My Stream Club Fun Run Pahang 2018

/
0 Comments
Januari 30, 2018
Assalamualaikum semua. Kalau sebelum ni aku join acara larian di Serambi Teruntum Run 2018, alhamdulillah last week aku sekali lagi berjaya menamatkan acara larian aku dalam event My Stream Club Fun Run Pahang 2018 tapi still acara 5 kilometer lagi la Belum nak berapa berani nak cuba kategori 10 kilometer. Doa-doakan la aku akan sampai ke tahap itu nanti ya!

malaysia run,  running event malaysia 2018,  running event penang 2017,  just run lah,  milo breakfast run 2017,  my race online,  twincity marathon 2017,  marathon penang 2017,

Macam biasa, sewal 7 pagi lagi program telah bermula. Untuk event kali ni acara bermula dengan senam robik. Tapi apakan daya, aku sampai-sampai je kat tempat berkumpul, acara senam robik pun dah nak habis. buat sesi memanaskan badan sendiri je la. Nasib baik belum flag-off lagi kan. Kalau tak, memang aku ketinggalan la.

malaysia run,  running event malaysia 2018,  running event penang 2017,  just run lah,  milo breakfast run 2017,  my race online,  twincity marathon 2017,  marathon penang 2017,

After senam robik, larian untuk 10 kilometer pun bermula. Dan beberapa minit kemudian, perserta larian untuk 5 kilometer pula dilepaskan. Pelepasan perserta telah disempurnakan oleh pengerusi My Stream Club Pahang.

malaysia run,  running event malaysia 2018,  running event penang 2017,  just run lah,  milo breakfast run 2017,  my race online,  twincity marathon 2017,  marathon penang 2017,

Actually, event ni adalah first time My Stream Club yang anjurkan. Kelab ni macam kelab pemilik kereta-kereta Honda gitu la. For sure bila first time ni tentu banyak sekali kelemahan yang ada. Tapi tak pe la. Next time cuba lagi buat event dengen lebih sempurna kan. Insyallah.

Sebagai peserta, kepuasan sampai di garisan penamat amat bermakna. Selain keseronokan dapat medal, rasa puas la sebab dapat keluarkan peluh. Senanya matlamat aku untuk event kali ni nak baiki rekod masa larian aku. Tapi tu la, trek tak cukup 5 kilometer. Salah jalan katanya. 

malaysia run,  running event malaysia 2018,  running event penang 2017,  just run lah,  milo breakfast run 2017,  my race online,  twincity marathon 2017,  marathon penang 2017,

Masalahnya bukan aku sorang je yang salah jalan. Almost semua peserta salah jalan ya. Sebabnya organiser tak letak signage betul-betul dan takde yang tunggu kat setiap check point. Maka, tersalah jalan la masing-masing. Nasib la fun run je. Bukan pertandingan tau! 

malaysia run,  running event malaysia 2018,  running event penang 2017,  just run lah,  milo breakfast run 2017,  my race online,  twincity marathon 2017,  marathon penang 2017,

Walauapapun, tahniah My Stream Club mencuba sesuatu yang baru. Kalau sebelum ni mungkin hanya buat event yang berkaitan dengan kereta sahaja. Sekali-sekala mencuba event sebegini pun sesuatu yang sangat-sangat bagus. Keep it up untuk masa akan datang. 

With Love
Papaglamz

-sekian-
Carian Lain
running event penang 2017,
just run lah,
milo breakfast run 2017,
my race online,
twincity marathon 2017,


You may also like

Tiada ulasan: