Bateri Kereta Kong? Pikir dulu sebelum tukar bateri baru

Assalamualaikum semua. Baru-baru ni PapaG terlibat dalam satu kemalangan dijalan raya. Kemalangan sendiri-sendiri sahaja. Terlanggar penghadang jalan. Alhamdulillah tak teruk sangat kereta PapaG tu. Bila dah kemalangan ni korang tau-tau je la kan? For sure kereta PapaG tu kena masuk bengkel untuk dibetulkan. Sebelum kereta dibetulkan, macam biasa la, pihak bengkal akan buat quotation tentang apa yang perlu dibetulkan. Dalam banyak-banyak item yang nak dibetulkan tu, PapaG agak pelik dengan kos penukaran bateri kereta. Katanya nak tukar sebab bateri kong.




Gambar kereta PapaG kemalangan



Motif sangat nak tukar bateri segala bagai. Memang PapaG akui kesan perlanggaran agak teruk juga di bahagian hadapan kereta, tapi tak sampai merosakkan engine parts. Apa lagi nak kena tukar bateri kereta kan? Lagipun bateri kereta PapaG tu baru je di tukar. Jadi PapaG cakap dengan owner workshop tu tak payah la nak tukar bateri kereta PapaG tu lagi. Kalau betul-betul nak kena tukar bateri, PapaG akan periksa dan pasang bateri kereta baru di kedai bateri yang biasa PapaG pergi la.




Bila bercerita dengan orang tentang kejadian ini pda rakan-rakan PapaG, diorang pun pelik. Kenapa sampai perlu nak tukar bateri. Impak perlanggaran hanyalah pada bahagian depan kereta sahaja. Biasala kan? Kadang kala workshop ni tidak berapa tepat membuat sesuatu kesimpulan ataupun pemeriksaan yang dibuat tidak tepat atau juga mungkin mereka hanya ingin menjual bateri baru dari mereka. Jadi, tak salah kalau kita nak mencari pendapat kedua tentang masalah kereta ni kan?




Bila bercakap tentang masalah kereta dan bateri kong, teringat PapaG tentang Bateriku.com ni. Bateriku.com menjalankan perkhidmatan menghantar bateri kereta termasuk pemasangan secara PERCUMA kepada setiap pelanggan. Harga yang ditawarkan juga agak murah berbanding dengan bengkel-bengkel kereta lain. Dan yang pasti, urusan sangat MUDAH. Selain itu juga, bagi mereka yang ingin mendapatkan khidmat nasihat atau second opinion tentang masalah kereta anda, sudah pasti bateriku.com dapat membantu.




Macam kisah PapaG tadi tu la kan? Bila kita tidak pasti atau ragu-ragu yang bateri kereta kita kena tukar, tak salah kalau kita hold kejap dari menukar. Jangan tukar dulu. Siapa tahu mungkin bateri ok lagi. Try to get second opinion. Mana tahu nasib baik tak payah tukar bateri sudah menjimatkan duit kan. Jadi, korang boleh contact bateriku.com kalau-kalau nak tukar bateri kereta korang. "Yang bestnya bateriku.com ada bateri brand Amaron. Warranty 18 & 30 bulan.."








Gambar staff Bateriku.com sedang melakukan pemeriksaan bateri kereta


Bateriku.com SUPERHERO disaat bateri kereta kong

Sebenarnya dah lama perkhidmatan menukar bateri kereta kong oleh bateriku.com ni dijalankan. Ramai pelanggan-pelanggan mereka yang memberikan feedback positif tentang perkhidmatan yang mereka beri. Antaranya seperti berikut:









Selain feedback-feedback positif daripada pelanggan. Bagi PapaG ada 7 sebab lain kenapa Bateriku.com boleh menjadi SUPERHERO korang bila bateri kereta kong. 
  • Bateriku.com penyediakan perkhidmatan cek bateri secara PERCUMA
  • Bateriku.com ada membuat servis penghantaran PERCUMA
  • Harga lebih murah jika dibandingkan dengan tempat/servis lain
  • Company ini dah established dan trusted
  • PERCUMA hantar - periksa - pasang
  • TIDAK PERLU beli bateri dan tiada caj sekiranya bateri kereta masih elok
  • Pembayaran boleh dibuat melalui debit dan kredit card








So, korang yang ada masalah bateri kereta kong tu boleh menggunakan perkhimatan bateriku.com ni tau. Perkhidmatan ni kan available dibandar-bandar terpilih SELURUH MALAYSIA. Memang terbaik la. Memudahkan kita juga nanti. Servis pon terbaik. Dalam banyak satu je yang PapaG suka. Boleh bayar perkhidmatan diorang dengan menggunakan kad debit atau kredt. Sangat-sangat high technology. Berbangga kejap sebagai satu company bumi putera dapat deliver service yang begitu baik sekali. Tahniah PapaG ucapkan.










Maklumat lanjut atau berminat mahu menggunakan khidmat bateriku.com, boleh lihat maklumat di bawah.:




Alamat : No 17 Jalan Saujana Indah 10, Taman Perindustrian Saujana Indah Shah Alam.


NAK TUKAR BATERI KERETA?

#JanganTukarDulu


MUNGKIN BATERI OK LAGI !


#DapatkanKepastian


#GetSecondOpinion




JIMATKAN DUIT ANDA



Panggil BATERIKU.COM @ Tol Free 1-800-22-2324 | Whatsapp 012-245-8027 & 019-699-8279



Mereka datang ke lokasi anda | Pemeriksaan PERCUMA | Tidak perlu beli bateri & DIJAMIN tiada sebarang caj sekiranya bateri anda masih elok.



Isnin ~ Ahad | 7am~1am | Johor ke Perlis



Anda berminat menyertai BATERIKU.COM di seluruh negara ?? Sila mohon secara on-line di www.bateriku.com >> Dealer >> Runner ( Full Time/Part Time/Freelance) >> Rakan Wokshop >> Rakan Tow Truck













With Love
Papaglamz



-sekian-

Romano Perfume Menyerlahkan lagi penguasaan lelaki.

Jejaka moden hari ini sememangnya menjalani kehidupan yang penuh cabaran. Mereka inginkan keistimewaan tersendiri dan mahu sentiasa berada di hadapan dalam hidup. Penampilan segak  dan keyakinan adalah penting kepada jejaka bagi mengatasi cabaran dan menyerlah dalam setiap keadaan. Wangian maskulin yang unggul merupakan senjata tersembunyi bagi menyerlahkan keyakinan dan personaliti mereka. Kejayaan seterusnya diraih apabila mereka mengawal keadaan dan menikmati setiap fasa kehidupan sama ada dari aspek profesional, peribadi ataupun kehidupan sosial – mereka ialah Jejaka ROMANO.


Jejaka ROMANO semestinya cemerlang dalam pekerjaannya. Mereka berkeyakinan tinggi, dan menguasai setiap perkara yang dilakukan dengan tenang dan berkarisma. Mereka menjadi tumpuan ke mana sahaja mereka pergi. Dihormati, bersemangat waja dan sentiasa di puncak, jejaka ROMANO adalah epitome sebenar kejayaan.

Kehidupan sosial mereka sering dipenuhi keseronokan dan mereka tahu bagaimana untuk menikmati kehidupan. Seorang jejaka moden yang aktif, ceria dan mesra, jejaka ROMANO sememangnya menikmati hidup sepenuhnya!

Kuasai Kehidupan merupakan manteranya untuk berjaya.


ROMANO Eau De Toilette baharu untuk jejaka moden menyerlahkan nilai tersebut dengan haruman maskulin sebenar yang tersendiri.  Wanita disekelilingnya pasti tertarik  dan menyedari kehadiran mereka. Peranan utama haruman maskulin ini adalah bagi mengaktifkan tarikan serta menciptakan keserasian sesama lelaki untuk saling berkomunikasi.

ROMANO Eau De Toilette didatangkan dalam dua pilihan; FORCE dan UNIQUE untuk disesuaikan dengan sifat jejaka kontemporari. 

ROMANO Eau De Toilette – FORCE 

Ia mewakili jejaka unggul dengan tenaga hebat yang tersendiri bagi memimpin dan menyelesaikan segala perkara. Kejayaannya disanjungi ramai, kekal tenang serta berpengaruh. FORCE menggabungkan ekstrak wangian segar tumbuhan yang menyerupai bauan semula jadi. Kesegarannya terserlah menerusi ekstrak sitrus bersama aroma Lavender, yang diadunkan dengan nuansa lautan dan ekstrak maskulin Woody. Haruman maskulin ini khas untuk jejaka urban aktif yang gemarkan cabaran dan berjiwa bebas. 

ROMANO Eau De Toilette - UNIQUE 

Untuk jejak berkeyakinan tinggi dan penuh potensi. Sentiasa berada di hadapan dalam apa jua keadaan.  Kejayaan dan kebolehannya membuatkan orang sekeliling tertarik kepadanya. UNIQUE menyerlahkan kesegaran adunan Lavender dan Bergamot. Wangian disempurnakan dengan ekstrak Woody serta  kombinasi Sandalwood dan Patchouli. Wangian moden ini memancarkan magnetisme, keyakinan dan memberikan aura tersendiri kepada sang jejaka.

Wangian ROMANO EDT ternyata adalah sentuhan terakhir bagi menyempurnakan keunggulan personaliti anda.

ROMANO Eau De Toilette dijual pada harga RM40.60 dan boleh didapati di semua farmasi utama, pasar raya besar dan pasar raya di seluruh negara.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Google+ Followers