Bateri Kereta Kong? Pikir dulu sebelum tukar bateri baru

/
3 Comments
Assalamualaikum semua. Baru-baru ni PapaG terlibat dalam satu kemalangan dijalan raya. Kemalangan sendiri-sendiri sahaja. Terlanggar penghadang jalan. Alhamdulillah tak teruk sangat kereta PapaG tu. Bila dah kemalangan ni korang tau-tau je la kan? For sure kereta PapaG tu kena masuk bengkel untuk dibetulkan. Sebelum kereta dibetulkan, macam biasa la, pihak bengkal akan buat quotation tentang apa yang perlu dibetulkan. Dalam banyak-banyak item yang nak dibetulkan tu, PapaG agak pelik dengan kos penukaran bateri kereta. Katanya nak tukar sebab bateri kong.




Gambar kereta PapaG kemalangan



Motif sangat nak tukar bateri segala bagai. Memang PapaG akui kesan perlanggaran agak teruk juga di bahagian hadapan kereta, tapi tak sampai merosakkan engine parts. Apa lagi nak kena tukar bateri kereta kan? Lagipun bateri kereta PapaG tu baru je di tukar. Jadi PapaG cakap dengan owner workshop tu tak payah la nak tukar bateri kereta PapaG tu lagi. Kalau betul-betul nak kena tukar bateri, PapaG akan periksa dan pasang bateri kereta baru di kedai bateri yang biasa PapaG pergi la.




Bila bercerita dengan orang tentang kejadian ini pda rakan-rakan PapaG, diorang pun pelik. Kenapa sampai perlu nak tukar bateri. Impak perlanggaran hanyalah pada bahagian depan kereta sahaja. Biasala kan? Kadang kala workshop ni tidak berapa tepat membuat sesuatu kesimpulan ataupun pemeriksaan yang dibuat tidak tepat atau juga mungkin mereka hanya ingin menjual bateri baru dari mereka. Jadi, tak salah kalau kita nak mencari pendapat kedua tentang masalah kereta ni kan?




Bila bercakap tentang masalah kereta dan bateri kong, teringat PapaG tentang Bateriku.com ni. Bateriku.com menjalankan perkhidmatan menghantar bateri kereta termasuk pemasangan secara PERCUMA kepada setiap pelanggan. Harga yang ditawarkan juga agak murah berbanding dengan bengkel-bengkel kereta lain. Dan yang pasti, urusan sangat MUDAH. Selain itu juga, bagi mereka yang ingin mendapatkan khidmat nasihat atau second opinion tentang masalah kereta anda, sudah pasti bateriku.com dapat membantu.




Macam kisah PapaG tadi tu la kan? Bila kita tidak pasti atau ragu-ragu yang bateri kereta kita kena tukar, tak salah kalau kita hold kejap dari menukar. Jangan tukar dulu. Siapa tahu mungkin bateri ok lagi. Try to get second opinion. Mana tahu nasib baik tak payah tukar bateri sudah menjimatkan duit kan. Jadi, korang boleh contact bateriku.com kalau-kalau nak tukar bateri kereta korang. "Yang bestnya bateriku.com ada bateri brand Amaron. Warranty 18 & 30 bulan.."








Gambar staff Bateriku.com sedang melakukan pemeriksaan bateri kereta


Bateriku.com SUPERHERO disaat bateri kereta kong

Sebenarnya dah lama perkhidmatan menukar bateri kereta kong oleh bateriku.com ni dijalankan. Ramai pelanggan-pelanggan mereka yang memberikan feedback positif tentang perkhidmatan yang mereka beri. Antaranya seperti berikut:









Selain feedback-feedback positif daripada pelanggan. Bagi PapaG ada 7 sebab lain kenapa Bateriku.com boleh menjadi SUPERHERO korang bila bateri kereta kong. 
  • Bateriku.com penyediakan perkhidmatan cek bateri secara PERCUMA
  • Bateriku.com ada membuat servis penghantaran PERCUMA
  • Harga lebih murah jika dibandingkan dengan tempat/servis lain
  • Company ini dah established dan trusted
  • PERCUMA hantar - periksa - pasang
  • TIDAK PERLU beli bateri dan tiada caj sekiranya bateri kereta masih elok
  • Pembayaran boleh dibuat melalui debit dan kredit card








So, korang yang ada masalah bateri kereta kong tu boleh menggunakan perkhimatan bateriku.com ni tau. Perkhidmatan ni kan available dibandar-bandar terpilih SELURUH MALAYSIA. Memang terbaik la. Memudahkan kita juga nanti. Servis pon terbaik. Dalam banyak satu je yang PapaG suka. Boleh bayar perkhidmatan diorang dengan menggunakan kad debit atau kredt. Sangat-sangat high technology. Berbangga kejap sebagai satu company bumi putera dapat deliver service yang begitu baik sekali. Tahniah PapaG ucapkan.










Maklumat lanjut atau berminat mahu menggunakan khidmat bateriku.com, boleh lihat maklumat di bawah.:




Alamat : No 17 Jalan Saujana Indah 10, Taman Perindustrian Saujana Indah Shah Alam.


NAK TUKAR BATERI KERETA?

#JanganTukarDulu


MUNGKIN BATERI OK LAGI !


#DapatkanKepastian


#GetSecondOpinion




JIMATKAN DUIT ANDA



Panggil BATERIKU.COM @ Tol Free 1-800-22-2324 | Whatsapp 012-245-8027 & 019-699-8279



Mereka datang ke lokasi anda | Pemeriksaan PERCUMA | Tidak perlu beli bateri & DIJAMIN tiada sebarang caj sekiranya bateri anda masih elok.



Isnin ~ Ahad | 7am~1am | Johor ke Perlis



Anda berminat menyertai BATERIKU.COM di seluruh negara ?? Sila mohon secara on-line di www.bateriku.com >> Dealer >> Runner ( Full Time/Part Time/Freelance) >> Rakan Wokshop >> Rakan Tow Truck













With Love
Papaglamz



-sekian-


You may also like

3 ulasan:

  1. Nak jadi runner bateriku.com lah mcm ni..mcm bagus je bisnes ni..nice sharing

    BalasPadam
  2. Okey dah save nombor telefon BATERIKU.COM ..mana lah tahu kalau ada masalah kan.. hehehehhee.. :)

    ...

    BalasPadam