Papaglamz dan Coach Syam di Serambi Teruntum Run 2018 Kuantan Pahang

/
0 Comments
Januari 17, 2018
Baru-baru ni aku join event running Serambi Teruntum Run 2018. Sejak-sejak rajin berjoging ni aku pun mula la menjinak-jinakkan diri register nama untuk event running macam ni. This year aku plan nak kumpul finisher medal sebanyak mungkin. Nak jadikan koleksi peribadi. Hahaha

cara nak kurus dalam masa seminggu,  tips kuruskan badan dalam masa seminggu tanpa ubat,  makanan untuk kurus,  cara nak kurus tanpa senaman,  cara untuk kurus dalam masa 3 hari,  senaman untuk kurus,  tips diet,  cara nak kuruskan badan bagi remaja,  running event malaysia,  running event penang,  just run lah,  milo breakfast run,  my race online,  marathon penang,  twincity marathon,  kl international new year run,

Untuk Serambi Teruntum Run ni merupakan first time aku join acara berlari seperti ini kecuali masa merentas desa masa kita sekolah-sekolah dulu la. Join pun untuk acara 5 km sahaja bukan 10 km. Pengalaman pertama so far so good. Bila berlari dalam event ni dia punya feeling macam berbeza sikit. Semangat nak sampai ke garisan penamat tu  macam lebih membara gitu kan.

cara nak kurus dalam masa seminggu,  tips kuruskan badan dalam masa seminggu tanpa ubat,  makanan untuk kurus,  cara nak kurus tanpa senaman,  cara untuk kurus dalam masa 3 hari,  senaman untuk kurus,  tips diet,  cara nak kuruskan badan bagi remaja,  running event malaysia,  running event penang,  just run lah,  milo breakfast run,  my race online,  marathon penang,  twincity marathon,  kl international new year run,

Alhamdulillah untuk 5 km ni aku berjaya menamatkan larian aku dalam masa 30 minit 29 saat dan jarak larian lebih kurang 5.5 km. Timing ni antara rekod terbaik untuk diri aku sendiri yang aku pernah catatkan. Lepas ni nak bit rekod ni then nak try pula buat larian 10 km non-stop. Insyalllah

cara nak kurus dalam masa seminggu,  tips kuruskan badan dalam masa seminggu tanpa ubat,  makanan untuk kurus,  cara nak kurus tanpa senaman,  cara untuk kurus dalam masa 3 hari,  senaman untuk kurus,  tips diet,  cara nak kuruskan badan bagi remaja,  running event malaysia,  running event penang,  just run lah,  milo breakfast run,  my race online,  marathon penang,  twincity marathon,  kl international new year run,

Siapa Coach Syam?

Hahaha. Ok.! Mesti ramai yang tanya dah kenapa tajuk entri aku kali ni ada nama si Syam ni kan. Coach Syam ni sebenarnya trainer Jom Kurus 1 Malaysia (JK1M) untuk area Kuantan. Before this aku join program yang coach buat. Tapi bukan  JK1M la. 

cara nak kurus dalam masa seminggu,  tips kuruskan badan dalam masa seminggu tanpa ubat,  makanan untuk kurus,  cara nak kurus tanpa senaman,  cara untuk kurus dalam masa 3 hari,  senaman untuk kurus,  tips diet,  cara nak kuruskan badan bagi remaja,  running event malaysia,  running event penang,  just run lah,  milo breakfast run,  my race online,  marathon penang,  twincity marathon,  kl international new year run,

Yup! Memang aku nak kurus dan lebih penting aku nak sihat. For me, bila join team-team nak sihat ni kita akan lebih termotivasi untuk lebih sihat gitu. Nak buat sendiri memang kadang-kadang akan terdemotivated je. So, cari la support dari team yang korang join. Bak kata pepatah Arab:

"Ibarat berkawan dengan seorang penjual minyak wangi dan seorang tukang besi. Penjual minyak wangi mungkin akan memberi kita minyak wangi, atau kita boleh membeli minyak wangi darinya, dan kalaupun tidak, kita boleh mendapatkan bau harum darinya. Sedangkan jika berkawan dengan tukang besi, boleh jadi (percikan apinya) mengenai pakaian kita, dan sudah pasti bau asapnya yang tak sedap akan melekat pada badan kita.”
Dijadikan cerita, time Serambi Teruntum Run 2018 ni coach pun join la juga event ni atas dasar support trainee-trainee katanya. Entah ya entah tidak. Hahaha. Kalau ya, weolls sangat-sangat berbesar hati. 

cara nak kurus dalam masa seminggu,  tips kuruskan badan dalam masa seminggu tanpa ubat,  makanan untuk kurus,  cara nak kurus tanpa senaman,  cara untuk kurus dalam masa 3 hari,  senaman untuk kurus,  tips diet,  cara nak kuruskan badan bagi remaja,  running event malaysia,  running event penang,  just run lah,  milo breakfast run,  my race online,  marathon penang,  twincity marathon,  kl international new year run,

So, warga Kuantan yang nak jadi kurus, nak sihat, nak menjalani hidup lebih baik, jom la pakat register JK1M 2018 yang bakal berlangsung tak lama lagi. Aku? Soryyyyy aku dah kurus...!!! Hahahaha. Berlagak gila! Tak ada la. Kita ada target lain. So, kita join la program yang lain pula. 

cara nak kurus dalam masa seminggu,  tips kuruskan badan dalam masa seminggu tanpa ubat,  makanan untuk kurus,  cara nak kurus tanpa senaman,  cara untuk kurus dalam masa 3 hari,  senaman untuk kurus,  tips diet,  cara nak kuruskan badan bagi remaja,  running event malaysia,  running event penang,  just run lah,  milo breakfast run,  my race online,  marathon penang,  twincity marathon,  kl international new year run,

Next entri insyallah aku kongsikan progress penurunan berat aku kat korang semua OK! Tunggu!

Nak kenal Coach Syam boleh klik disini.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Carian Lain


You may also like

Tiada ulasan: