Melihat Matahari Terbit di Puncak Bukit Panorama, Sungai Lembing

/
6 Comments
November 20, 2017
Assalamualaikum semua. Sekali lagi aku berpeluang mendaki Bukit Panorama di Sungai Lembing. Dalam entri sebelum ni, aku share gambar-gambar di Puncak Bukit Panorama. Kali ni aku berpeluang melihat sunrise di atas puncak bukit secara live. Memang rezeki aku la. Last time aku pergi keadaan agak mendung. So tak dapat la nak tengok matahari terbit.

Melihat matahari terbit di puncak Bukit Panorama sememangnya amat mengujakan. Seperti biasa seawal jam 6 pagi lagi aku dan geng-geng "Nak Kurus" dah mula memanjat. Kiranya kami solat subuh dahulu di kaki bukit (memang ada masjid di sini) sebelum kami mendaki. 

bukit panorama height, mendaki bukit panorama, laluan ke bukit panorama, panorama hills kuantan, bukit panorama map, bukit panorama (peak) sungai lembing, pahang, malaysia, bukit panorama kuantan height, bukit panorama kuala terengganu,

Seperti yang pernah aku kongsikan sebelum ni, ketinggian bukit ni aku tak sure pulak berapa tinggi. Tapi average masa dari kaki bukit sehingga ke puncak dalam 35 minit. Tapi kalau berlari boleh je naik dalam masa 15 minit. Pernah orang buat ye. Tapi memang berbaloi kalau korang hiking disini. Tak la mencabar sangat. Sebab dah tersedia treck bertangga untuk kita gunakan. Ok la. Yang penting kita dapat mengeluarkan peluh kita kan. Memang betul-betul berpeluh bila sampai kat puncak.

Nah aku kongsikan buatp embaca semua gambar-gambar yang kitorang ambil semasa matahari tengah terbit. 

bukit panorama height, mendaki bukit panorama, laluan ke bukit panorama, panorama hills kuantan, bukit panorama map, bukit panorama (peak) sungai lembing, pahang, malaysia, bukit panorama kuantan height, bukit panorama kuala terengganu,

bukit panorama height, mendaki bukit panorama, laluan ke bukit panorama, panorama hills kuantan, bukit panorama map, bukit panorama (peak) sungai lembing, pahang, malaysia, bukit panorama kuantan height, bukit panorama kuala terengganu,

bukit panorama height, mendaki bukit panorama, laluan ke bukit panorama, panorama hills kuantan, bukit panorama map, bukit panorama (peak) sungai lembing, pahang, malaysia, bukit panorama kuantan height, bukit panorama kuala terengganu,

bukit panorama height, mendaki bukit panorama, laluan ke bukit panorama, panorama hills kuantan, bukit panorama map, bukit panorama (peak) sungai lembing, pahang, malaysia, bukit panorama kuantan height, bukit panorama kuala terengganu,

bukit panorama height, mendaki bukit panorama, laluan ke bukit panorama, panorama hills kuantan, bukit panorama map, bukit panorama (peak) sungai lembing, pahang, malaysia, bukit panorama kuantan height, bukit panorama kuala terengganu,

Itu sahaja lah perkongsian aku untuk entri kali ni. Jangan lupa menonton video aku mendaki bukit panorama di youtube (Klik disini) dan jangan lupa untuk subscribe youtube channel Papaglamz dot com. 





With Love
Papaglamz



You may also like

6 ulasan:

  1. cantiknya kat atas tu.. geng nak kurus mana ni PapaG?

    BalasPadam
  2. Cantik view dia papaG. Xlama pun nk daki tu. Tp part org yg berlari memang tabik spring lah. Tak semput ke orang tu?

    BalasPadam
  3. cantik. viewnya setanding gunung yang lebih tinggi. ohsem

    BalasPadam
  4. Ya allah....subhanallah cantiknya pemandangan....bestnya kalau akak ada kat sini...

    BalasPadam
  5. syok daki bukit ni..tunggu la anak dua ni keluar..dia besar..bawak naik bukit pulak

    BalasPadam