Cubaan Membuat Perfect Swirled Rose Butter Cream Menjadi

/
10 Comments
Julai 29, 2017
Assalamualaikum semua. Dekorasi sesebuah kek memerlukan kita untuk mahir dalam melakar atau membentuk corak di atas kek dengan menggunakan krim. Baru baru ni aku saja cuba-cuba belajar membuat perfect swirled rose butter cream. Banyak kali juga aku cuba nak buat swirled rose butter cream ni. 

giant rose cake, how to make icing roses easy, rose cake tip size, how to make buttercream roses, step by step, rose icing recipe, rosette cake tip, rosette cake images, rose flavored cake, Cara buat swirled rose butter cream,

Kalau korang nak tahu, untuk membuat corak swiss rose butter cream, kita menggunakan nozel berbentuk star. Dalam pasaran banyak jenis nozel berbentuk star. Aku lebih suka gunakan nozel closed star. Kebanyakan tutorial-tutorial di youtube ramai yang gunakan nozel ni. Jadi, aku ikut je la. Pada aku nozel yang aku guna ini akan membentuk alunan kelopak rose yang cantik.


Sebenarnya mudah je nak buat swirled rose butter cream ni. Firsrly for sure korang kena la buat dulu butter cream korang. Untuk resepi butter cream ni nanti aku share dalam entri yang ain yer. Dah sediakan krim, masukkan krim dalam piping dan gunakan closed star nozel yang aku cakap tadi. Kemudian buat la swirled rose kita tu atas kek kita tu. Kalau korang nak tutorial video, search je di youtube. Macam-macam teknik ada diorang tunjuk.

giant rose cake, how to make icing roses easy, rose cake tip size, how to make buttercream roses, step by step, rose icing recipe, rosette cake tip, rosette cake images, rose flavored cake, Cara buat swirled rose butter cream,

giant rose cake, how to make icing roses easy, rose cake tip size, how to make buttercream roses, step by step, rose icing recipe, rosette cake tip, rosette cake images, rose flavored cake, Cara buat swirled rose butter cream,

Gambar di atas ni adalah antara swirled rose butter cream yang aku pernah buat. Ni semua adalah untuk training aku je. Rose yang berwarna pink tu adalah cubaan pertama aku dan yang berwarna pastle peach di bawahnye adalah swirled rose yang aku buat baru-baru ni. Nampak la bezanya kan. Terasa ada better gitu la kan. So kena training lagi untuk lebih cantik lagi. 

Swirled rose butter cream ni pada aku merupakan bentuk yang mudah yang kita nak buat tapi hasilnya cantik kalau pandai mengenakan gayanya. Jom aku kongsikan contoh-contoh kek yang dihias menggunakan swirled rose butter cream. 




With Love
Papaglamz

-sekian-


You may also like

10 ulasan:

  1. Cantiknya pusaran rose tu.. Kek pun nampak menarik.. Rasa sayang pula nak makan :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haar kn nmpk cntik? Buat wedding kek pun ok ni.

      Padam
  2. ni kalo suruh CT tlg buatkan memang takan jadi.. confirm tahu dah !!

    BalasPadam
  3. lawa nyaa papa g buat. kalau lela tatawla jadi bunga apa kalau buat

    BalasPadam
  4. Cantik....dan saya tahu kena try banyak kali baru jadi...gahaha

    BalasPadam
  5. Wow hebat papa. Miza tak ada ketabahan tu

    BalasPadam