Penangan Ikan Bakar Petai Di Sini, Buat Mahu Datang Ke Kuantan Selalu

/
4 Comments
Februari 01, 2018
Kalau bercuti, antara item yang perlu dimasukkan dalam list travel kita ialah mencuba makanan popular disesuatu tempat itu. Ha! Jika anda bercadang untuk bercuti di Kuantan, Pahang, jangan lupa utuk berkunjung di Restoran Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur. 

lila wadi restaurant kuantan pahang malaysia,  brotherhood western & grill kuantan pahang malaysia,  restoran sedap weh kuantan pahang malaysia,  tempat best di kuantan,  lila wadi kuantan,  restoran sedap wehhh! kuantan, pahang,  kotak kalam kuantan,  restoran sedap wehhh kuantan pahang malaysia,

Ana Ikan Bakar mempunyai beberapa cawangan di sekitar bandar Kuantan. Dan yang paling popular ialah di Jalan Tanjung Lumpur. 

Persekitaran di sini agak luas dan bersih. Kemudahan yung disediakan untuk pelanggan juga memang terbaik seperti surau, tandas, dan taman permainan kanank-kanak.

lila wadi restaurant kuantan pahang malaysia,  brotherhood western & grill kuantan pahang malaysia,  restoran sedap weh kuantan pahang malaysia,  tempat best di kuantan,  lila wadi kuantan,  restoran sedap wehhh! kuantan, pahang,  kotak kalam kuantan,  restoran sedap wehhh kuantan pahang malaysia,

Menu ‘killer’ di sini tak lain dan tak bukan ialah ikan bakar petai. Anda boleh pilih apa jenis ikan seklipun untuk dibakar. 

Tapi kebanyakan pengunjung akan memilih ikan siakap sebab rasanya lebiih ‘masyuk’ berbanding dengan ikan-ikan lain.






Selain ikan bakar, anda juga boleh memesan menu sotong celup tepung, udang, ketam, lala, karangan laut dan macam-macam lagi. 

Anda boleh memilih ikan-ikan dan sotong yang segar dengan sendiri sebelum pihak restoran memasaknya mengikut jenis masakan yang anda mahukan.


Tengok je menu-menu di sini sudah membuatkan terliur. So, jika anda ke Kuantan Pahang, jangan lupa singgah di restoran Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur. Dijamin anda pasti akan berpuas hati.

With Love
Papaglamz

-sekian-

Artikel ini pernah aku tulis di portal Cari.my sebagai penulis jemputan. Jom klik disini untuk membacanya.
Carian Lain
lila wadi restaurant kuantan pahang malaysia,
brotherhood western & grill kuantan pahang malaysia,
restoran sedap weh kuantan pahang malaysia,
lila wadi kuantan,
kotak kalam kuantan,
restoran sedap wehhh kuantan pahang malaysia,


You may also like

4 ulasan:

  1. fuhhh ~ terliur tengok makanan tu semua.. hehehe..

    BalasPadam
  2. sedapnya tengok semua menu tu. wah parking luasnya.

    BalasPadam
  3. fulamak, bukan setakat terliur lagi dah ni.. sedap2 nampaknya lauk tu

    BalasPadam

Papaglamz dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.