangnya dan dilihat. Lebih menakutkan PapaG ialah bila anak-anak kecil ni suka sangat memasukkan barang-barang dalam mulut. Apa sahaja yang mereka jumpa mesti masuk dalam mulut.

Gambar-si-comel

Macam anak PapaG sendiri yang kian membesar dan dalam diam-diam dah nak masuk 2 tahun bulan depan. Macam cepat je masa berlalu kan? Nak dapat anak lagi? Insyallah doakan yang terbaik untuk kami. Kami tak menolak jika diberi rezeki lagi sekali untuk menimang cahaya mata yang kedua. Insyallah. Ok lah berbalik pada topik. Seperti anak-anak lain, Imityaz juga suka masukkan benda dalam mulut. Terbaru, wife membelikan satu set pemadam yang mempunyai tulisan huruf A-Z dan juga pemadam comel pelbagai bentuk. Sebenarnya wife beli untuk beri hadiah pada anak muridnya di sekolah. Tapi bila Imtiyaz ternampak dia pun nak main dengan pemadam tu.

For the first sangat baik dia main. Sopan santun je. Susun-susun sambil menyebut setiap huruf dengan pelatnya yang tersendiri. Tapi lama kelamaan macam ada sesuatu di dalam mulut dia. Bila di lihat dengan dekat, dimakannya pemadam tu. Ya Allah dah la bergetah. BAHAYA…!!! Tanpa berlengah terus PapaG simpan tinggi-tinggi sampai cucur atap. Heheheh. Bahayakan? Nasib la tak ditelannya. Satu kerja kena bawak klinik pulak nanti.

Jadi, awasi anak-anak. Jangan bagi main sangat benda-benda yang kecil. Sebab diorang ni bukan tahu nak bezakan antara makanan dan juga bukan makanan. Ingat cegah sebelum kena. Ini adalah pengajaran buat kami. Jadi korang pun kena la berhati-hati.

With Love
Papaglamz

-sekian-

IZ Hijabist | Koleksi Fesyen Muslimah Terkini


Di zaman serba moden kini, setiap wanita semakin menitikberatkan soal penampilan mereka dalam apa juga situasi. Dalam bab berfesyen, wanita muslimah juga tidak mahu ketinggalan untuk tampil bergaya anggun dan menawan apabila mengenakan sesuatu busana. Oleh hal yang demikian, terdapat banyak fesyen muslimah yang diketengahkan oleh para designer khusus untuk wanita muslimah.Selain butik muslimah yang semakin banyak tumbuh bagaikan cendawan, jualan secara online juga tidak kurang hebatnya dan menjadi pilihan kebanyakkan peniaga dan pereka pakaian muslimah untuk memasarkan dan memperkenalkan  pakaian keluaran mereka. Dengan akses yang lebih mudah menggunakan internet dan telefon pintar memudahkan  wanita muslimah membuat pilihan fesyen pakaian yang mereka inginkan pada bila-bila masa di mana jua. Justeru itu, IZ Hijabist juga tidak melepaskan peluang untuk menambahkan lagi koleksi busana muslimah anda
fesyen-muslimah


Koleksi Fesyen Muslimah Terkini

IZ Hijabist menyediakan perkhidmatan jualan baju untuk para wanita secara online. Busana yang disediakan pastinya menepati citarasa terkini bagi anda yang sering tampil dengan imej muslimah. Anda boleh mendapatkan beberapa koleksi jubah dan blouse labuh dengan harga yang berpatutan. Antara material kain yang terdapat di IZ Hijabist ialah Cotton, Wolly Creepe, Dull Satin dan macam-macam lagi.

fesyen-muslimah













A photo posted by IZ Hijabist (@iz_hijabist) on



Gambar-gambar tersebut merupakan antara jubah dan blouse yang anda boleh dapatkan di IZ Hijabist. Baju-baju ini didatangkan dalam pelbagai jenis saiz yang mana sesuai untuk semua jenis potongan badan.

Koleksi Akan Datang Untuk Hari Raya

Musim perayaan akan menjelang tidak lama lagi dan sudah pasti setiap wanita ingin kelihatan anggun menawan di hari raya nanti. Semua itu tidak perlu dirisaukan lagi kerana IZ Hijabist juga menawarkan beberapa koleksi terbaru khusus untuk anda yang ingin bergaya di hari raya nanti. Bukan setakat baju sahaja, IZ Hijabist juga akan menyediakan beberapa koleksi shawl dan tudung khusus untuk dikenakan bersama baju raya anda.

Kelebihan Berurus Niaga Bersama IZ Hijabist

-Tidak perlu pre order kerana barang adalah ready stock. Hari ni order esok barang akan di poskan. 
- Sesuai dipakai untuk ibu yang menyusu kerana baju BF Friendly
- Labuh dan jenis kain yang tidak jarang
- Pakaian yang menutup aurat

Untuk info lanjut mengenai IZ Hijabist anda boleh melayari media sosial berikut:

Facebook Page : IZ Hijabist



Instagram: www.instagram.com/iz_hijabist

With Love
Papaglamz

-sekian-

Jelajah Germany by Papaglamz


Assalamualaikum

Bandaraya Automotive Porcshe dan Mercedes di Stuggart, Germany | Dah nak 2 bulan juga PapaG kembali dari German. Saje belek-belek album gambar di sana, rupanya ada satu tempat yang PapaG tak kongsikan pada semua. Stuggart merupakan daerah yang popular di German ni tau. Bandar ini sangat popular dengan pusat penghasilan kereta-kereta mewah dan berprofile tinggi iaitu Porcshe dan Mercedes.

Seriously rasa sangat bertuah dapat pusing-pusing sambil cuci mata di bandar stuggart dengan kawan-kawan dari Malaysia. Selain terkenal dengan pusat penghasilan kereta mewah, Stuggart juga terkenal dengan stadium bola sepak yang di panggil Mercedes Benz Arena. Di sinilah diadakan berbagai perlawanan-perlawanan bola sepak samada perlawanan antarabangsa ataupun perlawanan liga dalam negeri.

Kebetulan masa PapaG ke sini, ada game bola sepak. Dapat la merasai kemeriahaan orang-orang di sini menonton perlawanan. Memang meriah. Jom PapaG kongsikan pada korang semua gambar-gambar menarik yang PapaG sempat ambil di Stuggart Germany.






Selain daripada terkenal dengan Porcshe dan Mercedesnya, Stuggart juga terkenal dengan Stuggart Platz. Stuggart Platz merupakan satu dataran yang sangat ramai pengunjung. Di sini kita dapat lihat bangunan-bangunan dan monumen-monumen bersejarah bandar Stuggart. Selain tu dataran ini juga boleh dikatakan sebagai tempat untuk membeli belah. Banyak GILA shopping complex kat sini. Kalau berduit boleh la borong barang satu Stuggart ni bawa balik. Hehehe. 





Itulah tadi antara tarikan yang terdapat di bandar Stuggart Germany. Seriously bila tengok semula gambar-gambar ni rasa rindu pula dengan German. Rindu pegi kerja naik train, rindu lepas makan kemas meja sendiri rindu, makan aiskrim walaupun tengah-tengah winter yang sejuk tu kan dan macam-macam lagi. PapaG rasa nilah antara pengalaman dalam hidup yang tak dapat nak dilupakan. Insyallah kalau ada rezeki dapat pergi lagi. Hehehe

With Love
Papaglamz

-sekian-